婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

由我仔一個月大人仔,就話我仔唔鐘意我,唔要我

到我仔大個識講野,明明我同我仔一齊緊,佢會叫我仔同我講拜拜,唔好跟我

佢唔鍾意人哋對我仔好,攻擊老爺點解想湊孫,攻擊其他人買禮物俾佢。

有時連野食都唔肯煮俾佢食,威脅要收走野食,等佢無得食,仲話自己要睇電視,唔得閒同佢講野,仲叫埋其他人唔好同佢講嘢,唔好俾表情佢

平時落公園玩,就算奶奶喺屋企無野做,都唔會落嚟,但又要求我嗰仔喺佢度過夜,叫我自己一個人走

別墅

我當初結婚時,已經要脅不來我地婚禮

斟茶的時候,唔肯飲,仲用莫須有既理由當眾鬧我

結婚後,試過突然衝上來,不斷搵地方指責我家務做得唔好,仲指住我太陽穴,好兇狠咁話,如果我唔聽佢說話就好快死

佢又話睇我個樣,睇死我好早死,自己攞嚟賤

佢會由頭到腳批評我所有嘢,亦不斷同其他人講我是非

別墅

好笑嘅係,可能奶奶太變態,無人想自己俾人鬧,同埋奶奶喜歡用資源分配做要脅,用差別待遇做手段,所以我老公某啲兄弟姊妹,喺自己情況不妙時,會帶風向攻擊我同我個仔

同埋亦唔想我仔咁受歡迎,驚分左佢哋身家咁

別墅

以上發生嘅事,老公沒有出過半句說話幫忙

回家同老公呻,佢唔想理,我不能從佢口中得到任何一個字既回覆

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

呢啲家庭關系簡直係有毒,
又冇人幫到你or肯幫你,
一係盡量少見,
一係爆佢一鑊,
自己幫自己同個仔

別墅

babyhoi 發表於 23-1-31 08:08
呢啲家庭關系簡直係有毒,
又冇人幫到你or肯幫你,
一係盡量少見,

爆過一次,跟住奶奶扮無辜可憐,老爺鬧我駁嘴!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

咁當初你仲嫁?仲要呢個老公?仲生埋仔
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

kwhkwh 發表於 23-1-31 09:29
咁當初你仲嫁?仲要呢個老公?仲生埋仔

你講得啱,可能我太天真或太蠢,以為可以努力改善

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Applecrash 發表於 23-1-31 10:37
你講得啱,可能我太天真或太蠢,以為可以努力改善
咁你搬左未呀?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

Applecrash 發表於 23-1-31 03:04

到我仔大個識講野,明明我同我仔一齊緊,佢會叫我仔同我講 ...

呢啲情況小見為妙,知佢排一你度,係佢黎次前帶小朋友返娘家,佢走左先返去

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

睇見都嬲, 比我會直接問你咁講係咩意思? 想離間我同個仔? 講笑唔該搵第2樣 !

別墅

pi0219 發表於 23-1-31 11:04
睇見都嬲, 比我會直接問你咁講係咩意思? 想離間我同個仔? 講笑唔該搵第2樣 ! ...

佢有好多歪曲邏輯,解釋佢任何不合理既行為,或者一哭二鬧三上吊,同其他人講我對佢唔好,我心地唔好,其他人有時會信,一齊攻擊我

別墅

cpycpyhelen 發表於 23-1-31 10:54
呢啲情況小見為妙,知佢排一你度,係佢黎次前帶小朋友返娘家,佢走左先返去
...

咁樣做,應該會俾佢好大聲咁鬧,然後又打我小報告,精神虐待。

佢已經無上來了,因為佢之前太誇張,我喊得好厲害

別墅

kwhkwh 發表於 23-1-31 10:43
咁你搬左未呀?

無搬,一直住同一度

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

Applecrash 發表於 23-1-31 11:23
咁樣做,應該會俾佢好大聲咁鬧,然後又打我小報告,精神虐待。

佢已經無上來了,因為佢之前太誇張,我喊 ...

既然無論你點做佢都有辦法搞到你, 不如把心一橫, 做返自己, 唔好再忍佢, 最緊要令自己個心舒D, 谷谷埋埋好易生婦科瘤架

別墅

pi0219 發表於 23-1-31 13:54
既然無論你點做佢都有辦法搞到你, 不如把心一橫, 做返自己, 唔好再忍佢, 最緊要令自己個心舒D, 谷谷埋埋 ...

我都驚自己病,對身體唔好,不過老公喺我爆嘅時候唔撐我,扮乖仔同我劃清界線咁,又唔俾我見少啲

佢怕咗俾人鬧,逼我返去

習慣將罪名推我身上,咁就唔使自己俾人鬧

老公都唔鍾意奶奶對我好,因為奶奶對我好,就會鬧多咗佢

奶奶真係好恐怖

公爵府

Applecrash 發表於 23-1-31 14:35
我都驚自己病,對身體唔好,不過老公喺我爆嘅時候唔撐我,扮乖仔同我劃清界線咁,又唔俾我見少啲

佢怕咗 ...

咁你老公都好有問題, 同你一齊生活生埋仔都咁對你, 佢有責任係中間平衡2邊既關係, 做唔到呢點就無資格迫你對住佢阿媽. 睇來你要解決既問題都唔少

la_source    發表於 23-2-1 10:31

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁嘅關係仲一齊住
另一半又唔撐

千萬不要再生
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Applecrash 發表於 23-1-31 03:04

到我仔大個識講野,明明我同我仔一齊緊,佢會叫我仔同我講 ...

每次見面時開live, 等全世界睇住佢地做緊咩,如果佢哋覺得自己行得正 企得正,怕咩。咪比街外人評論下你係唔係衰新抱囉。

別墅

crystal媽咪 發表於 23-1-31 14:44
咁嘅關係仲一齊住
另一半又唔撐

沒有一齊住呀

首頁

尾頁

跳至