跳至

首頁
23456...82

尾頁

大宅

lovelyfrog, 多謝你提供條link比我地訂label.

不過, 我用dymo機打label 算lu & 有d手寫.

我陪唔到個囡返學呀. 等遲d放假先同佢返學, 好期待明天上學的情況.
下星期冇人陪, 唔知會唔會喊?

大宅

原帖由 lovelyfrog 於 09-8-4 09:32 發表

你好,仔囝囝係唔係都係1B班?

我囝囝本身安排了讀N1B嫁,但應該會調返去N1A呀,因為遲些想幫他轉為全日班呀,聽日就返學喇,好緊張呀..

--------------------------------------------------------

男爵府

聽日番學啦, 天氣咁差真掃興. 我估我家細佬冇人陪一定喊, 佢"痴"身到暈.

大宅

原帖由 laiyee888 於 09-8-4 11:23 PM 發表
吓~~~6/8/09 開學呀...我睇通告講10/8/09才放學呀......唔知我仔,係唔係舊生返10/8 , 新生返6/8~~今年, 我仔N1要多一年,才夠AGE 入下年K1, 我仔讀主流班~~因為我仔最注要係唔聽話,主流班老師可以教好左好多~~~

lov ...

hihi, 我諗我地見過,我見到你副相都有d印象。你囝囝上年讀n1時有冇喊呀?

小青蛙部屋(ken媽)

大宅

原帖由 lamfanny 於 09-8-5 02:40 PM 發表
lovelyfrog, 多謝你提供條link比我地訂label.

不過, 我用dymo機打label 算lu & 有d手寫.

我陪唔到個囡返學呀. 等遲d放假先同佢返學, 好期待明天上學的情況.
下星期冇人陪, 唔知會唔會喊? ...

我囝囝d鞋都係就用label ,衫、sock就縫名帶law, 噚日收到d名帶又幾ok。我本來2日都陪唔到架,而家星期五請到假,所以星期五都會陪佢。但下星期,我都驚佢會喊,因為我囝囝都好痴身的
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

原帖由 bb217 於 09-8-5 10:29 AM 發表
我都只可以請1天假咋, 另1天會由我先生或者我爸爸陪卓毅返.... 不過我諗日後實有機會見....

我星期五請到假啦﹐聽日會陪佢
小青蛙部屋(ken媽)

複式洋房

Hi, 今天上完堂覺得有d, 老師們好像有d控制不到小朋友.
不過可能是第一天, 另外因為家長在, 便由家長自己take care小朋友.
看情況, 如我不在, 我囡囡實哭, 因老師們應該沒空安撫她們.
幸好我明天及下週都請了半天假, 可接送囡囡上下課, 希望可幫囡囡快d適應.
Lovely frog, Kenneth
今天幾活躍, 不過食野同我囡囡一樣咁慢.....

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-6 13:41 發表
Hi, 今天上完堂覺得有d亂, 老師們好像有d控制不到小朋友.
不過可能是第一天, 另外因為家長在, 便由家長自己take care小朋友.
看情況, 如我不在, 我囡囡實哭, 因老師們應該沒空安撫她們.
幸好我明天及下週都請了半天 ...

我都覺今日有點混亂呀,你係讀邊班嫁?
我諗我囝下星期一返學都一定會喊餐死見吾到我係到

--------------------------------------------------------

洋房

Hi 各位媽咪,

亞仔今日病了,有冇媽咪小朋友讀N1B,可否講講今日上課情況呀! 謝謝.

複式洋房

上完第二天, 覺得今天班上多了一些姐姐幫手, 可能學校都覺得昨天很亂. 不過, 班小朋友還是太細, 根本聽不懂老師們要他們做什麼. 下週一家長不能陪, 肯定更亂. 不過這是必經的階段, 都遇左.
lamlamheihei, 其實這兩天是濃縮版, 畫畫, 食茶點, 唱歌, 跳舞, 玩遊戲, 樣樣都做一陣.
Kathy, 我囡囡讀N1B第一組, 你呢?

洋房

我仔仔都係第一組, 今天我都有去學校看上課, Ms Suzamme都教得幾好, 不過下星期一可能無咁多Miss幫手, 因為舊生都開學了, 我想沒有家長在, 有些小朋友實crying. 星期一我會返工, 亞仔唔知會唔會crying?

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-7 14:19 發表
上完第二天, 覺得今天班上多了一些姐姐幫手, 可能學校都覺得昨天很亂. 不過, 班小朋友還是太細, 根本聽不懂老師們要他們做什麼. 下週一家長不能陪, 肯定更亂. 不過這是必經的階段, 都遇左.
lamlamheihei, 其實 ...

我係N1A第一組呀,我亦覺今日仲好亂還有好多都是新老師,問佢咩都好似吾知咁,你地B班老師會吾會有咁情況

複式洋房

N1B班有咁多小BB, 8月17日是否正式一齊上堂 OR 分2班分開教? SO, 有咁多老師咩?
我沒有陪上堂, 有冇媽咪知道呢?

我囡囡第二組啊! 呢度好似冇人係第2組!

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-6 01:41 PM 發表
Hi, 今天上完堂覺得有d亂, 老師們好像有d控制不到小朋友.
幸好我明天及下週都請了半天 ...

唉,諗住星期五陪到佢,點知最後d假都係唔批。又係由我先生帶。 可能我個囝上慣個度d playgroup,所以都會活躍d,但星期一就唔知啦,希望佢地唔好喊啦。唔係之後唔肯番學都唔知點算
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

原帖由 Apples_g 於 09-8-7 05:10 PM 發表
N1B班有咁多小BB, 8月17日是否正式一齊上堂 OR 分2班分開教? SO, 有咁多老師咩?
我沒有陪上堂, 有冇媽咪知道呢?

我囡囡第二組啊! 呢度好似冇人係第2組! ...

佢地8月17就將第1、2組變番一班。
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

原帖由 lamlamheihei 於 09-8-7 03:14 PM 發表
我仔仔都係第一組, 今天我都有去學校看上課, Ms Suzamme都教得幾好, 不過下星期一可能無咁多Miss幫手, 因為舊生都開學了, 我想沒有家長在, 有些小朋友實crying. 星期一我會返工, 亞仔唔知會唔會crying? ...

你好!你囝囝叫咩名呀?我囝囝叫kenneth﹐依2日都係佢爸爸湊佢
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

我囝囝今日病左,冇番學。今日冇家長既日子有冇好亂?多唔多小朋友喊呢?
小青蛙部屋(ken媽)

複式洋房

Lovelyfrog, 今天一上到2樓, 老師已攔住叫家長走, 由老師/嬸嬸帶小朋友入班房. 但小朋友太多, 都要等一陣才有老師有空. 我見大部分小朋友番學都沒哭. 放學就精彩d, 我一上樓梯就聽見很多哭聲, 接我囡囡時, 她也在哭, 但老師同我講其實我囡囡上課時沒有哭, 只是臨落堂老師一說媽媽快來接她,她才哭(可能掛住我). 後來我囡囡都同我講番學好玩,所有我都放心d.

男爵府

今日正式分離啦, 細佬比老師抱走時佢 :cry: 望住我又伸隻手出黎, 好似好慘咁, 轉頭老師出番黎話佢冇喊, 姐姐放學時見到佢在班房玩玩具; 但學校既姐姐就同哥哥報料話細佬都有喊, 不過只係喊左一陣. 希望聽日佢唔會唸到我地會留佢在學校就反抗啦.

大家可唔可以留個名以示識別呢?

nik ma - N1A (全日) - 洪鋈銘 Norvin

大宅

Hi, nik ma and every mom,

細佬好可憐啊! (比我可能忍不住也哭)
我囡囡昨天上學沒有哭. 放學也很開心的說自己沒有哭, 人地bb有哭! 問她吃什麼, 她說食粥.(我也不知道是不是) 希望佢會繼續開心地上學!

fanny - N1B(早上) - 吳珞希 Savana

首頁
23456...82

尾頁

跳至