嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我22週喇! 開始feel到胎動, 不過又唔似兩個"郁", 定我感覺唔到呢?
各位媽咪請妳哋分享下! 妳哋BBs"郁"得犀唔犀利?!
會唔會兩個太迫, 無"郁"得呾犀利呢?!

禁止訪問

複式洋房

我21週先feel到對孖b郁咋,重要係好輕微個隻,好似d腸彈彈下咁,到左而家25週先真正feel到佢地郁,我對b一個打斜,一個打橫,所以我都係feel到右邊郁多,左邊好少郁既,初初未清楚佢地既位置個陣,我都而為得一個郁,原來係佢地既位置既問題,所以兩個郁都係同一邊,總之對我黎講,陀兩個會郁得無咁勁,我之前陀一個郁得勁好多架!!(個人意思)^^
原帖由 RubySteveBB 於 09-6-13 20:00 發表
我22週喇! 開始feel到胎動, 不過又唔似兩個"郁", 定我感覺唔到呢?
各位媽咪請妳哋分享下! 妳哋BBs"郁"得犀唔犀利?!
會唔會兩個太迫, 無"郁"得呾犀利呢?! ...

大宅

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-14 02:08 發表
我21週先feel到對孖b郁咋,重要係好輕微個隻,好似d腸彈彈下咁,到左而家25週先真正feel到佢地郁,我對b一個打斜,一個打橫,所以我都係feel到右邊郁多,左邊好少郁既,初初未清楚佢地既位置個陣,我都而為得一個郁,原來係佢 ...

我太太29週了,都是一個郁得勁,一個不太郁!體重都相差200g!不過醫生話ok!大的很霸王,細的縮在一邊!

複式洋房

你太太係未單卵呢??所以一個大d一個細d!!!我就雙卵既,所以個size唔會有太大分別!!!
原帖由 tommyangie 於 09-6-16 11:00 發表

我太太29週了,都是一個郁得勁,一個不太郁!體重都相差200g!不過醫生話ok!大的很霸王,細的縮在一邊!

複式洋房

我今日FEEL到一次兩個一齊郁!
之前我都係左邊郁多D,間中會中間郁~
而我係單卵卵,所以一個大D,一個細D~

複式洋房

我始終都係右邊郁得勁d,其實都唔知係兩個都郁緊丫,定係真係一個郁得勁呢,要等照肚個日,再睇清楚佢地係咩位置先知係未兩個一齊郁緊同一邊!!

大宅

太太懷的都是雙卵的!只是一個明顯細點,一開始都是這樣!

複式洋房

哦......原來你太太都係雙卵,甘醫生係未話無問題架,醫生就叫我放心喎,我係雙卵分開胎盤既,所以唔會有爭食既問題,size都唔會差好遠喎!!

複式洋房

今日佢哋同我玩give me five,
食完lunch,我工作時,將左手放在肚,突然佢哋touch我隻手,好得意

複式洋房

你有無留意到呢,食野前或者食野後,對b係郁得特別勁架,我尋日都feel到兩邊郁喇,不過都係左邊個個郁得好少!

洋房

有呀, 我都覺呀, 我食o個時佢地就訓覺, 到我食完, 佢地好似知咁, 起身食野

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-20 01:05 發表
你有無留意到呢,食野前或者食野後,對b係郁得特別勁架,我尋日都feel到兩邊郁喇,不過都係左邊個個郁得好少!

複式洋房

係架,真係好得意架,不過我兩個平時都郁得好勁,唔係d力度喎,係feel到佢地成日郁囉!^^你對b郁得勁唔勁架,姐係郁得大唔大力架?
原帖由 lizchau820 於 09-6-23 15:37 發表
有呀, 我都覺呀, 我食o個時佢地就訓覺, 到我食完, 佢地好似知咁, 起身食野

洋房

好大力o架, 係成個肚都震哂o既, 一日大概郁100 下左右o架, 攪到我都幾乎做唔到野, 仲有我每次按下個肚佢都會郁幾野回應下我, 連我去檢查佢都一路郁, 個doctor 都話"嘩, 你兩個女真係勁活潑喎, 笑死
我而家28wk 啦, 你呢? 你好有福氣呀, 兩仔兩女!

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-24 05:27 發表
係架,真係好得意架,不過我兩個平時都郁得好勁,唔係d力度喎,係feel到佢地成日郁囉!^^你對b郁得勁唔勁架,姐係郁得大唔大力架?

複式洋房

我都覺得食野前後對B都多D
原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-20 01:05 發表

複式洋房

我23週喇!不過無每日100下咁多喎...
原帖由 lizchau820 於 09-6-24 15:26 發表
好大力o架, 係成個肚都震哂o既, 一日大概郁100 下左右o架, 攪到我都幾乎做唔到野, 仲有我每次按下個肚佢都會郁幾野回應下我, 連我去檢查佢都一路郁, 個doctor 都話"嘩, 你兩個女真係勁活潑喎, 笑死
我而家 ...

複式洋房

原帖由 tommyangie 於 09-6-16 11:00 發表

I'm 21 weeks now. Started feeling my babies moving a couple of days ago. Very cute. I realise that they will move vigorously when I play a particular baby CD. Very funny, almost like they are "dancing". Also they kick more in the late afternoon and at night.

My elder boy is also bigger than the younger girl, difference of about 60g. Hope they will be fine.

複式洋房

你對b好活潑下喎,我對b都成日郁架,不過唔算大力囉,我重有兩日先27週,好似過得好慢咁,快d三十幾週就好喇,係呢?你有無做糖尿測試呀,我今日去左做,好彩c6有陪我去,唔係悶死都似,咁你預產期係幾時呀,我9月10日,你應該都9月頭!!!我唔算有福氣,到時湊住四個,邊到都唔洗去喇,我自已太中意bb喇,所以過左八年都重想生,我c6唔想架,佢話兩個夠哂數,我自已就無咩屋企人,所以想生多幾個囉!!
原帖由 lizchau820 於 09-6-24 15:26 發表
我而家 ...

複式洋房

所以個感覺好奇妙囉,唔通bb真係知道要食野!....哈哈
原帖由 RubySteveBB 於 09-6-24 19:14 發表
我都覺得食野前後對B都多D

洋房

醫生都話佢地太活潑啦, 可能遲D 你對B 再大D 你都會feel 到呢 ...

原帖由 RubySteveBB 於 09-6-24 19:19 發表
我23週喇!不過無每日100下咁多喎...

首頁
12345...6

尾頁

跳至