時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

pauline_c 發表於 23-2-4 10:25
你喺邊度聽返嚟?仲要話成日講?來來去去嗰 d KOL?

我D黃屍朋友、個個都係噉講喎、妳冇咩?

仲話黑衣人出嚟、係保護D阿公、阿婆、唔好比警察打、個腦真係生係個屁屁到、佢哋真蠢唔係扮、係真嘅~

所以妄想被迫害~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

大力大力 發表於 23-2-4 12:44

仲話黑衣人出嚟、係保護D阿公、阿婆、唔好比警察打 ...

我無呀!原來你有咁多

子爵府

一個都冇,話自己生活非常之好,老公做嘢,老婆享福,每個星期打三次牌,話自己去得遲,好enjoy。

大宅

ddkaka 發表於 23-2-1 22:05
好多人講咗當移咗

有個肥婆家長兩年前話移民美國,又吹話老豆母親在美國,但到而家都仲賴死响間公屋,吹話美國個邊移民局裁員無人做嘢,所以hold住咗佢個申請喎,儍嘅先聽佢吹

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

月亮免 發表於 23-2-1 21:19
我啱啱聽我朋友講,佢屋企人返咗嚟啦

暫時冇

大宅

alau2021 發表於 23-2-1 22:20
朋友兩夫婦,過去成年仲係搵唔到嘢做,食老本,應該好快會返嚟
堂細妹兩夫婦,成日出post 曬命,講 ...

其實好多人移民後都要面,
不過可能咁扮會開心點,祝福佢哋,千萬唔好回流

alau2021    發表於 23-2-7 13:48

大宅

cheesebear 發表於 23-2-4 13:05
有個肥婆家長兩年前話移民美國,又吹話老豆母親在美國,但到而家都仲賴死响間公屋,吹話美國個邊移民局裁 ...

老竇母親在美國但個女住公屋你識呢位家長講嘢好似唔太合邏輯又係面子大過天,吹咗當事實。

大宅

大力大力 發表於 23-2-4 12:44

仲話黑衣人出嚟、係保護D阿公、阿婆、唔好比警察打 ...

我識人,本身都有去和平示威,但佢都睇到d黑衣黃到精神病咁失去理智,佢係黃但都好唔認同佢哋咁,佢年輕時住過英國多年,佢寄語“唔好以為外國月光特別圓”。

珍珠宮

Dj605 發表於 23-2-4 05:17
我都唔明(emoji)點解唔講下大陸人移民來香港,佢地生活得到改善?點解要移落香港,每人有自己選擇,d bk人 ...

咁我又明喎,係因為大家係唔明為何選擇去英國移民,因為英國難搵食,人工低,又無工人用,氣候又不合適香港人生活,除了間屋大,想不到佢有其他的好。所以大家就會覺得那些薪高厚職的人為何要去這個國家做工廠工人,明明可享受高水準的生活,但偏偏把自己的生活質素降低了。

不過我都明嘅,個人有志。會尊重佢哋的選擇。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

剛剛youtube睇左段片
https://youtu.be/6dq08I9uPag

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mln 發表於 23-2-7 00:35
咁我又明喎,係因為大家係唔明為何選擇去英國移民,因為英國難搵食,人工低,又無工人用,氣候又不合適香 ...

唔好講到人工高好易賺
有工人用有啲又激氣睇工人面色又有
有啲返工可能要俾日日俾人捽數日日交報告趕deadline 好大壓力呢
有啲壓力大到失眠焦慮抑鬱
雙職家庭日日工人湊仔見唔到小朋友又有
表面以為好好背後又知幾多
有時既野你睇到表面睇唔到入面
香港又係、英國又係

公爵府

poodlema 發表於 23-2-3 09:18
有朋友過左去幾個月到, 話自己中文好差, WHATSAPP同我用英文介唔介意。

好扮嘢下

大宅

Soming 發表於 23-2-7 00:13
老竇母親在美國但個女住公屋你識呢位家長講嘢好似唔太合邏輯又係面子大過天,吹咗當事實。 ...

佢以為c9唔識嘢佢up乜就乜。呢條肥嘢無料扮四條,最鍾意執人口水尾响群組發放扮自己識嘢/搵到,面皮成尺厚,充大頭鬼扮有錢有面有見識。武漢人落嚟撈保險扮超黃絲,活躍大小群組扮大家姐,吹噓吹大咗,鄉音都未甩,住新界東老牌公屋,最愛窗簾布上身直筆甩op 配甩字膠拖。

大宅

回覆 cheesebear 的帖子

睇嚟你同佢好大仇口喎

大宅

Jpeg74 發表於 23-2-7 22:33
回覆 cheesebear 的帖子

睇嚟你同佢好大仇口喎

如佢所講背景咁雄厚,就算隱暪資產申請到公屋都唔洗自己住埋入去呀話? 見到個帖講開吹大咗嘅c9, 冇話仇唔仇嘅,佢講得出咪大家笑下囉。吹水都要睇吓自己身世嘅

別墅

月亮免 發表於 23-2-1 21:19
我啱啱聽我朋友講,佢屋企人返咗嚟啦

一個都無

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

好媽媽勳章

poodlema 發表於 23-2-3 09:18
有朋友過左去幾個月到, 話自己中文好差, WHATSAPP同我用英文介唔介意。

笑出聲

首頁

尾頁

跳至