自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我信,我爸走咗第二日有隻飛蛾在大廳飛咗一晚,最後在孩子的行李箱外一直守住,我孩子明日需回英國讀書。

珍珠宮

mcs74 發表於 23-3-4 10:32
2.27 周英杰透露,蔡母一晚夢到蔡天鳳,蔡天鳳說自己在一個地方,這裡有很多狗在叫,還有很多猴子,而此地 ...

如果是報夢破案有點……不可思議
其實新界區好多村屋都有猴子出沒同狗吠,我地條村都有喎。點解可以單憑呢兩點就判斷案發地點喺大埔呢?
耐人尋味

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

SHEEPYEUNG 發表於 23-3-4 12:49
唔信。
警方係有搜查令入大埔村屋搜查。
唔通個報夢話埋邊個單位咩?

Love and Kindness are never wasted.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

2.27 周英杰透露,蔡母一晚夢到蔡天鳳,蔡天鳳說自己在一個地方,這裡有很多狗在叫,還有很多猴子,而此地 ...

我只會信有飛蛾

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

其實報夢我信, 我媽以前有個uncle 過左身, 佢無親人, 我媽都唔知佢過身。 有一晚, 佢報夢比我媽, 話希望佢幫佢認屍, 唔想死左無家、 仲要去深圳公墓。
結果, 阿媽第二朝, 根據uncle 所講, 去左認屍, 仲幫佢買左靈位, 超渡,最後uncle 再報夢話多謝佢。 佢仲係著住阿媽燒俾佢套衫。
自此,uncle 無再報夢啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

有狗有猴子就係大埔?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

報夢我就無遇過不予置評,但飛蛾我就遇過啦,搬屋搬去新居,安頓好62牌位之後,嗰晚有隻好大好靚既藍色大飛蛾停咗喺天花角落,留到第二朝就唔見咗啦,以前從未見過,之後亦都無再見過,應該係62跟住我哋搬咗來新居。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

記憶中豹太東張嘅訪問中,其中講到話希望Abby 來生會好,唔好再做錯事。
我覺得好奇怪咩做錯事

同埋佢地嘅愛動物會點解叫愛豹士咁騎呢嘅? 豹生豹太已經好MK, 仲改個會名做愛豹士,令人費解?個組織係愛動物定愛佢兩公婆?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

住過果個,冇猴子喎
日本の平安を祈ります

公爵府

回覆樓主:

豹生豹太真多嘢講...

首頁

尾頁

跳至