想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

24/2(五)開始流點點啡色血,上網睇D人都話係正常所以冇理
25/2 (六)開始流多咗血,到晏就開始留鮮紅色血,但個流量係護墊都可以承受到。果日好耐冇去話奶奶屋企食飯,同埋果幾日唔夠瞓,諗住早D瞓就冇事,最後都冇理。
26/6 (日)早上開始大量出血,本身諗住係呢日去睇醫生驗孕,變咗要睇埋出血。醫生恭喜我懷孕第五週,但出血量都算多,開咗止血藥比我,話食咗到4點都仲出血嘅話,就要去醫院,佢開咗轉介信比我。我食完一個鐘到,都冇改善,12點我就同老公飛的去仁濟醫院,醫生幫我照咗超聲波,話見唔到BB,有可能太細照唔到,或者已經流產,又有可能係宮外孕,

複式洋房

回覆樓主:

續:
因為仁濟冇婦科,所以就轉咗去瑪嘉烈。去到醫生幫我照埋陰道超聲波,都係照唔到。要我留院,要情況穩定至可以出院。
27/2(一)護士幫我抽咗血,懷孕指數得224,見出血量都穩定(但仲留緊鮮色血,只係冇尋日咁犀利),要1/3再返嚟抽血,如果指數突然升到好高,有機會係宮外孕,如果指數變低,就有機會流產。跟住我就出院。
28/2(二)留係屋企休息,出血量同尋日差唔多。
1/3(三)返醫院抽血,護士話當日如果收唔到電話就應該冇咩特別。當日我係冇收到電話。
2/3 (四)因為我真係好擔心,所以晏就打去醫院問,話我懷孕指數得返74。冇打電話比我,係因為排除咗宮外孕機會,

複式洋房

詳細情況要7/3醫生同我再講。

我依家心情都係好低落,好後悔點解唔一早睇醫生,應該一出血就睇,我第一次懷孕冇經驗。其實我都打定輸數,係等7/3宣布死刑。。。呢幾日心情真係好難頂,有諗過再搵私家醫院睇,但都太遲了,所以打消咗呢個念頭。
好驚好驚再有下次懷孕,又有咁嘅情況,喊到頭都痛,究竟我做錯咗啲咩?
點解會咁?依家真係好辛苦。我到今日都沖流緊血,流第8日啦,每次去廁所見到都好辛苦好難過⋯⋯

la_source    發表於 23-3-7 12:05

大宅

GrcaeLeung1991 發表於 23-3-4 09:29

我依家心情都係好低落,好後悔點解唔一早睇醫生,應該一出血就睇,我第一次 ...

希望你冇事,平平安安

別墅

我都試過
Bb會返黎的

複式洋房

lkkf2003 發表於 23-3-4 13:38
希望你冇事,平平安安

多謝(emoji)

複式洋房

yuki4981 發表於 23-3-4 14:48
我都試過
Bb會返黎的

我依家唔敢諗,好驚下一次都係咁
心情仲未平復到
我依家仲有懷孕嘅不適,覺得好辛苦

男爵府

GrcaeLeung1991 發表於 23-3-4 09:29

我依家心情都係好低落,好後悔點解唔一早睇醫生,應該一出血就睇,我第一次 ...

一切隨緣,祝願平安

大宅

你冇做錯咩, 早期懷孕係好易唔見, 多數係基因問題個胎長唔大
振作迎接下次機會 !

大宅

相信你呢幾日一定過得唔容易
亦明白你禁不住會諗好多“如果...”
依家嘅難受係必經階段
但你要記得唔好俾自己浸沉咗系呢個哀傷入面太耐
因為身邊仲有關心著緊你嘅老公,家人,朋友
見住你難受,佢哋都一樣會好難受

聽朝落公園,曬下太陽,俾啲溫暖自己身體
對自己好啲,先有力氣同勇氣去面對將來

樓主,要加油。呢度有一班姊妹陪住你。

複式洋房

awless 發表於 23-3-4 17:42
你冇做錯咩, 早期懷孕係好易唔見, 多數係基因問題個胎長唔大
振作迎接下次機會 ! ...

我哋會努力㗎
希望唔開心可以快D過
謝謝你

複式洋房

RiceLau 發表於 23-3-4 20:40
相信你呢幾日一定過得唔容易
亦明白你禁不住會諗好多“如果...”
依家嘅難受係必經階段

多謝你呀
我會好盡力令自己快D走返出嚟
希望過埋呢幾日我會好
好好彩,我有一個好老公,一路陪住我
雖然呢段日子好難過,
我會快D令自己個心好返
我會再努力
希望下一個BB,快D嚟搵我哋

RiceLau    發表於 23-3-5 09:16

子爵府

放鬆心情,我果時三仔都流好多血,醫生都話等佢自然排走,無野可做,我都無理佢,最後佢39週出世,而家歲幾

複式洋房

noodle_noodle 發表於 23-3-4 23:06
放鬆心情,我果時三仔都流好多血,醫生都話等佢自然排走,無野可做,我都無理佢,最後佢39週出世,而家歲 ...

呢幾日每一日都好難過
好多謝你安慰
祝你仔仔健健康康、平平安安長大

複式洋房

回覆 GrcaeLeung1991 的帖子

我同你個case接近一樣,抽完血之後果日都係冇收到醫院電話,仲不停諗咁即係指數上升得正常定係下降,但唔知可以打去問所以下星期覆診先知,睇完你個post發現原來可以代表下降🥺大家一齊加油!

複式洋房

FV0505 發表於 23-3-5 00:19
回覆 GrcaeLeung1991 的帖子

我同你個case接近一樣,抽完血之後果日都係冇收到醫院電話,仲不停諗咁即係指 ...

加油呀
你都要頂住呀
BB會係度㗎

男爵府

回覆樓主:

我同你的經歷差唔多,又係照唔到,流血流啡,但指數就keep 住升,最worst 嘅情況係宮外孕,可以會無左一條輸卵管。

根據我之前睇人地嘅經驗,指數跌多數都係唔樂觀,所以做好最壞嘅心理準備,唔好覺得自己做錯或者做得唔夠,因為坦白講,12w 之前係好易唔穩,可以無喇喇胎停無心跳,可以係空心胎,就算你見醫生,醫生都只係會幫你觀察,最後可唔可以成功痴實,都要靠bb 自己。

放鬆啲,祝好孕❤️

複式洋房

野原廣志 發表於 23-3-5 21:25
我同你的經歷差唔多,又係照唔到,流血流啡,但指數就keep 住升,最worst 嘅情況係宮外孕,可以會無左一條 ...

我都打定輸數
等到7/3就知結果了
只係呢幾日真係好難頂

希望大家一直再迎接下一個健健康康嘅BB

別墅

加油

男爵府

我都試過6週幾流血,流到好似m咁,最後係我無嘅,好好保重身體,加油

首頁

尾頁

跳至