時政擂台

跳至

首頁
45678...12

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

小肥兔 發表於 23-2-19 10:21
呢位老師心地差,不善良

無計,又教書,又信教,個腦黄咗無得救。當年仲帶黄埋我媽。
佢2019當燒山係神,係尾企開speaker 播燒老,教啲仔講popo。而家仲成日播班黄youtuber.

珍珠宮

lilo1234 發表於 23-2-19 06:44
淨係見你出啲殘體字,就知你只係睇大陸新聞,大陸新聞永遠都係吹虛自己國家幾勁,人地國家幾差
...

客觀講,新加坡,馬來西亞都係用簡體字,佢哋報章出來的評論也是簡體字。

水晶宮

2024勳章

Onlok 發表於 23-2-19 10:32
無計,又教書,又信教,個腦黄咗無得救。當年仲帶黄埋我媽。
佢2019當燒山係神,係尾企開speaker 播燒老, ...

信咩教?係唔係花輪功大妓院嗰啲

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

jaycee_mami 發表於 23-2-19 10:12
無論發生什麼事,有本外國護照是很重要!

有錢最重要.......有錢全世界都可以去得、而且不愁生活費~

就算有外國護照,打起杖來、一家沒足夠錢、也買不到超貴機票上機~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆樓主:

唔知d人諗咩,自己身處其中仲想打仗?
可能炸彈係佢隔離爆果日先識後悔,日日以為網上口嗨下好過癮,唔知戰爭有幾可怕

珍珠宮

Jane1983 發表於 23-2-19 10:25
打仗唔出奇,台灣呢隻棋好明顯。

不過睇到話做多幾份工,交多d税報答外國人,我就覺得痴咗。佢地父母生佢 ...

我之前有個黃同事話好鍾意肥侵。話得佢先可以制裁到中國,但佢好似忘記了自己係咩人!

好啦,兩公婆冇樓冇剩,空鎗過英國,但繼續叫我老闆用佢,公司出糧滙英磅過去,因滙率問題,上午同下午都有少少唔同,差幾蚊港紙都問我哋,咬住唔放,証明佢喺嗰邊都幾慘

珍珠宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 23-2-19 10:23
亞洲相對歐洲太平。

吹台海打仗,唔該睇埋東南亞其他國家意向,佩洛西訪台,其他東南亞國家都紛紛指責,佢 ...

BK牛鬼神蛇好多,唔男唔女, 講埋d核突野,拉低BK水平

痴痴呆呆問埋d低能野, 搞臭BK , 拉低文化水平

陰陰濕濕表面一套, 內裡一套, 唯利是圖

政府做邊樣反邊樣, 借社會問題嚟搞分化, 強調香港人大我意識

新聞轉貼員,日日開幾個,最賴文宣

潛在BK多年老曱甴, 得閒講兩句, 呢d最衰格, 食盡人血饅頭, 呢堆人實有報應

Prosperous    發表於 23-2-19 23:01
BarbaraX    發表於 23-2-19 16:42
Teresa_tempo    發表於 23-2-19 12:27

珍珠宮

我覺得中國唔會似外國咁衝動,亦會保護香港,當然,香港呢個地方比較獨特,一打仗,外國一定想搞香港先

翡翠宮

畀面勳章

9157 發表於 23-2-19 09:33
台灣可以係烏翻版,外國不斷供武器比烏,志在拖長戰事拖垮俄羅斯,得閒講兩句支持,咁到戰事結束就個個話自 ...

美國當然想台灣可以做烏克蘭2.0, 但台灣是一個小島,如果一旦開戰,中國圍島,外國軍備物資根本不可能運入去,所以而家要台灣大量買軍備。

我相信對中國黎講,武統是最後選擇,但世事難料,當日美國日日叫囂,都冇國家信俄烏真的會開戰。
日日是好日

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

媽媽最勁 發表於 23-2-19 10:34
唔知d人諗咩,自己身處其中仲想打仗?
可能炸彈係佢隔離爆果日先識後悔,日日以為網上口嗨下好過癮,唔知戰 ...

班野常常要攬炒香港/中國,他們是地㡳泥,根本一無所有,有什麼所謂呀~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2024勳章

小肥兔 發表於 23-2-19 10:35
BK牛鬼神蛇好多,唔男唔女, 講埋d核突野,拉低BK水平

痴痴呆呆問埋d低能野, 搞臭BK , 拉低文化水平

佢哋餘下人生不得不生活喺一個唔鍾意嘅國度,已經係佢地最大報應

公爵府

fong2005 發表於 23-2-19 03:59
因為未發生而且唔係台海時間係2026
最xx?下半年過後再講

有人嘅地方就有機會有戰爭,難道要移居去荒島?
世界上有邊個地方絕對太平?香港起碼冇天災,不過人禍就避不了,太多攪屎棍!

珍珠宮

畀面勳章

crazypaper 發表於 23-2-19 10:37
我覺得中國唔會似外國咁衝動,亦會保護香港,當然,香港呢個地方比較獨特,一打仗,外國一定想搞香港先 ...

國與國之間, 動真火前, 一定是一輪權謀間諜戰, 可惜香港人真係好賤格,選擇幫西人助攻, 若真要動火, 誰保護誰呢d天真想法要收起,要自己想辦法保命,戰火從來都是無情,不要有太多幻想

珍珠宮

2024年龍年勳章

SandyKL 發表於 23-2-19 10:12
哈哈!幾好笑,英國俾個避風港香港人

歐洲因為俄烏戰爭,經濟已陷泥沼,英國更因為脫歐而死多 ...

二百幻中走得好少

只有15萬人申請,其中得10萬人走左去英國

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

已刪除用户

珍珠宮

yauchuchu 發表於 23-2-19 10:08
我自己有其他國籍
之前趁匯率靚換咗啲錢放外國銀行
小朋友讀書用到

其實是好事,有些人會覺得反感,覺得別人有其他國籍就要離開香港,別在香港攞香港人的著數

但是中國人的基因裡就是一個愛貪小便宜,貪污,攞著數,羊群心態的人。身體裡流著這些基因的人就算去了外國也是一個樣。

但是這些人會自我感覺良好,高人一等的心態。

水晶宮

2024勳章

woodpecker 發表於 23-2-19 10:43
二百幻中走得好少

只有15萬人申請,其中得10萬人走左去英國

我都奇怪,講到就黎打仗,世界末日,但你叫佢快啲走去避戰,佢又唔肯走

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mother904 發表於 23-2-19 10:38
美國當然想台灣可以做烏克蘭2.0, 但台灣是一個小島,如果一旦開戰,中國圍島,外國軍備物資根本不可能運 ...

這次美國對售台、中國對美國售台玩武器的公司、雷神/洛奇馬丁、作出制裁、對他們開出千億港元罰款。

報復美國對台售武 中國制裁洛歇馬丁、雷神~
https://www.rfa.org/cantonese/news/revenge-02162023064802.html

買基金真係好傷

珍珠宮

好媽媽勳章

大力大力 發表於 23-2-19 10:34
有錢最重要.......有錢全世界都可以去得、而且不愁生活費~

就算有外國護照,打起杖來 ...

都係,新聞說俄烏開戰時,一張23萬港元的機票都被搶購一空。

公爵府

2024年龍年勳章

因為想人哋快啲走
打算佔山為王

首頁
45678...12

尾頁

跳至