自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你哋d朋友會吾會好八卦成日問你野

例:幾時去旅行,打算邊個月去,買咗機票未,點解揀嗰個月去
原來佢自己想去旅行,只想喺我身上取旅行資料,揀一個適合嘅旅行月份去。但從來冇透露畀我知佢去旅行

八卦老公送咗咩情人節禮物,咁我只係影咗盒嘢畀佢睇,佢即刻問裏面係乜嘢

呢方面我領教過唔少,以前都會分享下畀其他人睇,但係佢哋睇咗嘅反應永遠係哦,原來呢個,麻麻哋啫,畀著我會.......,依家我唔會再分享

有時買到好嘢嘅時候傾計時分享下,佢哋會追問幾多錢,好奇怪例如講一百蚊,佢永遠都會話我喺邊度見到九十蚊之嘛,叫佢幫手買多個,就會講幾年前喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

又唔係話8卦, 都係日常朋友間會分享的事...

象牙宮

回覆樓主:

有,但無咩野,又唔係咩大事

侯爵府

感覺唔舒服就小d交流

水晶宮

回覆樓主:

唔覺8掛,日常間的話題,問你人工,幾錢存款就話8掛姐

子爵府

lojo11 發表於 23-2-12 11:28

大家分享傾偈無所謂,但佢地比較單向,只想知人地,但吾會分享自己野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

newc9 發表於 23-2-12 12:38
大家分享傾偈無所謂,但佢地比較單向,只想知人地,但吾會分享自己野

少d接觸
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

lakgarden 發表於 23-2-12 12:32
感覺唔舒服就小d交流

有時避重就輕講咪鬼咁八卦

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

newc9 發表於 23-2-12 11:26

如果覺得唔值得深交,唔好講太多
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

水晶宮

對我嚟講呢啲都係閒話家常,又唔係八你啲嘢是非當人情嗰種。問旅行啲嘢我極樂意分享,除非我唔鍾意嗰個人,否則我會答到你唔想問。
八無問題,我講得出都唔介意人哋知,又要八又蠢又理解能力有問題我先唔鍾意,答你又唔明,問又唔係重點,嘥氣

水晶宮

咁我答佢之前會問咗佢講唔講返佢自己啲嘢先,佢唔講咁我唔答

珍珠宮

回覆樓主:

我明丫。
你唔鐘意佢。 佢放個屁都特別臭。我都有呢個朋友。 煩得制。絕交咁制。但我c6覺得我地班女人無聊。 其實我覺得個女人心態驚死人生活得好過佢。

大宅

newc9 發表於 23-2-12 11:26

我有個同事又係咁,有時唔係唔想分享而係問得太多問得太詳細,根本都唔想答但佢自己又收埋佢自己啲嘢,呢樣先係重點
我覺得分享係互動,只係得一方講即係攞料

大宅

spikenard 發表於 23-2-12 12:38
唔覺8掛,日常間的話題,問你人工,幾錢存款就話8掛姐

對方係收收埋埋先係重點

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

lojo11 發表於 23-2-12 11:28

同意

大宅

收風王,最重要收同錢、樓有關嘅野

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

對我來講呢啲係家常閒話咋喎⋯⋯朋友喎,乜都怕俾人話你八卦而唔敢問唔敢傾既話,大家相聚嗰陣咪好多dead air?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

完全明
對呢類人敬而遠之
佢只想知人地野
唔會分享自己野
唔分享又係咁問問問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

閒話家常啫,咁你有冇問返佢同樣嘅嘢?如果佢一概唔答,咁你下次咪照返佢咁答算囉。

首頁

尾頁

跳至