時政擂台

跳至

首頁
34567...12

尾頁

侯爵府

老翻太太 發表於 23-2-6 11:42
因為依家果邊失勢啦嘛!無晒生存空間咪叫人唔好提囉!2019年時幾咁惡幾咁得勢不饒人嘅樣,今日仲瀝瀝在目
...

真係我啲黃友而家都冇以前咁惡咁霸道

水晶宮

2024勳章

namnamnamlolo 發表於 23-2-6 11:39
係喎。去兒登走一轉
佢地隻色仲深

可能兒登會令樓主心曠神怡

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Lilyforest 發表於 23-2-6 11:43
非黃即被打被燒,破壞非黄店舖阻礙正常人返工返學,呢啲係咩運動呀,又美化暴力,要拍得響點解唔上京揾習 ...

其實黃唔緊要、政見不同也不重要、但黃屍曱甴行為、令人非常反感、粗口連篇、聲大夾惡、下下使用暴力、意見不同就圍毆、網上邊就圍插、口號是要攬炒香港、分裂中國由外國統治......

他們這些行為、根本就天理不容、[我一世都唔會原諒他們]、所以曱甴離開香港、有國家收容垃圾、對香港是絕對好事。

如果班野走咗唔返嚟、我強烈建議政府送機票佢哋走、最重要就放棄香港身份證、走咗一世唔好返香港、香港不歡迎他們~

點解我咁憎佢哋、因為到今日、佢都唔想香港好、國家好~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Bambi 發表於 23-2-6 11:31
持平啲19年事件係社運,社會運動,一隻手掌拍唔嚮

社會運動?您係咪其中一方?

公爵府

絕對唔係社會運動!係黑暴,係暴動!4圍打爛野,放火燒人叫運動????唔好美化事件,你講依句說話時對得住個啲被打既無辜市民嗎?不知所謂!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

czl115 發表於 23-2-6 11:44
唔同意叫社會運動,叫黑暴比較合適
打人、放火、砸舖、殺人、汽油彈、群體式武器對抗⋯⋯都齊哂
...

黃屍最叻、就美化自己的惡劣行為~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

有咩運動要打人架? 拳擊定格鬥呀?

珍珠宮

大力大力 發表於 23-2-6 11:56
其實黃唔緊要、政見不同也不重要、但黃屍曱甴行為、令人非常反感、粗口連篇、聲大夾惡、下下使用暴力、意 ...

係,果種色人永遠憎人富貴厭人貧,永遠不想國家好、香港好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cbeyond 發表於 23-2-6 10:53
專登出post話人煩個位唔煩

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

老翻太太 發表於 23-2-6 11:58
有咩運動要打人架? 拳擊定格鬥呀?

有個黃到出汁的朋友同我解釋、D黑衣人出嚟走在前面、是為了保護老人家,免受警察毆打~

難為佢、咁都講得出。

買基金真係好傷

公爵府

社會運動?我呸!

公爵府

華華子 發表於 23-2-6 10:08
明白明白, 即係等於好多人之前一見到大陸領導人, 有理無理都提住64事件, 其實都過左成35年, 每年都重提~~ ...

其實建國都好多年,仲咩要年年提十一國慶?愛國嘅人係咪一見到大陸領導人就會諗起10.1?唔好意思,見到習近平我會諗起維尼,去到四月我會諗起清明,去到六月我先會諗起6.4,去到9月尾我就諗起國慶,去到十二月就期待聖誕,我真係唔覺「好多人之前一見到大陸領導人, 有理無理都提住64事件」

公爵府

feifei_baby 發表於 23-2-6 12:06
其實建國都好多年,仲咩要年年提十一國慶?愛國嘅人係咪一見到大陸領導人就會諗起10.1?唔好意思,見到習 ...

唔好意思,我一見到曱甴就唸起黑暴

伯爵府

老翻太太 發表於 23-2-6 11:42
因為依家果邊失勢啦嘛!無晒生存空間咪叫人唔好提囉!2019年時幾咁惡幾咁得勢不饒人嘅樣,今日仲瀝瀝在目
...

絕對認同,好記得當年黑暴期間喺地鐵碰到多年無見嘅朋友,大家對望眼都紅晒但一句說話都唔敢講,要出到大街先敢舒出一口氣互相問好,呢啲情景一世都唔會忘記。而家班無恥之徒就話向前看唔好分色真係笑死人。當年黑暴攪得烈紅紅呢班鍵盤黃人居功不少。

大宅

applepayto 發表於 23-2-6 10:06
就係見到不合自己心水的留言。
就立即標籤人哋是什麼顏色。
根本件事就同政治冇關。

係呀!我都好怕啲人乜都拉埋啲顏色政治一齊講
我希望無論留在香港嘅香港人或者移民到外國的香港人都一樣生活愉快!

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

feifei_baby 發表於 23-2-6 12:06
其實建國都好多年,仲咩要年年提十一國慶?愛國嘅人係咪一見到大陸領導人就會諗起10.1?唔好意思,見到習 ...

十月一日國慶係國家生日, 我真係會記得啊, 不過我就無成日提既~~

2019年或之前真係好多人一提起共產黨成日提住64事情啊, 不過可能你無留意啫

水晶宮

2024勳章

Lilyforest 發表於 23-2-6 12:08
絕對認同,好記得當年黑暴期間喺地鐵碰到多年無見嘅朋友,大家對望眼都紅晒但一句說話都唔敢講,要出到大 ...

當年黑暴最烈時,Bk已經有人出post要和諧,唔想人鬧黑暴啦,仲好多人認同
即係啲衰嘢佢地自己做就得,你講就唔得

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

總有啲咁既人, 唔啱睇就當睇唔到

公爵府

貓咪達人 發表於 23-2-6 12:08
唔好意思,我一見到曱甴就唸起黑暴

「諗」係好個人的事,應該有自由,你有你諗我有我諗,諗都唔得?使唔使移民英國先有自由諗起6.4?其實我真心覺得中國愈來愈進步,但護主嘅人偏偏講埋啲嘢令人覺得中共同幾十年前一樣咁極權,支持定靠害?

公爵府

華華子 發表於 23-2-6 12:16
十月一日國慶係國家生日, 我真係會記得啊, 不過我就無成日提既~~

2019年或之前真係好多人一提起共產黨成 ...

你身邊「好多人」提,你到底生活喺咩圈子?識埋啲咩朋友?我的生活圈就算是黃人都只係6月先出下post,12345,78910 11 12月都唔會提

首頁
34567...12

尾頁

跳至