自由講場

跳至

首頁
23456...16

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

MM2H 發表於 23-2-6 17:36
暗藏深處嘅情緒反射

好有深度,要慢慢研究

公爵府

每個家庭,都要有個大聲小小。按你咁講,有野做就可以大聲,可以平等。咁到時就係拳頭大個惡咯

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mercurycc 發表於 23-2-6 17:34
又可以話生活方式, 耍花槍。

其實係架,深入了解,交流下遮
估唔到咁既事,都用放大鏡睇住哂

象牙宮

stagea 發表於 23-2-6 17:39
其實係架,深入了解,交流下遮
估唔到咁既事,都用放大鏡睇住哂
...
係度反而睇到,悲哀一面。

珍珠宮

micsin 發表於 23-2-6 16:59
那事實 証明 男人不愛佢 連自己愛自己的能力 都無

用呢個方法釐定對方愛唔愛自己? 我仔成日叫我買呢樣買個樣,我都唔比,咁我又唔愛佢?我老公成日話要換車換hifi換電視換電話,我都唔比,難道又係唔愛佢

伯爵府

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 23-2-6 17:29
情趣既野,無感受過點會明。

樓主好鍾意憑一個片段去猜測人地兩公婆既關係同地位,然後就拖下一句:女人要自強

女人的尊嚴 是靠自己賺番黎
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23621731

伯爵府

厲害,咁都諗到

琥珀宮

mercurycc 發表於 23-2-6 17:41
係度反而睇到,悲哀一面。

真係好悲哀,仲喊緊口,笑了

mercurycc    發表於 23-2-6 17:50

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

stagea 發表於 23-2-6 17:37
好有深度,要慢慢研究

足跡處處,顯而易見,你明嘅

mercurycc    發表於 23-2-6 17:50

子爵府

這也未必關有冇錢問題,可能個女士好鐘意買嘢,所以老公先叫佢唔好買。我都識人係購物狂,真係咩嘢都買

琥珀宮

MM2H 發表於 23-2-6 17:42
足跡處處,顯而易見,你明嘅

緊密留意下,我氣喘就有

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

micsin 發表於 23-2-6 16:37
街市生果欄前,見前面女人撓住中年男人的手, 話:d 車厘子幾靚喎, 應該幾好味, 個男人話: 買咩買,行走 ...

其實未必係你所諗嘅。我家姐又係一個亂買嘢嘅人,佢屋企得四個人,成日一次過買十個橙,四個富士果,六個芒果,三磅車厘子,係同一日買。買完佢自己又唔食,一味話好好食,係咁質佢老公同啲仔食。所以當我家姐話要買嘅時候,我姐夫或姨甥仔都會講類似呢個男人嘅說話。所以好多嘢你唔知人哋背後故事。

琥珀宮

薯圈 發表於 23-2-6 17:41
用呢個方法釐定對方愛唔愛自己? 我仔成日叫我買呢樣買個樣,我都唔比,咁我又唔愛佢?我老公成日 ...

成日話換電話,都係叫唔好買架啦!

瑪瑙宮

咁都引伸到個女人無做野? 有 d 女人有無做野都無 say 架喎.

翡翠宮

畀面勳章

micsin 發表於 23-2-6 16:52
咪自己買囉 如果自己搵到 都唔比買 個女人 真係。。。

以前有一對名人夫婦,老婆在上市公司位高權重,但老公一句唔中意家有外人,點都唔肯俾老婆請工人,要佢日日放工就趕去街市買餸煮飯兼夜晚教仔女讀書。呢個女人夠搵錢多過老公啦,咪又係受制於人。所以應該話女人不要太愛男人而委屈自己。

茶類愛好者    發表於 23-2-8 11:46
日日是好日

象牙宮

yauchuchu 發表於 23-2-6 17:42
樓主好鍾意憑一個片段去猜測人地兩公婆既關係同地位,然後就拖下一句:女人要自強

女人的尊嚴 是 ...
成日聽到呢句,咩人就會睇到咩野。

公爵府

回覆樓主:

如果個女人係用自己錢,個男人都咁講,先係最嬲

我爸就係,鬧我媽買花膠,但d錢係我媽自己的

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

買個水果都諗得咁複雜,或者個女人發口痕問下呢!又或者一斤食唔曬費事分幾日呢!咁都聯想到依付品。。。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

fivebeanrice 發表於 23-2-6 16:51
有時個故事係……明明個女人搵多過個男人,但男人仍然唔比買,我識唔只一個係咁
...
我身邊都有呢類人

珍珠宮

所以好多人中年離婚就系咁降, 幾十歲仲要件垃圾

首頁
23456...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊