自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

Sumyeema1 發表於 23-2-3 14:44
邊個角色?

張德和, 即係水哥被扣留女1警署臭格果個警司

水晶宮

mami2000 發表於 23-2-3 14:43
一早睇左啦,除左王敏德,個個角色都做得好好。
王的角色,其實可以搵返香港人講廣東話對白唔會更好咩?點 ...

港英時代延續到而家都仲有好多外籍的律師在港落地生根繼續律政生涯, 早期好多法官仲係洋人

子爵府

王的角色,其實可以搵返香港人講廣東話對白唔會更好咩?點 ...

以前好多都係

大宅

義氣仔女 發表於 23-2-3 15:06
我反而覺得套戲麻麻地, 好犯駁
1. 講到王敏德係咁資深, 但可以作供時咁容易比子華入到位, 唔合理
2. 謝君豪 ...

我都覺得麻麻地,冇想像中甘好

男爵府

劇情好多反駁位
例如好多場法庭戲我覺得係現實法官一早會叫停
不過做戲嘛
我覺得選角ok
拍得幾緊張
算係甘

大宅

上校車 發表於 23-2-3 14:40
我鍾意張德和呀, 幾分鐘既戲, 微細既動作表情已經做得好

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Sumyeema1 發表於 23-2-3 14:08

剛同老婆睇完回家、幾好睇~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bmuimami 發表於 23-2-3 15:10
睇多幾次助佢過億票房

雖然黃子華都係黃丶但我都會建議朋友入埸睇~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

虎到金來勳章

見大家睇左, 我相信有個位唔係人人留意到, 最後場法庭戲(即係有錢人和全部自己人坐旁聽席個場)其實坐係度個唔係林保怡本人, 係一個咖哩啡扮佢, 再用soft鏡濛左佢個樣, 我估拍呢幾場戲太長, 無可能要林保怡坐咁奈所以有呢個安排

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

義氣仔女 發表於 23-2-3 15:06
我反而覺得套戲麻麻地, 好犯駁
1. 講到王敏德係咁資深, 但可以作供時咁容易比子華入到位, 唔合理
2. 謝君豪 ...

x 2 ,每位演員都恰如其份,但劇本最差,講到咁好睇,太過褒獎。主角做法官都唔尊重自己嘅職責,到咗做大狀又點會突然間咁落力去為個client翻案?殺人案搵證據唔係重案組搵,要大狀同師爺去做,我以為睇緊福爾摩斯加華生。最冇頭冇尾係王丹妮同廖子妤嘅關係,一句對白就攪到觀衆一頭霧水,仲夠膽話為續集舖排,如果唔夠時間要cut d場口,係咪可以後期配音voice over咗原本嘅對白呢?觀衆比百幾蚊入場睇戲個劇本竟然有咁多甩漏!

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

雖然劇情認真麻麻,但係演員真係做得好! 2位影帝當然演出精彩,另外值得一讚係d新面孔,楊偲泳、亞Dee、廖子妤同王丹妮都演得恰如其份,但最驚喜係栢天男,佢一直比人話係翻版金城武,以前多數拍住吳千語做戲,仲以為佢都係得個樣,點知今次做得幾好,最後佢響庭上比黃子華踢爆時,佢係個咀向下彎,震哂咁,好似好羞愧同無地自容咁,好正!

珍珠宮

回覆樓主:

諗住下星期睇
子華2022年真勁,三個productions都咁賣坐,難怪佢自己都話驚用晒啲運

水晶宮

KUDOS 發表於 23-2-3 16:25
雖然劇情認真麻麻,但係演員真係做得好! 2位影帝當然演出精彩,另外值得一讚係d新面孔,楊偲泳、亞D ...

我同意你所講, 好多新演員直情交足分數, 呀Dee 好亮眼, 戲路有黎耀祥做小人物既天份, 如果佢生生性性的話, 條路可以行得好遠, 王丹妮好多場口都係素顏上陣, 仲有楊偲泳, 本來辨識度低, 呢套戲令我記住佢

珍珠宮

十一哥 發表於 23-2-3 16:08
見大家睇左, 我相信有個位唔係人人留意到, 最後場法庭戲(即係有錢人和全部自己人坐旁聽席個場)其實坐係度個 ...

無留意,你好勁,但收咗片酬就應做足,以前話只影男女主角背脊或遠鏡,會用替身,但林又唔係主角都有特權。

珍珠宮

KUDOS 發表於 23-2-3 16:25
雖然劇情認真麻麻,但係演員真係做得好! 2位影帝當然演出精彩,另外值得一讚係d新面孔,楊偲泳、亞D ...

楊偲泳和天男真係做得幾好

水晶宮

親子王國15週年勳章

見大家睇左, 我相信有個位唔係人人留意到, 最後場法庭戲(即係有錢人和全部自己人坐旁聽席個場)其實坐係度個 ...
我有留意到
[

公爵府

bmuimami 發表於 23-2-3 15:10
睇多幾次助佢過億票房

你睇超過一次??

水晶宮

你咁都留意到?

男爵府

你都好眼利,我都發覺左,應該係咁樣拍,林唔會坐喺度做布景板。

侯爵府

咁高級的律師 英文口音 也正常

首頁
12345...12

尾頁

跳至