自由報料

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

今日仲未有聲氣

珍珠宮

mi202202 發表於 23-2-1 15:36
今日仲未有聲氣

10/2 開始
呢幾日可以入定錢先

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 23-2-1 15:39
10/2 開始
呢幾日可以入定錢先

請問18%要做幾耐?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

定期? 要存幾耐?

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 23-2-1 15:39
10/2 開始
呢幾日可以入定錢先
都唔明要派利是點玩 依家派仲趕得切嗎

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要用boc pay or ebanking 派/收利是,有冇期限?仲可以就派下先,之前無用

水晶宮

bearking 發表於 23-2-1 15:47
都唔明要派利是點玩 依家派仲趕得切嗎

搵到
https://www.bochk.com/dam/more/2023/CNY_t.pdf

似乎on or before 5/2都可以

男爵府

回覆 YuYuMother 的帖子

唔該哂你地 即係我依家用手機派20蚊利是比我老公 咁2月10号前入10萬去做7曰定期 就會有18厘息係咪呀

水晶宮

bearking 發表於 23-2-1 16:09

唔該哂你地 即係我依家用手機派20蚊利是比我老公 咁2月10号前入10萬去做7曰定期 ...

照字面意思就係。要合資格新資金喎

珍珠宮

bearking 發表於 23-2-1 16:09

唔該哂你地 即係我依家用手機派20蚊利是比我老公 咁2月10号前入10萬去做7曰定期 ...

唔知10/2 係咪零時零分開始
同埋全期有幾多quota都唔清楚

相關訊息不透明,做到就當BONUS啦

水晶宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 23-2-1 16:20
唔知10/2 係咪零時零分開始
同埋全期有幾多quota都唔清楚

首先5號前派左利是先。到時做到就做,做唔到就算

男爵府

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

咁正?

子爵府

7曰少左d

水晶宮

himbb 發表於 23-2-1 16:56
7曰少左d

好過冇

侯爵府

10/2 開始
呢幾日可以入定錢先

Thx!

別墅

2023年兔年勳章

7日 18厘 上限10萬 好吸引
有冇講清楚係唔係先到先得 同限幾多客

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

劉珮珮 發表於 23-2-1 21:20
7日 18厘 上限10萬 好吸引
但冇講清楚係唔係先到先得 同冇講明限幾多客既

即是最多7天賺$350,以上限$10萬計,但又唔肯定係咪要新資金或舊資金

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

himbb 發表於 23-2-1 16:56
7曰少左d

得7日咪$350?

珍珠宮

connielamyee 發表於 23-2-1 22:07
即是最多7天賺$350,以上限$10萬計,但又唔肯定係咪要新資金或舊資金
...

係新資金

「特優定期存款(電子利是)」條款及細則:
1. 本優惠只適用於持有中國銀行(香港)有限公司(「中銀香港」)港幣活期儲蓄/
來賬戶之個人銀行客戶 (只限單名賬戶),並於推廣期內完成以下其中一項交易
(「定期合資格客戶」)
i. 透過中銀香港手機銀行「Phone 利是」或 BoC Pay「利是」功能成功
派發電子利是;或

ii. 經由中銀香港港幣儲蓄/往來賬戶或 BoC Pay 智能/支付賬戶收取電子
利是
2. 定期合資格客戶於 2023 2 10 日至 2023 2 28 日期間 (「定期存款
推廣期」),透過中銀香港手機銀行以「合資格新資金結餘
」港幣 1 萬元或以
上開立「特優定期存款(電子利是)」,方可享特優定期年利率如下:

存款期
港元特優定期存款年利率
7 18%
3. 「合資格新資金結餘」是指客戶之即時存款總值與上月月底同一貨幣存款總值
對比所增加之金額,扣減當月內同一貨幣已享用所有新資金優惠之定期累計本
金金額。定期新資金優惠只適用於單名戶。所有由單名戶持有的同一貨幣種類
的儲蓄、支票及定期存款均會計算在內。如對「合資格新資金結餘」的定義有
任何爭議,中銀香港保留最終決定權。
4. 每位定期合資格客戶於定期存款推廣期內只可開立「特優定期存款(電子利
)」一次及金額上限為港幣 10 萬元。
5. 存款不可在到期前提取。就通知存款而言,「到期」指您與本行議定的通知期
屆滿。中銀香港可准許提早提取存款,但您須承擔中銀香港的損失、開支及收
(金額由中銀香港決定)。即使准許提早提取存款,存款將無任何利息。存款
利息只會在到期時支付。原應在非營業日(如星期六、日及公眾假期) 到期的存
款將在下一個營業日到期。
6. 若中銀香港酌情允許客戶在到期前內提取有關定期存款,客戶將不獲得任何利
息,並須按照下列計算方式繳付手續費(取其高者),最低手續費為港幣 200 :
1. 定期存款本金 x [(最優惠利率* -2.50%) - 定期存款年利率 ] x 尚餘到
期日數 / 一年總日數
2. 定期存款本金 x (同業拆息拆出利率* - 定期存款年利率) x 尚餘到期日
/ 一年總日數
*有關利率將按中銀香港不時公佈的利率為準。
7. 本宣傳品的特優定期存款年利率是根據中銀香港 2023 1 9 日公佈的定期
存款年利率為示例,僅供參考,實際年利率將根據中銀香港不時公佈的為準。
每筆定期存款只可享此優惠一次,日後續期的利率將根據中銀香港不時公佈的
為準。

https://www.bochk.com/dam/more/2023/CNY_t.pdf

ada0707    發表於 23-2-2 09:52

首頁
12345...7

尾頁

跳至