自由講場

跳至

首頁
45678...27

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tredd 發表於 23-3-8 00:45
陰公,究竟幾時接丫丫返嚟呀
頭先上WB小紅書睇佢,皮包骨,皮膚病好似又嚴重咗!點可以咁對佢 ...

咁多年,到底有無人幫佢清潔
放下自在

男爵府

Queenie_0012 發表於 23-3-8 07:28
丫丫好可憐,我睇親佢d相都眼濕濕
邊度有視頻,關注鋪可以睇番佢實況?
美國完全係不仁道虐待 ...

小紅書,近排多人留意,丫丫雖然無 竹筍/ 蘋果,但起碼有新鮮竹食,唔使再乞食D又老又乾的竹

侯爵府

MrBeast 發表於 23-3-3 11:11
大熊貓「丫丫」美國疑遭虐 60載熊貓外交走到盡頭?

原文網址: 大熊貓「丫丫」美國疑遭虐 60載熊貓外交走 ...

對中國人都唔好 何況代表性動物 ? 中國人 知點做啦

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

未見過咁瘦嘅熊貓,唔想養就一早俾番人啦

珍珠宮

虎到金來勳章

ZZdaphne 發表於 23-3-4 16:13
好似要熊貓的精子, 因此要电擊他,樂樂可能因此.....

伯爵府

丫丫,好多中國人民也等著你平安歸來,你要撐住呀

公爵府

BK Milk勳章

廢柴孖條 發表於 23-3-8 07:49
小紅書,近排多人留意,丫丫雖然無 竹筍/ 蘋果,但起碼有新鮮竹食,唔使再乞食D又老又乾的竹
...

個d新鮮竹係當地中國人捐架!但而家好似動物園唔再比人捐,而家一日好似得一餐食,所以仲捱緊肚餓。

男爵府

auhiyo 發表於 23-3-8 08:15
個d新鮮竹係當地中國人捐架!但而家好似動物園唔再比人捐,而家一日好似得一餐食,所以仲捱緊肚餓 ...

撲佢個遮丫

公爵府

hashtag影視迷勳章

juniormiu 發表於 23-3-8 08:13
丫丫,好多中國人民也等著你平安歸來,你要撐住呀

伯爵府

小肥兔 發表於 23-3-4 13:31
香港嘅佳佳都有38 歲, 講到咁罕有, 你想表達 d咩? 想為老尾洗白, 唔該慳d
...
香港只係一個小島都可以養到國寶肥肥白白健健康康,醜國作為所謂世界強國卻養到瘦骨嶙峋,果然真係唔知個醜字點寫

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

auhiyo 發表於 23-3-8 08:15
個d新鮮竹係當地中國人捐架!但而家好似動物園唔再比人捐,而家一日好似得一餐食,所以仲捱緊肚餓 ...

吓? 咁點算好呀?

我地有D 咩嘢可以做到架?
好擔心呀.

珍珠宮

cattz288 發表於 23-3-8 07:38
係外交喎

可能你冇留意,中國正式輸出合約文件的確係以研究為目的,他國可進行不同的測試,不一定規定係當觀賞用的,只係背後係外交用途但正式是以研究為名輸出。

呢間動物園有否技術經驗及卓越的食物供應鏈去照顧成等如人類 75歲的老熊貓成疑,照顧十歲同照顧 75歲的人好大分別,希望盡快返回中國會好d

子爵府

Queenie_0012 發表於 23-3-8 08:30
吓? 咁點算好呀?

我地有D 咩嘢可以做到架?

相信香港唔會做到d咩,因有班人一見係中國嘅事就反!反而係WB 睇到,國內係不同的地方的大型商場內的巨型mon,都放出丫丫的情況,代佢發聲。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Queenie_0012 發表於 23-3-8 07:28
丫丫好可憐,我睇親佢d相都眼濕濕
邊度有視頻,關注鋪可以睇番佢實況?
美國完全係不仁道虐待 ...

我去b站睇,日日有更新
近日見丫丫情況有改善,起碼食得飽,有正常活力,叫佢會有反應
雖然仲係瘦同皮膚似乎仲係麻麻,但比起之前要乞都無得食,食唔飽只識發呆嘅樣子,而家已叫好好
當地華人真係好關心佢,日日去睇,日日轉發

【丫丫听懂有人叫她!泪目了-哔哩哔哩】 https://b23.tv/tjb8q5U

【#旅美大熊猫乐乐丫丫 3月7日,丫丫上班打卡炫饭咯,我们一起等丫丫回家! #国宝大熊猫-哔哩哔哩】 https://b23.tv/ffu4ubp
attach1/tmp/php8TYxV9
attach2/tmp/phpY6BLW8
attach3/tmp/phpwpKbY7
attach4/tmp/phpyZOLZ6

侯爵府

回覆樓主:

真係心痛,未見過咁瘦嘅熊貓! 希望丫丫捱得住,仲有一個月,加油呀!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

【3月5日凌晨:很多人去看丫丫,丫丫拼命的干饭!-哔哩哔哩】 https://b23.tv/rV3vqoz
attach1/tmp/phpKJ4sOE

公爵府

牛年勳章

janice_cat 發表於 23-3-8 08:38
相信香港唔會做到d咩,因有班人一見係中國嘅事就反!反而係WB 睇到,國內係不同的地方的大型商場內的巨型m ...

佢哋只會話係隻熊貓本身嘅問題,絕對唔關美國事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

juniormiu 發表於 23-3-8 08:25
香港只係一個小島都可以養到國寶肥肥白白健健康康,醜國作為所謂世界強國卻養到瘦骨嶙峋,果然真係唔知個醜 ...

好想睇下佢其他動物係咪都係咁既鬼樣
放下自在

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 23-3-8 08:59
佢哋只會話係隻熊貓本身嘅問題,絕對唔關美國事

冇人說不關美國事,在美國當然有關,
但不要火上加油

公爵府

牛年勳章

BKFinder 發表於 23-3-8 09:32
冇人說不關美國事,在美國當然有關,
但不要火上加油