自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

琥珀宮

竟然完全唔記得帶人民幣就返去
好彩有帶一張銀聯信用咭,兩個嘟2維碼,先搭到地鉄,基本上冇用過人仔,全程掃碼比錢
走嘅時候係蓮塘口岸過關,搭B7好快到粉嶺
晚餐係椰子雞煲,好正
東門特步outlet買左2對波鞋,兩對299人仔,c6阿仔各一對,勁抵

opclk99    發表於 23-2-13 01:56

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

去左邊頭玩
多唔多掃街小食開?
我好關心呢樣野

大宅

mandy952 發表於 23-2-12 21:09
好彩有帶一張銀聯信用咭,兩個嘟2維碼,先搭到地鉄,基本上冇用過人仔,全程 ...

全程掃碼應該都幾方便,我約咗朋友廳日去深圳行一轉

水晶宮

好彩有帶一張銀聯信用咭,兩個嘟2維碼,先搭到地鉄,基本上冇用過人仔,全程 ...

wechat pay HK 或Alipay HK 好多地方都嘟得

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

去咗邊度食玩呀,分享下
前面是絕路~希望在轉角

琥珀宮

D..D 發表於 23-2-12 21:17
去左邊頭玩
多唔多掃街小食開?
我好關心呢樣野

東門,椰子雞就蓮塘嗰邊食

琥珀宮

ddkaka 發表於 23-2-12 21:24
wechat pay HK 或Alipay HK 好多地方都嘟得

但前提係要有數據

男爵府

回覆樓主:

我尋日都去左深圳,食左潮汕大目火鍋同太二酸菜魚。
火鍋2 個人都食左3百幾人仔,比香港好食好多,牛肉新鮮有口感。
太二酸菜魚仲保持到水準。
佢地啲餐廳,係可以喺出面買飲品帶入去飲,真係好彈性。又可以去美味不用等apps排定隊攞位,慳時間,我喺火鍋店門口見到好多香港人去到先攞飛,都要排到好後,食嘢又唔限時間,真係好爽。
坐地鐵同7仔買水飲,都可以俾香港支付寶。
今次上去已經攪掂晒銀行apps、大陸手機套餐,下次上去就會好方便。

男爵府

回覆樓主:

深圳灣原來仲未有大巴出返市區。唔知幾時有返呢?因為果邊過南山區近啲。

琥珀宮

mami2000 發表於 23-2-12 21:31
深圳灣原來仲未有大巴出返市區。唔知幾時有返呢?因為果邊過南山區近啲。
...

咁就唔清楚

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我昨日去了中山收樓~~~
下星期打算去深圳
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

琥珀宮

mami2000 發表於 23-2-12 21:28
我尋日都去左深圳,食左潮汕大目火鍋同太二酸菜魚。
火鍋2 個人都食左3百幾人仔,比香港好食好多,牛肉新鮮 ...

周圍都係香港人,大部分講廣東話

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

...

的士唔貴

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我前日都返咗深圳, 全程拎住個電話掃碼就o.k.了, 無用過現金.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

深圳好去處2023|4大自由行商場推介附地鐵交通!壹方天地成深圳第二大商場

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.gotrip.hk/488395/?utm_campaign=GOtrip_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_GOtrip
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2對299 ,咁平?

水晶宮

...

唔係恢復了嗎?
attach0/tmp/php4AoPVO

大宅

我今日都同c6上左去,福田過關,食左太二同八合里,好滿足,仲飲埋喜茶,全程微信掃碼非常方便,返嚟過關嗰時比較多人,不過都算暢順,

男爵府

1314625 發表於 23-2-12 21:58
唔係恢復了嗎?

唔見有呀,本來去排巴士去屯門再轉出去九龍,前面阿叔聽到我地話要去黃大仙,佢就建議我地去天水圍坐屯馬線出鑽石山。但我見到的士站有紅的,大不了係去坐的士返屋企。

珍珠宮

ddkaka 發表於 23-2-12 21:24

如果ailpay/WeChat hk計會率低唔低?

首頁
12345...12

尾頁

跳至