自由講場

跳至

首頁
56789...19

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

即日來回呢四隻字我最啱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

andyman 發表於 23-3-4 10:38
C6話如果退休後, 可以日日上仙湖行晨運, 搭車2元, 仙湖入園60歲免費。

...

上去坐車
深圳鐵路
60以上都吾使錢
比回鄉卡有個免費閘口
望一望就入
坐車免費

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

凌陵綾 發表於 23-3-4 10:41
開得1卡兩號,即是需要個內地號去開通一啲服務或註冊某啲APP
CUT咗個號就可能登入唔到,因為要收驗證碼
換 ...

要研究下先

珊瑚宮

2024年龍年勳章

YY1101 發表於 23-3-4 08:35
係呀
所以朋友仔話一齊
叫野食可以試多D

可以分開行,食飯再集合

珍珠宮

D..D 發表於 23-3-4 10:43
幾正咁

有驚喜

珍珠宮

若曦 發表於 23-3-4 10:49
樓主標題加返深圳好啲,方便會員搜查,應該好多人有興趣。

多謝意見

珍珠宮

若曦 發表於 23-3-4 10:51
除了服務態度, 整體感覺乾淨過香港。

乾淨有待研究
末行出街

珍珠宮

李豆豆 發表於 23-3-4 11:04
可以分開行,食飯再集合

今次冇諗起
幾年冇見
下次

珍珠宮

Protea 發表於 23-3-4 11:03
即日來回呢四隻字我最啱

真的嗎

別墅

係咪hk 支付寶都可以用到?

公爵府

2024年龍年勳章

mom06 發表於 23-3-4 09:38
你可以用香港电话開大陸支付寶。
唔想開銀行咭,就用香港支付宝轉$去大陸支付寶,但要收手續费
你支付寶轉到俾自己???

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sukkiu 發表於 23-3-4 10:46
係喎,60歲好似搭車免費,係香港個程俾錢,個公園好大,真係唔錯。

唔係70歲坐車先免費咩?
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

YY1101 發表於 23-3-4 11:03
上去坐車
深圳鐵路
60以上都吾使錢

吓,一向以為70歲!
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

meowmeowlulu 發表於 23-3-4 11:08
係咪hk 支付寶都可以用到?

吾係間間得
所以一定要有其他方法
但搭深圳果條鐵路係得

別墅

YY1101 發表於 23-3-4 11:10
吾係間間得
所以一定要有其他方法
但搭深圳果條鐵路係得

咁係咪銀聯信用卡都可以用到?

珍珠宮

andyman 發表於 23-3-4 11:09
唔係70歲坐車先免費咩?

度度吾同
有D65
有60

珍珠宮

meowmeowlulu 發表於 23-3-4 11:11
咁係咪銀聯信用卡都可以用到?

吾知
冇問

珍珠宮

0q.cathy 發表於 23-3-4 11:01
其實都唔平

平過香港
同國內比就吾知
超過20年冇上去

伯爵府

回覆樓主:

多野食多野玩,唔知點解上到去感覺好自在,好似做咩都唔驚比人話,例如堂食可以飲其他店舖的飲品食品,唔幫襯可以坐人地店舖門口d 櫈,試食會一大舊比你試,望下都求你試咁滯,而且好多態度語氣都好好,去幫襯有貴賓感覺,去太二食酸菜魚仲有小鮮肉體貼招呼

珍珠宮

fionstone 發表於 23-3-4 11:15
多野食多野玩,唔知點解上到去感覺好自在,好似做咩都唔驚比人話,例如堂食可以飲其他店舖的飲品食品,唔幫 ...

小鮮肉
話時話
冇左D土味

首頁
56789...19

尾頁

跳至