懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

加油jm! 我上個月岩岩流第3次,空心胎 不過我唔會放棄,下個月又會繼續努力! 你有冇考慮過去台灣驗下免疫?我係第2次流產後,驗到免疫問題

大宅

回覆 IamAshleyHo 的帖子

我之前都係三年兩次懷孕兩次流產,我係做IVF嘅,兩個BB喺22週同20週胎停。好明白你心情,只可以講你一定要驗夫婦染色體同免疫先好再懷孕。我上年11月終於生咗個仔,條路好難行,但一定要對自己有信心,加油~

洋房

Manmanman12345 發表於 23-3-7 22:49
我今日8w睇醫生都發現BB冇咗心跳,等幾日睇吓佢會唔會自然排出,唔得先藥流
你諗住去醫院藥流嗎?
...

係呀,已經去完醫院,休養中。
岩既,先等自然排岀,如果自己排到聽講無咁痛。
因為我等左幾日連痛都無痛過,就覺得機會不大。
但醫生同我講話,其實可以再等2星期有機會自然排岀

複式洋房

回覆 chelseywong 的帖子

加油呀,你好勇敢!祝你黎緊一切順利

複式洋房

回覆 Beanbean123 的帖子

多謝你無私分享,你嘅故事為我打左枝強心針!
祝你一家永遠幸福快樂!

複式洋房

回覆 yunaa12 的帖子

我自然排出咗一部份,但最尾排唔清,所以最尾都要藥排!

男爵府

畀面勳章

IamAshleyHo 發表於 23-3-6 19:12
回覆 averymom 的帖子

多謝你鼓勵!介唔介意share你嘅故事俾我知🙏🏻

其實我冇咩特別故事的,生左2個小朋友,第3個早期流產了,而家懷緊第4個,touchwood 除咗血壓同濕疹,其他都正常。
你去check免疫同基因,方向正確啊!搵到問題對症下藥就可以。你能夠懷孕2次,代表體質都易受孕。放鬆心情,一切都會好的,抱抱!

IamAshleyHo    發表於 23-3-15 23:59

別墅

想問下驗免疫同基因,要去邊度驗,係咪要去婦科?

複式洋房

IamAshleyHo 發表於 23-3-3 17:56
我2019年年尾結婚嘅
本身唔係特別想要小朋友2021年9月20日第一次意外懷孕...當時都好surprised...覺得自己 ...

試下去睇吓中醫調理下,加油(emoji)(emoji)

IamAshleyHo    發表於 23-3-16 00:00

複式洋房

回覆 FML 的帖子

我會去威爾斯到驗呀

別墅

IamAshleyHo 發表於 23-3-16 00:00
回覆 FML 的帖子

我會去威爾斯到驗呀

想問下 威爾斯有得驗嗎?是去哪一科部門檢驗呀?

別墅

我2019年年尾結婚嘅
本身唔係特別想要小朋友2021年9月20日第一次意外懷孕...當時都好surprised...覺得自己 ...

我曾經1年內三次⋯一次 chemical, 一次空心胎一次心跳停停止,全部都係好早期。其實miscarriages 好普遍,但真的很難受。有兩次的話最好都係查下好啲,hugs !之後都會順利的!

洋房

同路人, 我老婆 2年經歷左 第一胎9週停心跳 同 第二胎由自身問題24週要做引產

未經歷過既人唔會明白
依家佢第三胎7週, 老實講, 我地兩個都唔敢諗太多+安排太多

別墅

好明白你既感受,我係2019年經歷第一次流產,當時12週,隔了一年再懷孕,到20週時又經歷第二次 兩次個胎都正常,所有產檢、T21都係健康,但就兩次都係突然出血之後就保唔住個胎
剛剛今日驗到有咗,但都好擔心,唔知可唔可以順利,好不安

洋房

averymom 發表於 23-3-12 18:12
其實我冇咩特別故事的,生左2個小朋友,第3個早期流產了,而家懷緊第4個,touchwood 除咗血壓同濕疹,其他 ...

我都係⋯ 我好幸運已經有兩個小朋友。
上年試過空心胎。今次以為佢返黎搵我哋,啱啱今日知道原來7週幾又走咗(emoji)
我以為自己會喊,但原來喊唔到,欲哭無淚。
我都唔知宜家係咩心情。

複式洋房

我2019年年尾結婚嘅

加油呀,我前年都係無左一個,不過感謝主我而家有個小天使35w我仲要係高齡了。你睇吓會唔會嘗試下去睇中醫調理下個身體先(emoji)

複式洋房

我2019年年尾結婚嘅

我21年嘅時候都同你第一胎一樣,冇特別想要小朋友,突然就發現懷孕了,去到8w嘅時候發現係空心胎,當時好傷心,之後仲有一段時間有輕微抑鬱
之後經過over 1年半嘅嘗試終於小天使回來了,依家接近5w,我同老公都唔敢太開心,我自己其實都好擔心去照閃閃嘅時候會點

別墅

我2019年年尾結婚嘅

別墅

我而家都十五十六,唔知仲試唔試好,上次嘅經歷真係太傷,一來我高齡

大宅

angela1020 發表於 23-3-4 00:57
要不要仁安李教授度睇啊?佢專門睇慣性流產ga

我睇佢幫唔到我
真係人夾人
喺佢度駛咗七八萬
最後崩潰無再睇佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊