懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩聽講座,個講者話有啲奶粉嘅糖份同可樂差唔多,我想問下要點樣先知呀

複式洋房

BB係鐘意食甜野架啦,少少甜唔怕嘅

大宅

反轉個罐都睇到啦大佬
可樂 100ml 10.6g 糖
能恩1號 100ml 奶 7.8g 糖
同可樂差太遠吧, 會唔會弱智左少少
另外, 唔好一味覺得糖就係唔好, 你要考慮到佢係BB仔唯一能量來源, 而BB仔身陳代謝係極快, 極需要呢D 即時又快吸收既能源

複式洋房

睇營養標簽囉,一係自己試味,有啲加左蔗糖就超級無益,我試過幾隻無蔗糖嘅奶粉覺得a+金蓋淡味啲,無咁甜,同埋有多啲營養,BB食落健康啲少病啲

複式洋房

KittyWei 發表於 23-2-24 11:22
BB係鐘意食甜野架啦,少少甜唔怕嘅
咩唔怕呀!?小朋友食食下愈來愈嗜甜就大獲啦,你唔驚個B蛀牙有心臟病咖?

複式洋房

Nicnic666 發表於 23-2-24 12:33
咩唔怕呀!?小朋友食食下愈來愈嗜甜就大獲啦,你唔驚個B蛀牙有心臟病咖?
...
係呀,我都怕呀,頭先見到啲BB相肥得好唔健康,望到都心up

水晶宮

我係咪要幫手問下,咁邊隻奶粉無咁甜呀

複式洋房

我都餵緊A+金蓋喎,試過無咁甜先揀佢,不過我個B之前係個底差啲既,係聽朋友話依隻有MFGM會幫到免疫力好啲,so far飲到而家都幾OK既

男爵府

2024年龍年勳章

無蔗糖奶粉一搵就好多款去萬寧個d慢慢研究

大宅

講左咁耐, 都冇人講過, 到底奶粉 "好" 甜, 係有 "幾" 甜
奶粉 "冇" 蔗糖, 係唔係冇蔗糖就唔甜 ?
自己把口試準唔準? 而同人奶相比, 奶粉甜左幾多 ?
而甜 / 糖, 到底係唔係一無事處?

做人媽媽, 邏輯+常識係好重要

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至