時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

真係審死官丶各有説法~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

過多幾年,有人一定後悔自己做過嘅事,或會急急腳移民!

子爵府

終於有人敢講出聲!見林作、陶傑嗰d完全撐得冇point! 屈小姐好嘢

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

redhot 發表於 23-2-10 05:28
唔只電影行內人,我係老闆都唔夠膽請佢,點知幾時比佢反咬一口?養狼狗咬心口!
...

佢地成日都話自己有個顏色經濟圈吖嘛,咪就係等d顏色老闆請假囉!

大宅

大力大力 發表於 23-2-10 06:28
真係審死官丶各有説法~

法、理、情、再加傳媒去攪大件事.

法、理講唔到. 現在人地就係用情黎得到班家長同情/理解. 講話冇誠信,果兩個學生先係冇誠信. 一路比你拍,比又你上畫成半年. 如果唔同意,當8月上畫時就嘈喇,駛乜見張導入了唱好香港就玩野啫. 根本時間線都有問題. 套戲上年8月公映了1千六百幾場了. 只係未到時機,人地咪唔攪你囉.

已經停映了,還日日去煲,手法太似19年了!

男爵府

Anpanmama 發表於 23-2-9 23:39
其實行內拍呢類documentary嘅,從來都係簽一份同意書,包括拍攝內容、訪問及以後使用都係歸拍攝公司或者相 ...

搞出呢單野,以後又多左好多條件,規限。

大宅

mickeywinnie3 發表於 23-2-10 00:50
Agree !今天這件事就改變了歷史

很多事都變了質, 沒有了原有的事實和真理

翡翠宮

畀面勳章

CorrineNg 發表於 23-2-10 07:12
搞出呢單野,以後又多左好多條件,規限。

將來電影製作業滿佈紅線,要記得是某些香港人自找的,不要又賴政府又賴政治
日日是好日

伯爵府

redhot 發表於 23-2-10 05:28
唔只電影行內人,我係老闆都唔夠膽請佢,點知幾時比佢反咬一口?養狼狗咬心口!
...

好似話而家係某大本地銀行做MT,出咗名。

男爵府

BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 23-2-9 23:39
其實行內拍呢類documentary嘅,從來都係簽一份同意書,包括拍攝內容、訪問及以後使用都係歸拍攝公司或者相 ...

你係行內人?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

烏蠅不叮無縫蛋。希望快啲落幕,誰是誰非,坐睇結果。

翡翠宮

畀面勳章

ddcat 發表於 23-2-10 06:56
法、理、情、再加傳媒去攪大件事.

法、理講唔到. 現在人地就係用情黎得到班家長同情/理解. 講話冇誠信 ...

同意是法、理、情的衝突。

學校和製作方佔了理,但拍攝過程及處理方式傷害了某些學生的感情。我始終覺得製作方的處理手法有問題,也存在拍攝倫理的問題,但如果話學生被迫拍攝、不知道會公映就說不過去,通知書已經寫得很直白,版權歸學校、製作方擁有剪接、創作權,可作任何形式的展示,如果仍然死拗話不知道會公映,簡直是自欺欺人。

中一時參加的project,成年後發覺有問題,不想將它公諸於眾,這是可以理解的。但不知道、不願意與不喜歡完全是不同的事情,自稱被迫被騙,有些人已經長成了她眼中不尊重、強迫她的成年人的模樣了。

電影已經播映了千幾場,突然變成世紀大事,轉捩點係邊?明眼人都知道。

各方意見紛紛擾擾,各有說法,我最鄙視那些因政治原因搞大件事,站在道德高地不斷人格謀殺導演,但仍然堅稱與政治無關的人。
日日是好日

公爵府

牛年勳章

mother904 發表於 23-2-10 07:34
同意是法、理、情的衝突。

學校和製作方佔了理,但拍攝過程及處理方式傷害了某些學生的感情。我始終覺得 ...

唔只上映咗千幾場,有啲受害者仲出席咗好多首映同埋影展,笑曬口咁樣一齊同張導演影相

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jt824 發表於 23-2-9 23:37
究竟係簽左 "合約" 定 "學校通告"?
法律就係要拿出証據來,有証據就什麼都不用說了。
...

係同意書

用戶要求終止服務

回覆樓主:

又一次將電影業推上刀口,愈來愈難自由拍片,作為觀眾一定少左好戲睇

伯爵府

熊熊老婆 發表於 23-2-10 07:36
唔只上映咗千幾場,有啲受害者仲出席咗好多首映同埋影展,笑曬口咁樣一齊同張導演影相
...

人地話,可能係唔願意去架喎。

珍珠宮

真相越來越清楚,自己自有判斷

珍珠宮

屈本身係肥佬黎手下毒果集團高層來

屈穎妍等人於1995年8月18日以旅遊為名在福建沿海地區非法蒐集中國大陸軍事機密,於8月20日被當地群眾發現並舉報。福建省國家安全廳對他們進行了審查,查明屈穎妍等人的行為觸犯了《中華人民共和國國家安全法》、《中華人民共和國軍事設施保護法》,嚴重危害國家安全,並於8月25日根據《中華人民共和國國家安全法》第三十條規定,依法將該人等被公安拘捕後驅逐出境[3]。

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 23-2-10 08:09
屈本身係肥佬黎手下毒果集團高層來

屈穎妍等人於1995年8月18日以旅遊為名在福建沿海地區非法蒐集中國大陸 ...

你意思即係

首頁
12345...11

尾頁

跳至