自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

唔俾,亦唔會再同佢食飯

侯爵府

2024年龍年勳章

pinkochang 發表於 23-2-2 11:13
如果日日見到都會俾, 始終有限錢, 廢事佢背後唱自己最後搞到自己唔開心又心煩

係俾得唔順, 但當打發花子 ...

x 2

大宅

老婦仁 發表於 23-2-2 11:01
想像一下,有個平時對你唔係好好既同事,態度好有問題,男36歲未結婚,冇乜兩句,公事唔多只是間中需要接觸 ...

唔俾。新年派利士係講開心派祝福,唔係為咗面子問題而做戲,明知佢係因為封利士先會咁好禮貌,咁點解我重要俾利士佢?其實都唔關年齡、職級同埋封利士幾多錢嘅問題,如果平時大家關係好好,我封50或者100都冇所謂?我結咗婚唔代表老馮要派利是比佢,佢平時態度咁差比一蚊我都嫌多,莫講話要我比利是佢。同樣道理如果屋企樓下個保安平時都冇禮貌態度差,你都唔會比利是佢啦。

伯爵府

單打完佢,照比佢~個20蚊豪比佢~要公司其他人都聽到~
以前是同事個個開始派利是,就拜年~下午有同事返,我話派晒下年請早~

伯爵府

點解唔鐘意都要比?
咪就係大家都唔照比令佢更加厚面皮
我公司都有個自己唔做嘢,-做就做錯晒
大家由佢,跟手其他人有咩,佢就投訴人
王子就係咁養成

侯爵府

老婦仁 發表於 23-2-2 11:17
回覆 pinkochang 的帖子

因為我知佢唱我冇用,因為大部分人都唔鍾意佢,返工遲到早退成日炸病唔返工,其他 ...

做邊行,竟然有依D人

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果佢專登走埋黎恭喜既, 咪比封佢囉

別墅

唔會俾

大宅

2023年兔年勳章

mother904 發表於 23-2-2 11:02
唔俾,佢同我拜年就回佢一句新年快樂

X2

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

唔比

珍珠宮

寧得罪君子

大宅

想像一下,有個平時對你唔係好好既同事,態度好有問題,男36歲未結婚,冇乜兩句,公事唔多只是間中需要接觸 ...

一定唔俾。

侯爵府

如果佢同我講恭賀說話先,我會派

子爵府

你公司公開人歲數?
佢主動(emoji)先俾

首頁

尾頁

跳至