自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

疫情3年冇用個app,帳戶被凍結,用其他號碼或用微訊登錄都唔得,話要打去客服;但客服個電話語音d普通話又快又多選項,聽唔到要揀咩先去到解鎖個part,有冇jm可以指教下?
已試重裝個app,用另一部電話登錄,同用同一部機登記另一個電話都唔得。

子爵府

alicewtw 發表於 23-2-8 09:37
疫情3年冇用個app,帳戶被凍結,用其他號碼或用微訊登錄都唔得,話要打去客服;但客服個電話語音d普通話又 ...

我都一樣

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

美團用一次性密碼就可以入返。

大眾點評入app裡面「我的」搵客服。如果用打大陸電話登記而仲有效用緊,佢會send 驗證碼俾你解凍

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

YuYuMother 發表於 23-2-8 09:49
美團用一次性密碼就可以入返。

大眾點評入app裡面「我的」搵客服。如果用打大陸電話登記而仲有效用緊,佢 ...

兩個app用驗證碼都唔得。
本身兩個app應該都係用香港電話號碼登記,但我依家就算想用大陸電話號碼登記都唔得。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

alicewtw 發表於 23-2-8 10:00
兩個app用驗證碼都唔得。
本身兩個app應該都係用香港電話號碼登記,但我依家就算想用大陸電話號碼登記都唔 ...

大眾點評,我喺app裏面搵客服幫我解凍

美團用大陸號碼入就得,可能你要研究吓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都係三年冇開, 啱啱試下用微信登入又OK喎

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

YuYuMother 發表於 23-2-8 10:55
大眾點評,我喺app裏面搵客服幫我解凍

美團用大陸號碼入就得,可能你要研究吓

試過,唔得

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

wyl 發表於 23-2-8 10:56
我都係三年冇開, 啱啱試下用微信登入又OK喎

試左唔得,佢redirect返去個app之後都係要我聯絡客服

大宅

疫情3年冇用個app,帳戶被凍結,用其他號碼或用微訊登錄都唔得,話要打去客服;但客服個電話語音d普通話又 ...

我今日也比美團凍結咗戶口,早上還可以的,下午彈出了,之後入唔返.

但我完全打唔到比客服,現在都唔知點攪

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ddcat 發表於 23-2-8 20:15
我今日也比美團凍結咗戶口,早上還可以的,下午彈出了,之後入唔返.

但我完全打唔到比客服,現在都唔知 ...

最衰就係用新號碼開新帳戶都唔得,都唔知有咩咁需要保護…..又唔識聽佢個客服,想解都解唔到…

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Same here
美團都搞左幾日。。都搞唔掂

大宅

alicewtw 發表於 23-2-8 23:55
最衰就係用新號碼開新帳戶都唔得,都唔知有咩咁需要保護…..又唔識聽佢個客服,想解都解唔到…
...

我今早喺美團apps找客服,攪掂了,已開通美團和大眾點評

你去客服,直接打‘轉人工客服’ 之後會要你入電話,然後人工客服會問你攞入網紀錄(你可以在電訊公司apps內找回付款紀錄),跟住等……中間會有一個短信,好像要你留意或是否同意接聽電話,我沒留心詳細寫乜)之後等大約1-2個鐘,客服會直接打比你 ,通知已解綁

*記得初時要留意,溝通時不要離開,因為兩分鐘內沒有對話會自動斷線*

大宅

timandy 發表於 23-2-9 00:11
Same here
美團都搞左幾日。。都搞唔掂

你去客服,直接打‘轉人工客服’ 之後會要你入電話,然後人工客服會問你攞入網紀錄(你可以在電訊公司apps內找回付款紀錄),跟住等……中間會有一個短信,好像要你留意或是否同意接聽電話,我沒留心詳細寫乜)之後等大約1-2個鐘,客服會直接打比你 ,通知已解綁

*記得初時要留意,溝通時不要離開,因為兩分鐘內沒有對話會自動斷線*

瑪瑙宮

大廚勳章

我好彩呀,冇事呀

前兩日登入返大眾點評。。。攞返個大陸電話出嚟login 就得。。。

但係美团就麻煩啲用電話上收SMS唔得最後我選擇接聽電話有個電話打嚟講密碼。。之後就login 到了
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ddcat 發表於 23-2-9 10:49

你去客服,直接打‘轉人工客服’ 之後會要你入電 ...

乜野係入網紀錄?我之前係登記左但未買過野

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

謝謝你

大宅

alicewtw 發表於 23-2-9 12:40
乜野係入網紀錄?我之前係登記左但未買過野

意思係上台紀錄

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ddcat 發表於 23-2-9 13:48
意思係上台紀錄

Thanks!!! 我頭先跟你指示成功搵到美團客服,佢話幫我解左鎖,但我仲係登錄唔到美團,反而用一個號碼成功登錄返大眾點評app(我有叫美團客服同時間解鎖埋大眾,佢地同集團)

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

我再試喺微訊小程式開美團,終於登入到喇!(之前一直都跳返去電話美團app,跟住唔比登錄)
不過電話上個app始終登錄唔到,但依家起碼叫做兩個app都登錄喇!
真係搞到頭都大埋!

珍珠宮

ddcat 發表於 23-2-8 20:15

但我完全打唔到比客服,現在都唔知 ...

same here

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊