自由講場

跳至

首頁
34567...17

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

肥仔爹哋 發表於 23-2-18 08:35
融e聯只是工銀另一個簡便app,可以代替收3元嘅信息費,綁定手機的收入,支出都會通知。
...

謝謝,返去裝先
放下自在

大宅

lyh80115 發表於 23-2-17 15:26
全部都可以網上充值,喺香港養大陸號碼無難度。最怕唔理佢負數幾個月就無咗個號碼。
...

唔該哂(emoji)

男爵府

cattz288 發表於 23-2-18 09:29
係呀!裝完可以揀回鄉咭實名

我喺微信入面嘅小程式裝深圳通,入面一定要中國身份證實名先至裝到,請問你係用邊一個程式裝深圳通?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fanny2014 發表於 23-2-18 12:08
我喺微信入面嘅小程式裝深圳通,入面一定要中國身份證實名先至裝到,請問你係用邊一個程式裝深圳通?
...

原來要獨立dl 深圳通app

放下自在

象牙宮

fanny2014 發表於 23-2-18 12:08
...

ip版
http://www.pc6.com/iphone/178870.html

andriod版
https://m.cr173.com/x/725832

大宅

cattz288 發表於 23-2-18 13:08
ip版
http://www.pc6.com/iphone/178870.html

我用iPhone 版實名唔到,似係 app 問題,但照用到掃碼出入閘同用雲閃付俾錢

象牙宮

dotwoo 發表於 23-2-18 14:26
我用iPhone 版實名唔到,似係 app 問題,但照用到掃碼出入閘同用雲閃付俾錢
...

咁出到碼就唔理佢喇
放下自在

子爵府

肥仔爹哋 發表於 23-2-18 08:35
融e聯只是工銀另一個簡便app,可以代替收3元嘅信息費,綁定手機的收入,支出都會通知。
...

多謝分享,裝咗融e聯之後,當戶口有交易時,佢係透過咩途徑通知我?需要自行去設定嗎?
正義或會遲來但不會缺席

象牙宮

bebepopo 發表於 23-2-18 14:50
多謝分享,裝咗融e聯之後,當戶口有交易時,佢係透過咩途徑通知我?需要自行去設定嗎?
...

app 內msg
放下自在

象牙宮

...

https://mims.icbc.com.cn/IMServiceServer/servlet/ICBCBaseReqNSServlet?IMUserid=5CACE8E2CB08C30F&DeviceToken=5CACE8E2CB08C30F&IMTString=8F1BFC6B658F0A865CACE8E2CB08C30F&IMEString=5997A95925B1DD3BB6CCBC13ACFF1ADC3105770F305EFB4FF8D03D82E01E0E205E6A4D6D9A23B092C20BC413A68FA7BE450080AE193CB538D8292D8EB39CCF926E81ABC616EB3731BA18B640C19DBA19452823C5118BD20356321C9C8BD32FF1ECF79B40F0B80811
放下自在

子爵府

+5熱血勳章

9157 發表於 23-2-17 23:37
請問依個係咩app嚟架,深圳東去廣州即刻邊個站上同落呀?以前一直係只係羅湖去廣州東,未試過去其他站啊
...

jm 你係咪會去廣州實名?
如果係嘅, 你返嚟可唔可話俾我知你嘅路線/行程

子爵府

cattz288 發表於 23-2-18 15:44
app 內msg

要打開app才見到msg,俾人盗用戶口未必及時發覺
正義或會遲來但不會缺席

子爵府

cattz288 發表於 23-2-18 15:46
https://mims.icbc.com.cn/IMServiceServer/servlet/ICBCBaseReqNSServlet?IMUserid=5CACE8E2CB08C30F&Dev ...

thx
正義或會遲來但不會缺席

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

ry 發表於 23-2-18 09:13
請問搭哩兩樣近指定的營業廳,還是永東巴士正佳廣場站落近些?

廣州東同正佳差不多,三幾個地鐵站;
廣州站比較遠。

象牙宮

bebepopo 發表於 23-2-18 17:24
要打開app才見到msg,俾人盗用戶口未必及時發覺

唔係,自己彈出黎果款msg,夠用喇
放下自在

翡翠宮

肥仔爹哋 發表於 23-2-18 07:38
樓主請教下,跨區農行可以係深圳農行取消戶口嗎?

跨區指其他城市開嘅戶口?我未試過取消,唔知得唔得……

子爵府

cattz288 發表於 23-2-18 18:32
唔係,自己彈出黎果款msg,夠用喇

試吓先,謝謝
正義或會遲來但不會缺席

別墅

...

可以設定交易變動提示,當有交易就好像短息咁彈出來通知

別墅

lyh80115 發表於 23-2-18 18:33
跨區指其他城市開嘅戶口?我未試過取消,唔知得唔得……

唔該晒(emoji)

首頁
34567...17

尾頁

跳至