自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

癡線,抓傷就要被處死,請不要養小動物,仲要生兒育女,真係唔知佢點教

珍珠宮

熊妹妹 發表於 23-1-28 18:35
癡線,抓傷就要被處死,請不要養小動物,仲要生兒育女,真係唔知佢點教
...
一宗悲劇
貓失去理性,主人也是

公爵府

wan_sosin 發表於 23-1-28 17:58
17歲咁大個仔,傷少少有咩咁大件事,我仔幾歲已被貓抓傷面,我只教個仔點樣同貓貓玩先安全。
...

咪係,咁緊張我仲以為係bb或者好細個一兩歲,佢應該要攞個夾萬鎖起個仔先得喎!

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-1-28 18:38
一宗悲劇
貓失去理性,主人也是

貓有理性?
養貓要知貓嘅脾氣,接受佢哋天賦特質,接受唔到可以不養。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

個仔17歲咁大, 又唔係bb小朋友

珍珠宮

2023年兔年勳章

wan_sosin 發表於 23-1-28 17:58
17歲咁大個仔,傷少少有咩咁大件事,我仔幾歲已被貓抓傷面,我只教個仔點樣同貓貓玩先安全。
...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

無愛心就唔好養動物,害人害己,貓一向都唔親人會鬧情緒,抓傷就要處死有這種想法根本不適合養任何動物,嬲/情急只係藉口,有愛心的人只會想困入籠之類的懲罰而不是殺死佢。

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

貓貓應該唔會主動攻擊人 唔知個細路傷成點,老豆甘衝動下次俾仔整到會唔會隊林個仔

珍珠宮

玩具勳章

414928 發表於 23-1-28 19:02
無愛心就唔好養動物,害人害己,貓一向都唔親人會鬧情緒,抓傷就要處死有這種想法根本不適合養任何動物,嬲 ...

我就係用洗衣籃困住佢,再話佢佢知衰頭dupdup唔敢出聲,過一陣放出黎就會頭hi人再反肚求原諒,講真養得動物預左佢有時無性會整到,無甘既準備就唔好養啦

公爵府

回覆樓主:

個老豆痴線

伯爵府

2024年龍年勳章

重判先得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冇愛心就咪鬼學人養動物啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2024年龍年勳章

殘忍

珍珠宮

ahpoo 發表於 23-1-28 17:47
應該唔係一般家庭,正常人唔會甘處理。
正常人會點處理?不會報警?

水晶宮

養貓比貓抓傷,多多少少都有。咁大反應要擲死佢,真係唔適合養寵物。

侯爵府

生仔要考牌唔該養寵物一樣要考牌,唔懂貓性格真係唔好養

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

"愛貓"?

如果個仔整親隻貓
會唔會掟C個仔?

大宅

好殘忍…
無愛心唔好養啦好心

大宅

yauchuchu 發表於 23-1-28 21:20
重判先得

一定要

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

熊妹妹 發表於 23-1-28 18:35
...

佢冇當貓咪係家中一份子,抓傷就殺,何其殘忍,根本佢不應該養下一代

首頁

尾頁

跳至