自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

GO! GO! GO!

深圳好去處2023|4大自由行商場推介附地鐵交通!壹方天地成深圳第二大商場

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.gotrip.hk/488395/?utm_campaign=GOtrip_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_GOtrip

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大力大力 發表於 23-2-12 21:49
GO! GO! GO!

深圳好去處2023|4大自由行商場推介附地鐵交通!壹方天地成深圳第 ...

大宅

GO! GO! GO!

深圳好去處2023|4大自由行商場推介附地鐵交通!壹方天地成深圳第 ...

我估記者冇親自去過,而是在網上copy and paste, 所以才寫A出口步行50米,其實係400米左右
attach0/tmp/phpT4X8LF
attach1/tmp/phpLYXXo7

瑪瑙宮

大廚勳章

GO! GO! GO!

Coco park 正呀。。。好多野食又方便。。下次試坂田

珍珠宮

回覆樓主:

想找些小朋友的設施去玩多啲,香港都好多商場,麻麻地返去又係行商場

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

希望有多D小食

複式洋房

GO! GO! GO!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

疫情前去過, 等位找數都要用电話,香港仲未普及,當時我覺得香港商場好落後

伯爵府

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我睇YouTube 介紹有個新商場-歡樂廣灣,都好似幾好.

https://youtu.be/dgNe--qNUYU

大宅

IFC 發表於 23-2-13 01:13

我早幾日去過,其實都係食店多,商場冇咩好行,鋪頭大概開左6-7成左右,另外個摩天輪好貴

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

IFC 發表於 23-2-13 01:13

我今日去咗呢度,商埸就分咗兩邊,一邊東岸一邊係西岸,要經過一條好長嘅路先去倒,食店就冇乜啱我地食,行咗一陣已經去咗第二度
不過可能係星期日嘅關係,嗰度真係好多人,不過地方係超大所以一啲都唔覺得迫

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

pinkcat922 發表於 23-2-13 01:46
我今日去咗呢度,商埸就分咗兩邊,一邊東岸一邊係西岸,要經過一條好長嘅路先去倒,食店就冇乜啱我地食, ...

即是呢個可以不用去住,咁先去壹方城行下.

侯爵府

mln 發表於 23-2-12 23:50
想找些小朋友的設施去玩多啲,香港都好多商場,麻麻地返去又係行商場

其實都好多,去小紅書睇下,疫情前,我都鐘意帶小朋友去星際打機夾公仔果d, 宜定又興室內騎馬,見過商場中庭空地又有歷奇果d玩,都好多野玩,可以玩下食下野咁
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

公爵府

GO! GO! GO!

有馬騎的商埸叫咩名?

水晶宮

ZZdaphne 發表於 23-2-13 00:13
疫情前去過, 等位找數都要用电話,香港仲未普及,當時我覺得香港商場好落後
...

疫情前我第一次去深圳,對上一次係十幾年前,簡直覺得香港落後好多,而深圳上邊周圍都有CCTV,感覺好安全

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

IFC 發表於 23-2-13 01:48
即是呢個可以不用去住,咁先去壹方城行下.

壹方城個商場都勁大,尋日我就係去完歡樂海灣再去壹方城食晚飯

公爵府

2023年兔年勳章

ZZdaphne 發表於 23-2-13 00:13
...

應該係成本問題,啲店舖連八達通都唔啥得裝
手機點餐又唔普及
手機預約就更加唔使諗

已經係 ChatGPT 世代,香港仲停留係遠古石器年代
鑽木取火

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

pinkcat922 發表於 23-2-13 01:46
我今日去咗呢度,商埸就分咗兩邊,一邊東岸一邊係西岸,要經過一條好長嘅路先去倒,食店就冇乜啱我地食, ...

臨海站。地鐵羅湖去差不多一個鐘東去西。
香園圍轉兩次車也是相約時間。
好奇心驅使可以一去吧。如果我去會因為個摩天輪

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊