自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

幫阿女預約左3月初續証(大連排道),原本諗住當日早D係中心附近的影相店影的,但問過要$85/6張,於是係自己住呢區格下價啦,一間要$95/6張,一間$55/6張(全部包回執),最後決定去$55嗰間影就算,橫掂都係有多年經驗的,只係好奇價錢差咁遠都有!

仲有,好似我決定呢D提早影的,有D影相店話1個月內有效,有D話半年都可以,又會有咁大分別的?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

野人好索子 發表於 23-2-21 10:26
幫阿女預約左3月初續証(大連排道),原本諗住當日早D係中心附近的影相店影的,但問過要$85/6張,於是係自己住呢 ...

上星期同阿仔去整,中旅社$50搞掂

子爵府

YuYuMother 發表於 23-2-21 10:47

係囉!乜吾係換証中心有得影,$50/4張,仲要即影即有

珍珠宮

用既相機唔同級數掛
我同屋企人唔同價錢都影過
結論係一分錢一分貨
同一個人,影出嚟既感覺都唔同
我地普通人都睇到分別

男爵府

YuYuMother 發表於 23-2-21 10:47

請問如果影得唔好有冇得重新影?
小朋友細,驚到時坐唔定影得唔好

象牙宮

上星期同屋企人影特區護照,
回鄉証一樣價$48即日 隔日$38/6張。

公爵府

2024年龍年勳章

幫阿女預約左3月初續証(大連排道),原本諗住當日早D係中心附近的影相店影的,但問過要$85/6張,於是係自己住呢 ...

我上兩個星期六去九龍灣換證,
中旅樓下一層$45/4張~ 正常~

abirdma    發表於 23-2-22 14:55

大宅

去到回鄉證中心有得即時影 $50包合格 D相片仲有個QR code連係回鄉證個中央系統 之前問過快圖美$210 黐線

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雨木果 發表於 23-2-21 10:56
請問如果影得唔好有冇得重新影?
小朋友細,驚到時坐唔定影得唔好

啲姐姐好有禮貌,會幫你調教櫈既高低,叫你撥好頭髮OK先幫你撳掣

我哋同其他人都係一次OK,唔知可唔可以重影喎?你到時問吓。同埋我個仔大個唔係小朋友,影相唔難嘅一陣啫

別墅

2023年兔年勳章

入面影都平,但要自己就位 ( 需然有阿姐幫手 )

伯爵府

回覆樓主:

其實我怕續証當日多人等得耐錯過預約時間,因為完成手續之後跟住有其他事要當日完成,所以係貴DD去完左其中一件心事先的,大家的回覆可以為其他要安排影相的JM多個途徑了解行情都未嘗唔係一件好事呀!

男爵府

YuYuMother 發表於 23-2-21 11:11
啲姐姐好有禮貌,會幫你調教櫈既高低,叫你撥好頭髮OK先幫你撳掣

我哋同其他人都係一次OK,唔知可唔可以 ...

明白, 謝謝你~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果一個月有效期,我打算6月左右去影相,用剩相可以有其他用途。
做續證係用一張相?

子爵府

+5熱血勳章

mercurycc 發表於 23-2-21 10:59
上星期同屋企人影特區護照,
回鄉証一樣價$48即日 隔日$38/6張。

請問邊度影

珍珠宮

唔洗大費周章格價,去中旅社即影即有,實合格,又有姐姐幫手教路點影得靚,非常滿意。

abirdma    發表於 23-2-22 14:55

珍珠宮

YuYuMother 發表於 23-2-21 11:11

我哋同其他人都係一次OK,唔知可唔可以 ...

係呀,佢哋好好。會幫手檢查件衫合唔合格,唔得的話會借條絲巾咁。又幫手整頭髮,教椅高低,教塊面點擺會影得靚。結果影出嚟係我出乎我意料之外的靚,好開心。

水晶宮

屋企附近痾達 70 元,四張,影得比較好

大宅

我都想讚下中旅(屯門)入面影相d姨姨真係好好, 雖然1take, 但影出黎真係比想像中好. 佢吔會幫你整下頭髮, 教你表情要點樣. 唔係求其點你坐係入面影完就算.

至於比唔比影多次, 因為即影即有, 基本上唔可以免費影多次. 但我見到有個男人, 影完出黎, 對眼半合, 職員比佢影多次.

侯爵府

靚唔靚唔重要,最緊要pass ,所以一定幫襯中旅社。

翡翠宮

Chole 發表於 23-2-21 15:39
靚唔靚唔重要,最緊要pass ,所以一定幫襯中旅社。

其實畀咗「保護費」嘅鋪頭都無問題嘅 ,連接咗中旅個系統即時上傳檢測,出到合格回執就包合格!

首頁

尾頁

跳至