自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

無話可說 發表於 23-1-30 13:21
如果佢取消班機就可以轉地點?我坐過一次,知道可以最貴果隻係可以改日期咋
...

佢取消會退全數

象牙宮

洋蔥頭媽咪 發表於 23-1-30 13:27
取消退錢我咪買其他地方囉

又係喎 不過遲買會貴

洋蔥頭媽咪    發表於 23-1-30 13:32

象牙宮

pauline_c 發表於 23-1-30 13:28
免手續費同容許改,已經係彈性,普通廉航只有取消。買得就要睇清楚 terms
...

無必要唔坐廉航啦!旅行我唔會貪平

象牙宮

pauline_c 發表於 23-1-30 13:30
佢取消會退全數

來回取消晒就係,我Facebook 見人呻緊只取消一程,苦惱緊點算,因為安排第2班日子唔岩喎!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 23-1-30 13:33

又唔係嘅,去日本多得3-4個鐘,平平地留番啲錢去食去買好過啦 !

chyush    發表於 23-1-31 06:34

別墅

應該係政策問題

象牙宮

洋蔥頭媽咪 發表於 23-1-30 13:38
又唔係嘅,去日本多得3-4個鐘,平平地留番啲錢去食去買好過啦 !

日本我會穩陣,揀國泰或日資,如果去泰國就廉航都ok,時間唔耐,衰左又多航空公司可以揀

男爵府

asd06 發表於 23-1-30 11:08
我吾番吾屬於我的鄉下

人哋去個旅行你都咁玻璃心

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-30 13:34
來回取消晒就係,我Facebook 見人呻緊只取消一程,苦惱緊點算,因為安排第2班日子唔岩喎!
...

廉航單程處理,again 買嘅時候已經有呢 d terms 。苦主不幸取消一程,可以另外買過一程飛。而家 HKE 或者會安排替代航班,比傳統上廉航服務,係 bonus。
買廉航期望傳統航空公司服務,係乘客不切實際。買唔買,應該考慮清楚,買咗就要接受個 risk。覺得貴可以唔買,完。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 23-1-30 13:40
日本我會穩陣,揀國泰或日資,如果去泰國就廉航都ok,時間唔耐,衰左又多航空公司可以揀
...

我去過多次日本,HKE其實都唔差係迫少少。
假期去東京坐過其他唔平,香港航空來回6千幾,一家4口機票都已經兩萬幾,所以近嘅地點廉航其實好抵玩。

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-30 13:33

每個人有自己選擇,部分航線得廉航有

象牙宮

pauline_c 發表於 23-1-30 13:45
廉航單程處理,again 買嘅時候已經有呢 d terms 。苦主不幸取消一程,可以另外買過一程飛。而家 HKE 或者 ...

明白,原來揀來回都係單程處理!我自己只會無得選擇情況下先坐廉航!我呢d豬兜都係寧願比貴d了

珍珠宮

回覆 無話可說 的帖子

真係好煩. 我仔佢地買咗HKExpress三月尾去東京, 之後就急急訂埋酒店 (部份係唔可以取消). 如果到時航班被取消, 真係死俾佢睇. 但酒店方面本來已經貴, book可取消的更加貴到訂唔落手. 兩難.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

象牙宮

洋蔥頭媽咪 發表於 23-1-30 13:45
我去過多次日本,HKE其實都唔差係迫少少。
假期去東京坐過其他唔平,香港航空來回6千幾,一家4口機票都已 ...

咁佢既航班時間又真係唔差,唔加錢係坐得迫囉!我試過坐細機返咋,亦係唯一一次,因為早排泰國布吉無其他直航揀!要求唔高,就到時間其實都好既,留錢食餐好仲開心

洋蔥頭媽咪    發表於 23-1-30 13:56

象牙宮

worthy 發表於 23-1-30 13:53
回覆 無話可說 的帖子

真係好煩. 我仔佢地買咗HKExpress三月尾去東京, 之後就急急訂埋酒店 (部份係唔可以 ...

其實唔好揀唔可以取消既酒店房嘛!始終岩岩先開關未夠半年,溫泉酒店就另計啦!泰國就話啫,一早開放晒,又多航班選擇,保証飛到

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-30 13:51
明白,原來揀來回都係單程處理!我自己只會無得選擇情況下先坐廉航!我呢d豬兜都係寧願比貴d了
...

我唔係坐過好多次廉航,不過了解多 d 先買,少 d 無謂嘅唔開心。

象牙宮

pauline_c 發表於 23-1-30 13:59
我唔係坐過好多次廉航,不過了解多 d 先買,少 d 無謂嘅唔開心。

都岩既,我仔都話過自由行係一種壓力

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-30 13:54
咁佢既航班時間又真係唔差,唔加錢係坐得迫囉!我試過坐細機返咋,亦係唯一一次,因為早排泰國布吉無其他 ...

布吉我坐過 AA 咋!唔識嘢機票唔平,係要交吓學費嘅

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-30 14:02
都岩既,我仔都話過自由行係一種壓力

用隨心嘅心情就細壓力好多,去個旅行都咁辛苦,又何必?

象牙宮

pauline_c 發表於 23-1-30 14:03
布吉我坐過 AA 咋!唔識嘢機票唔平,係要交吓學費嘅

AA我坐去曼谷咋,以前有泰航飛布吉時間靚又唔算貴好多!交學費,打麻雀咩 我就唔覺有壓力,不過要做唔少準備功夫,慘過返工呀!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊