嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

Yuki

點呀, 尋日去完檢查, 磅數如何呀 ? 下次又幾時再去呀?

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-14 20:47 發表
你就好啦,無咩肥到,可能肥哂係亞B到呀,我就肥哂係自已到,真係行得好辛苦,下個月大家又分享下肚圍同磅數丫,同埋BB既磅數!

洋房

你就好啦, 我冇你咁幸福啦, 如果佢真係炒o左我, 一家5口都唔知點算啦, 我而家都仲未同人hand over o架, 佢都唔心急, 到時真係生得, 又冇人做野, 睇下佢點算!

佢唔係warn 我做產檢, 係最好唔好全日姐, 算啦!

原帖由 HoneyWife 於 09-7-15 16:33 發表

表面上老細無咩野, 不過我唔理喇, 佢鍾意fire都係甘, 因為真係好辛苦, 加上我d projects開始 hand over俾同事, 所以都ok ge...

做產檢都想warn, 佢有病呀, 不過你仲行動至如, 應該會比我好law ...

複式洋房

liz

10點幾去到,搞到我兩點半先走得呀,好彩c6有陪我去咋,唔係就悶死我呀,慘喇...我驗到有蛋白尿呀,醫生話我無高血壓,所以無咩野喎,叫我自已留意下之後有無頭痛頭暈喎,我d水腫,腫到上哂d手同面到喇,咁都話無野喎,BB磅數一個就3磅5安士,另一個就3磅1安士,下次照肚約左7月29日去X光部到照,產檢就8月5日,今次要分開照還照,產檢還產檢tim!!!!
原帖由 lizliz820 於 09-7-18 10:07 發表
Yuki

點呀, 尋日去完檢查, 磅數如何呀 ? 下次又幾時再去呀?

複式洋房

好呀
原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-14 20:47 發表
你就好啦,無咩肥到,可能肥哂係亞B到呀,我就肥哂係自已到,真係行得好辛苦,下個月大家又分享下肚圍同磅數丫,同埋BB既磅數!

複式洋房

可以點谷呀
我下星期三都開始放一個悠長假期, 一個月到啦! 跟住9月再返半個月就放產假喇~
原帖由 lizliz820 於 09-7-15 12:36 發表
好呀好呀, 下個月我放產假我會力谷阿BBs, 希望大舊D好揍D啦

複式洋房

我都有諗過hand over工作嘅問題,同埋又唔知自己生完仲做唔做,因為請工人又唔放心,奶奶湊又怕佢辛苦,又想盡量餵人奶......所以我同老細講咗轉post,做一d唔重要嘅角色,產假or離職影響唔會咁大,又唔駛帶咁多工作回家做,haha
原帖由 HoneyWife 於 09-7-15 16:33 發表

表面上老細無咩野, 不過我唔理喇, 佢鍾意fire都係甘, 因為真係好辛苦, 加上我d projects開始 hand over俾同事, 所以都ok ge...

做產檢都想warn, 佢有病呀, 不過你仲行動至如, 應該會比我好law ...

大宅

好野~~開始放產假喇!!!

複式洋房

恭喜哂呀,好好抖下喇,我唔洗返工都已經好辛苦,你地要返工既一定重辛苦呀!!......加油呀~~
原帖由 HoneyWife 於 09-7-21 15:08 發表

洋房

唔洗擔心o架, 好多人都有水腫o架, 食野唔好咁咸就可以啦!

咁醫生有冇話磅數正常呀? 我下星期都會去做產檢啦, 希望佢地再大隻D啦 hehe, 大家一齊努力呀

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-18 22:34 發表
liz

10點幾去到,搞到我兩點半先走得呀,好彩c6有陪我去咋,唔係就悶死我呀,慘喇...我驗到有蛋白尿呀,醫生話我無高血壓,所以無咩野喎,叫我自已留意下之後有無頭痛頭暈喎,我d水腫,腫到上哂d手同面到喇,咁都話無野喎,BB ...

洋房

食多D o野, 同埋飲多D奶 and 湯啦, 而家好多生孖都可以2個都6-7 lbs o架啦, 我地要一齊努力呀!

你就好啦, 咁多假放, 我而家都開始好辛苦啦, 可能因為我本身冇咩點重, 所以一行起路上o黎, 對腳好痛呀, 好似支撐唔到咁呀 仲要過多3個星期先放假...

原帖由 RubySteveBB 於 09-7-19 11:33 發表
可以點谷呀
我下星期三都開始放一個悠長假期, 一個月到啦! 跟住9月再返半個月就放產假喇~

洋房

你就正啦, 我仲有3個星期先放呀

原帖由 HoneyWife 於 09-7-21 15:08 發表

複式洋房

唔擔心唔得呀,我睇人地話自已有呢個病既特徵,係會腫到上面同手架,尿少啦,眼朦,又頭暈,我呢幾樣都有呀,係未高血壓囉,我唔怕早產呀,係怕政府拖得就拖,呢個病對我同亞B都可大可少喎,所以有d擔心,醫生再幫我令左兩支尿去驗,8月5日就知有無事,磅數佢又無咩講呀,我都肥得好快下,而家成170磅,煩死人!!!係喎到你產檢喇,我都好心急想知你對B有幾重呢,努力呀,大家要谷肥亞B呀!!!!.....kaka~~
原帖由 lizliz820 於 09-7-23 13:41 發表
唔洗擔心o架, 好多人都有水腫o架, 食野唔好咁咸就可以啦!

咁醫生有冇話磅數正常呀? 我下星期都會去做產檢啦, 希望佢地再大隻D啦 hehe, 大家一齊努力呀

...

洋房

希望冇事啦, 祝福你!

我上次10/7 去check, 佢話我2個B 都是1.5 kgs 嘛, 跟住28/7 再去, 唔知重o左幾多呢?

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-23 21:27 發表
唔擔心唔得呀,我睇人地話自已有呢個病既特徵,係會腫到上面同手架,尿少啦,眼朦,又頭暈,我呢幾樣都有呀,係未高血壓囉,我唔怕早產呀,係怕政府拖得就拖,呢個病對我同亞B都可大可少喎,所以有d擔心,醫生再幫我令左兩支尿去 ...

複式洋房

THX^^

希望你對b重左好多啦,你覆完後一日到我照肚喇,個幾禮拜,我對b都唔知有無重到tim,我地真係要努力谷b先得!!.....haha~~
原帖由 lizliz820 於 09-7-24 18:56 發表
希望冇事啦, 祝福你!

我上次10/7 去check, 佢話我2個B 都是1.5 kgs 嘛, 跟住28/7 再去, 唔知重o左幾多呢?

首頁

尾頁

跳至