自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

夠16歲,18歲以下,咩兼職較好做?快餐店/便利店/屋苑樓下送外賣/萬寧...?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hellomiki 發表於 23-2-5 13:04
夠16歲,18歲以下,咩兼職較好做?快餐店/便利店/屋苑樓下送外賣/萬寧...?

有人肯請咪得
中學生,老闆都知你要返學同準備公開試,可以返工嘅時間有限(大學生相對上教flexible同可走堂,中學生唔可以,話補堂就補堂)
建議去屋企附近兜個圈問問,唔得就做步兵

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企附近M記!

真係想做?冇咩時間溫習喎!

珍珠宮

opclk99 發表於 23-2-5 13:22
求學時期,咁心急去PT?

Agree

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

做PT我都贊成、但十七、八歲真係比多些時間準備DSE、讀好書考到個大學好嘅科目、以後大把機會賺錢、而且多百倍。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

係咪你小朋友想找part time?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係囉,我都想問點解咁急要去做 PT
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

吾夠18歲好多地方都吾請的,專心讀書啦!

珍珠宮

FFchan 發表於 23-2-5 13:26
係咪你小朋友想找part time?

家人打算考完dse後去做

珍珠宮

dse後,即4月後

珍珠宮

lilysun123 發表於 23-2-5 13:28
吾夠18歲好多地方都吾請的,專心讀書啦!

我個剛16歲,打算暑假做下

公爵府

hellomiki 發表於 23-2-5 13:32
我個剛16歲,打算暑假做下

好多都吾請未夠18的,我女之前考完dse都未夠18,個年暑假無業。

禁止訪問

男爵府

幫人補習

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

未夠18歲可能選擇沒有太多,我女的同學很多做it 售貨員

珍珠宮

畀面勳章

考完DSE先去做好啲,大部份人的人生系求學時間遠遠短過工作時間,珍惜讀書機會,努力讀書,備戰好DSE。無論考成點,起碼都盡力過。
如果堅持而家做pt系合適的決定,最多做下麥當勞或肯德基

opclk99    發表於 23-2-5 13:56

男爵府

hellomiki 發表於 23-2-5 13:30
家人打算考完dse後去做

考完DSE幾多歲?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果考完dse 做嘅暑期工,咁好d,可以返全日幾個月
零售飲食可以話係最多供應嘅選擇,呢類唔駛急
在這之前,不妨勤力d爬招聘廣告搵暑期工。我女果時申請做社區中心教細路+中心支援工作,本身係話請大專生但都請咗佢,之後升大學後有繼續仲兼職

首頁

尾頁

跳至