自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

拔萃男書院被指爆圍毆事件‎ 校方:數名中一生肢體衝突‎ 已罰4人
https://www.hk01.com/article/870216?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

中一就圍毆啦

la_source    發表於 23-2-24 10:08

子爵府

emzzzz 發表於 23-2-23 20:06
拔萃男書院被指爆圍毆事件‎ 校方:數名中一生肢體衝突‎ 已罰4人
https://www.hk01.com/article/870216? ...

有時同band 3冇分別!

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

自從黑暴事件之後,現在啲年青人好狼死

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

至愛朱古力 發表於 23-2-23 20:15
呢間學校欺凌事件都唔係今時今日先有,我朋友個仔讀果年,見住有個同學將其中一個同學書包係窗口掉落後山。 ...

最後點呀? 我好憎校園欺凌。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

牛年勳章

收生果陣唔睇下學生人格係點咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

s160656 發表於 23-2-23 20:25
家底行先
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆樓主:

間間學校都會有敗類的

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

咁恐怖?

水晶宮

體育堂發生,老師去咗邊?4打1,個男仔倒地後,仲比人用腳踢,好離譜

珍珠宮

好媽媽勳章

男拔疑爆校園暴力 中一生遭4人欺凌 一度揚言自殺 (東方日報)

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230223/bkn-20230223191936979-0223_00822_001.html

拔萃男書院早前疑發生校園欺凌事件,網上消息流傳,4名中一生在體育課期間懷疑「圍毆」一名同級男生,以致後者受傷並一度揚言自殺。校方指已即時處分4名違紀學生,東網已向教育局查詢事件。

消息指,事發於今月10日,該4名中一生在體育課期間,不停用籃球掟向一名同學,趁後者倒地後腳踢對方,事件在4分鐘後才由老師介入調停。

拔萃男書院今(23日)回應指,留意到社交媒體的留言,有關本月10日在該校發生的一宗校園紀律事件。校方指事件涉及數名中一同學發生肢體衝突,校方在得悉事件後第一時間處理,與相關同學的家長聯絡,並即時處分4名違紀學生。至於受傷的同學則由家長安排到醫院驗傷,經休息後已回校上課,老師為他提供了適切的輔導和協助。該校重申,一直秉持對欺凌、暴力零容忍的態度,對所有同類事件必定嚴肅跟進,並定期在校內舉辦反欺凌活動。

公爵府

回覆樓主:

讀書叻唔代表有品

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢啲行為趕出校就有阻嚇作用啦。

大宅

s160656 發表於 23-2-23 20:25

點睇到啊
斯文敗類你點認

伯爵府

牛年勳章

MandyChan_Chan 發表於 23-2-23 20:36
點睇到啊
斯文敗類你點認
in DB 應該要面試?

面試果陣應該睇到學生既表現吧。
見工都要面試啦,知你是否適合間公司。

伯爵府

2024年龍年勳章

隔離post話St Jo果單
本來我都想講DB都有
當年我仔讀書都聽過

伯爵府

2024年龍年勳章

s160656 發表於 23-2-23 20:41

interview咁短時間點睇到人格?
仲要大部分係K3既時候in

子爵府

s160656 發表於 23-2-23 20:41

聰明仔識扮嘢
父母又有錢,有乜事出律師攪掂
名校真係表面風光
其實入面好黑暗
細細個已經咁

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

名校喎

男爵府

中一咁細就⋯

首頁