自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

baby668 發表於 23-2-24 13:58
梗係唔係啦,你估啲大陸人傻㗎,實情就係國內人要利用香港保險做走資,所以早七八年前,我成班舊同事一鍋風轉 ...

有幾秘密好多人都知,我無你講得咁白同詳細啫。

子爵府

baby668 發表於 23-2-24 13:58
梗係唔係啦,你估啲大陸人傻㗎,實情就係國內人要利用香港保險做走資,所以早七八年前,我成班舊同事一鍋風轉 ...

嘩⋯⋯長知識了 ! 謝謝 !

伯爵府

Xmas吸收勳章

baby668 發表於 23-2-24 14:03
佢又唔可以講話完全買咗兩層樓,只係以前住深水埗二百幾呎嘅爛樓, upgrade咗上去九龍區豪宅,然後再喺將軍澳 ...

算好大改變啦

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好多都係表面風光,公司亦會教你點做好門面

大宅

如果俾我揀,我寧願做地產,起碼可能有人盲舂舂入黎買樓

子爵府

yaumuimui 發表於 23-2-24 14:04
有幾秘密好多人都知,我無你講得咁白同詳細啫。

最好笑就係有個大陸人,為咗走資,喺限期前一日,沖咗嚟香港,一口氣買咗五千萬保險,當時保險界嘅佳話

男爵府

回覆 朱古力包包 的帖子

有朋友做X誠, 佢話搵到大陸客真係好好做, 過去三年係慘啲, 但一通關, 應該慢慢會恢復到往日的輝煌. 尤其政府要重啟投資移民, 保險會唔會係其中受益行業之一呢? 如果係, 咁佢哋又發逹啦...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yaumuimui 發表於 23-2-24 12:54
點樣呃吖?以我所知內地人鍾意落香港買保險,除了貪大品牌靠得住,有方便他們將資產分散在國外,仲有賠償 ...

特別係大陸嗰間保險公司,好多國內人買返佢

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

baby668 發表於 23-2-24 12:37
7至8年前真係好好做,有個舊同事淨係靠呃大陸人,做咗保險5年,買咗兩層樓

有啲要返去大陸追佢哋保費,都要去到好偏架

別墅

回覆樓主:

其實我從來都唔明白點解咁多人做保險,做極都未飽和。

男爵府

回覆樓主:

床單,都可以搵唔小 睇係肯唔肯

男爵府

回覆樓主:

宜家仲係咪多大陸人買保險先?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

babytt2 發表於 23-2-24 12:34
唔充下,邊有單?
同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我有個朋友最近轉行做保險 好似入左邪教咁 日日不停洗腦式post ig/story話好感謝遇到xxx 令佢知道保險真正幫到人xxx (下刪1000字)

大宅

靚女就好做

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

做得掂咪好做,咁多人入行,客就得咁多,做唔掂轉行既大有人在。

靠口才,靠人脈,熱誠,實有人岩食呢行飯。

禁止訪問

子爵府

pomanlife 發表於 23-2-24 14:51
有啲要返去大陸追佢哋保費,都要去到好偏架

但係佣金都賺到笑

彩鑽殿

baby668 發表於 23-2-24 18:29
但係佣金都賺到笑

其實第一年佢啲佣金賺得多,其後就唔係架喇,所以跟得耐既一係叫你買多份單,一係就唔係點理你張單

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊