自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

見東張不時報兄弟姊妹爭產案,而現實中我亦見過父母在生時兄弟和睦,但父母一走後,其中一弟立即原形畢露,爭奪那不多嘅遺產!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有表親因母親去世
為保險金反目
兩個細個時好親暱的

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

其實爭產一早响
父母任何一方去世後
就展開序幕,
平時唔多理屋企的,
會突然孝順,顧家!
我也樂見至親有多些關愛。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

父母未走已經攞定先啦,例如氹阿媽攞屋契,但又唔講俾大佬知,之後再掉低父母去英國,叫大佬好好照顧父母,賣慘每月氹父母俾錢

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

我見過有人既老人家未死已經爭餐死
迫老人家攞哂啲現金同珠寶分哂佢
仲要老人家寫平安紙
見親我就話想佢奶奶快啲死等啲資產可以快啲到手
仲justify自己為左自己仔女先要咁做
冇人性到極點

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

當父母過身
牽涉到錢
更好關係嘅兄弟姊妹都會因錢而反目
見唔少
所以d父母冇立遺囑或過身前交帶遺產分配,搞到啲仔女反目主因

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

見過一單
老人家係老人院仲未走,其中一個就話要賣樓分身家,又話自己係長子要分多d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mrsmacaroon 發表於 23-2-17 07:17
我見過有人既老人家未死已經爭餐死
迫老人家攞哂啲現金同珠寶分哂佢
仲要老人家寫平安紙

為左仔女想仔女個嫲嫲死佢d 仔女唔會想囉

瑪瑙宮

珍珠宮

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

上兩代已經爭啦

水晶宮

回覆樓主:

見過有個專業人士,一過身就有個女人同個細路走出嚟爭,原來個男人一直有兩頭家

男爵府

有好多,多數兩老在生前冇講點分,想分錢果d一開聲,其他人就嘈

男爵府

issactmaria 發表於 23-2-17 15:07
見東張不時報兄弟姊妹爭產案,而現實中我亦見過父母在生時兄弟和睦,但父母一走後,其中一弟立即原形畢露, ...

可以講你知,就算無乜錢都可以爭一餐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

見東張不時報兄弟姊妹爭產案,而現實中我亦見過父母在生時兄弟和睦,但父母一走後,其中一弟立即原形畢露, ...

有,但不多

男爵府

講錢係最傷感情

男爵府

實有啦,父母冇平分俾仔女,或只分仔唔分女,結果只會令到兄弟姐妹有心病不和。

大宅

回覆樓主:

聽過朋友媽咪個妹想爭佢媽咪d身家

男爵府

陪月勳章

大把

男爵府

父母會好傷心

首頁
12345...6

尾頁

跳至