時政擂台

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

mandy952 發表於 23-2-10 08:37
其實屈小姐而家好多文章都有點偏激

明!過猶不及,少啲定力,都會比佢誘導變成激進派。

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 23-2-10 07:36
唔只上映咗千幾場,有啲受害者仲出席咗好多首映同埋影展,笑曬口咁樣一齊同張導演影相
...

佢哋父母不解釋一句還要全家出席撐場,理解唔到點樣被迫法

男爵府

回覆樓主:

2019年我覺得屈好正義,喺歪理橫行嘅世界講返d正常野,2019年之後,冇哂嗰班人之後,屈小姐就開始偏激

不過呢篇文章又比較合理解釋到呢套戲嘅風波中嘅疑團,我都唔明點解一直冇問題,但突然話自己被逼,不過解釋合理唔等於事實,大家都係估估吓,只有當時人先知真相,但肯定對電影界係壞事,對英華亦係壞事

希望當局都調查吓係咪同反對力量有關,即使而家冇刑事成份,但都可以有準備

子爵府

原來如此,難怪陶傑黃秋生會出黎撐,以後仲有冇人敢加入唱好香港專責小組?

男爵府

mandy952 發表於 23-2-10 08:31
咁幾個月前強姦,幾個月後先出聲,係未代表強姦可以合法化呢

究竟係兩情相悅定強姦,局外人又點知真偽..
數個月在人前仲互相恩愛,大家分享完片段俾"外人"睇仲去慶功一齊影相..
到近期先發萬字文話係強..
去到法庭都要搵證據證明一路都抗拒..
而家單方面指責,時間性和公開資料顯得不協調..
要等有冇人發表證據..
否則局外人當睇戲,食POPCORN..
但事實未必會被人知曉...

hungng    發表於 23-2-10 12:55
maggie.tang    發表於 23-2-10 11:40

珍珠宮

雪影 發表於 23-2-10 08:34
其實最終佢哋只係搞到拍電影嘅多咗制肘,無人得益,呢啲咪就係攬炒精神囉

...

電影界多黃人,今次黃吃黃,回力鏢重重鏢返中自己都話世界係圓架啦!陸續有來呀!情況就如一些父母唔識教仔寵到佢哋燶、令到佢哋不懂感恩,長大父母自己受返晒!
口口聲聲年輕人啊、細路嚟架咋!你哋等住食返你哋親手種出來的果

hungng    發表於 23-2-10 12:56

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老翻太太 發表於 23-2-10 08:58
我都係咁話,電影界人士嬲到咩咁,無一個電影協會嘅人出來鬧張,只有撐,可見佢哋從來都是如此操作,依家 ...

行規⋯⋯

仲有個PA

翡翠宮

畀面勳章

BKFinder 發表於 23-2-10 08:49
梗係有啦,好成功令到一個陣營d人拿住刀插番果個陣營d人,被插的明知佢今年先插係針對呢個陣營都不可反抗 ...

議員假期太多是不是事實?假期太多對市民是好還是壞?我想,最好從事實角度分析,而不是因為誰提出來,以前有沒有講過。19前後,香港的社會生態、環境與做事思維,都和而家有好大分別,以前屈小姐可能看不到議員假期太多的影響,現在發現了,提出來,不應該成為別人攻擊的藉口/理由。

現在立法局內既然沒有泛民,傳媒/市民監察議員工作的意慾和功能是否就應該消失?如果不是的話,就沒有所謂「一個陣營d人拿住刀插番果個陣營d人」,如果同一陣營就要互相包庇,同黑暴所謂核爆都不割席有甚麼分別?

當不斷有人笑立法局議員是橡皮圖章,政府任何事都贊成的時候,市民是否就要同樣成為某陣營內做乜要都贊成,不可提出反對的人?我想起以前當有會員批評林鄭的時候,就會有人跳出來,指責會員批評林鄭是不支持政府和中央,這類可笑的討論生態不應該繼續。
日日是好日

伯爵府

老翻太太 發表於 23-2-10 09:20
電影界多黃人,今次黃吃黃,回力鏢重重鏢返中自己都話世界係圓架啦!陸續有來呀!情況就如一些父母 ...

演藝界起碼多過90%都係颜色人士,就算返咗內地揾食嗰班有啲都係睇錢份上唔敢表態,邊個夠黑面勁呢,見人俾人面見鬼俾鬼面。

男爵府

2024年龍年勳章

曾經聽過
你同YC講法律 佢講人情
你同YC講人情 佢講法律
目標只有一個 就是破壞香港

maggie.tang    發表於 23-2-10 11:41

翡翠宮

畀面勳章

beehoneybee 發表於 23-2-10 09:10
明!過猶不及,少啲定力,都會比佢誘導變成激進派。

人老左容易頑固,看事情的角度也容易偏頗
日日是好日

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔講唔知原來上咗咁多場,仲要世界各地,被迫簽約嘅女仔仲出席宣傳活動,笑哂口咁影相

珍珠宮

老翻太太 發表於 23-2-10 09:20
電影界多黃人,今次黃吃黃,回力鏢重重鏢返中自己都話世界係圓架啦!陸續有來呀!情況就如一些父母 ...

你講得實在太中喇

琥珀宮

tweety_joey 發表於 23-2-10 09:17
究竟係兩情相悅定強姦,局外人又點知真偽..
數個月在人前仲互相恩愛,大家分享完片段俾"外人"睇仲去慶功一齊 ...

咁佢地只有家長通告,其中阿玲又冇簽同意書,阿玲係可以推返之前所有嘅野,因為佢自己根本咩都冇簽過,但部片係佢成年嘅時候上映,而且律師講左學校通告唔算係合約
基本上法律應該係阿玲嗰邊
其實教育局每年都循例發通告比學校,要學校小心處理學生私隱,以及任何商業性質嘅用途,唔明點解英華會犯呢啲低級錯誤

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

redhot 發表於 23-2-10 05:31
正所謂:喺度食就唔好喺度痾!我真係唔明班畜牲,搞衰咗香港佢地會有好日子過咩?
...

長期鬥爭政治任務嚟架,唔俾手足洗白從良(情況如同踢咗入黑社會)

就係要齊上齊落搞死香港*(中港政府)

*如果係under美英港政府、佢哋經濟圈就突然感性,「違法達義」、「眾籌吃饅頭」都無問題

琥珀宮

nancy29 發表於 23-2-10 09:14
2019年我覺得屈好正義,喺歪理橫行嘅世界講返d正常野,2019年之後,冇哂嗰班人之後,屈小姐就開始偏激

不 ...

應該係比人搵到痛腳,就係冇同意書都照上映,其實如果發生係商業社會,只算係商業糾紛
屈講嘅係對家嘅目的,但事實上英華攞學生片去戲院公映的而且確係有問題,但英華係黃嘅都比人跣,如果真係有對家操縱嘅,咁英華就好on居比自己嗰邊嘅人跣左一舖甘嘅

珍珠宮

akachanman 發表於 23-2-10 08:35
仲有係願意校內播放、參展、包場

咪住「包場」地點係?

佢自己屋企掛

別墅

Png 發表於 23-2-10 02:45
唔緊要吖,人在做天在看
某位發明星夢既人要夢醒啦
佢既明星夢已玩完

岩呀,當初又要拍戲做女主角
講真,學校點會冇揀過就搵人拍呀
又唔見搵全校最曳,搞事果d 拍
其實拍足十年
一開始覺得唔妥唔舒服其實應該出聲
而家見到套戲拎出來公映收得,做主角又冇報酬
所以先出聲
似係兩邊都有唔妥
所以開頭唔敢跟車太貼

maggie.tang    發表於 23-2-10 11:42

已刪除用户

已刪除用户

首頁
23456...11

尾頁

跳至