自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

公爵府

opclk99 發表於 23-2-3 22:40
20億正常投資,
一年一兩億肯定好easy,
太貪心得個貧...

佢以為自己好醒,可以將身家翻幾倍,真係貪字得個貧,抵死!

opclk99    發表於 23-2-4 01:30

別墅

好多年前,呂曾經係公司客人
訂購咗件貨品,交收前有影相比佢,交收嘅時候亦都有打開俾佢地員工檢查清楚冇問題,先交貨
點知轉頭,佢地員工運輸嘅時候有問題,整花咗件貨品,我地公司亦都即刻派人去幫佢修補,整返靚
當晚,呂亦都享用完我地嘅貨品

第二日,收到呂的秘書電話,話呂好唔滿意貨品整花左,要求我地全數賠償
(首先件貨係完整無缺的交到佢地手上,其次亦都係佢地員工運輸時候的問題,當日公司亦都好盡責地上門幫佢進行修補)
但你享用完件貨品之後,再要求全數賠償
其實真係好過分
但小店唔敢同呢D有錢人鬥

以為俾返錢佢件事就完咗

點知………

真係好似大劉話齋,面皮厚個恐龍
過咗幾日,呂的秘書再打電話黎,話要求小禮物賠償 ,我地公司都照做

佢真係又食又拎又唔俾錢
公司怕左佢

公司立即black list佢 , 呢10幾年期間佢長期居於西客第一位

beebee67890    發表於 23-2-6 09:39
kwhkwh    發表於 23-2-5 16:24
goldpiglet    發表於 23-2-4 18:20

別墅

少少錢唔同呂計,以前已經知佢人品差 ,
依家真係報 應
唔係唔報,只係時辰未到

侯爵府

4v4vss 發表於 23-2-4 18:05
訂購咗件貨品,交收前有影相比佢,交收嘅時候亦都有打開俾佢地員工檢查清楚冇 ...

Cheap到冇人有,抵佢有今日

大宅

之緣 發表於 23-2-3 16:01
小朋友好慘…希望仲有3分釘

應該輸突先咩都要變賣,佢連手袋都要賣

珍珠宮

畀面勳章

訂購咗件貨品,交收前有影相比佢,交收嘅時候亦都有打開俾佢地員工檢查清楚冇 ...

咁大劉數臭佢唔係冇原因 應該都係著數攞到盡,唔會有底線果類人

男爵府

BKFinder 發表於 23-2-3 18:05
其實大劉同甘比生左個,之後又走去同呂愛愛生多個,好易令呂覺得有機會捲土重來,大劉都有部份責任 ...
佢唔了解好多男人都係想後宮三千,安份做一個妃嬪,先有運行,唔好以為自己是那個唯一。

珍珠宮

十分鐘 發表於 23-2-3 17:03
有傳係大X比$買學位返來

呂本身響一間舊區band two呂郭中學畢業,冇香港任何專上學歷,何來會忽然變成學霸?

從來都係呂小姐嘅打手幫佢包裝出嚟。

甘就衰極都出自慈雲山區保一,地區名校預科畢業。

珍珠宮

singdream 發表於 23-2-3 19:04
講開又講,佢唔甘心都正常,本來可能好得寵,點知殺出個中七畢業既記者仔,分手之後仲得果20億,可能想幫仔 ...

以為響bk嘅呂小姐打手,吹捧佢有家底高學歷,而家班打手唔見哂。

如果在香港讀書真係學霸,點會冇同學講?

資料話佢響間band two 中學畢業,冇大學資料,一跳就博士,真係耐人尋味。

大宅

多謝分享,唔講都唔知佢咁賤

子爵府

Cheap到咁,抵佢有今日。

子爵府

bik1229 發表於 23-2-4 18:58
呂本身響一間舊區band two呂郭中學畢業,冇香港任何專上學歷,何來會忽然變成學霸?

從來都係呂小姐嘅打 ...

好似係觀塘區大

男爵府

mother904 發表於 23-2-3 23:28
呢樣野又同學歷無關,只係拋個身出黎有幾盡。大劉病危時,甘比三日三夜唔瞓貼身照顧,呂小姐當時係邊?
...
好似話問候都冇句喎

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

真係時間會見證一切
一日未到入土果下都未知邊個係贏家
龍鳳媽

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁真係cheap精喎
放下自在

男爵府

Audrey1999 發表於 23-2-3 15:54
曾被大劉形容為「超級富婆」的呂麗君,於2021年4月以有限公司以約1.4億元購入金鐘遠東金融中心3樓6A至13室 ...

貧窮限制想像,有20億淨係收息都夠食過世啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

呂個樣都好小家妹仔格

大宅

其實佢自已咁有錢 好心唔好咁cheap 同做衰自已

佢咁出名 做到咁 真係抵比人唱

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

本來能夠做到大劉嘅女人,安分守己,低調少少,大富大貴嘅生活已可以完全無憂無慮到老

做人太貪心,凡事去得太盡,越去爭越係無,自己攞嚟

子爵府

綠荳媽媽 發表於 23-2-3 16:07
真正貪字得個貧

呂有學識, 但唔及金比沉著應戰, 如果佢真係處心積慮計算真係好叻, 伴君如伴虎唔易捱

首頁
34567...8

尾頁

跳至