自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

囝18歲 但我地網上預約左2星期 都冇辨法預約到 入佢個網已經要等一個鐘內入到去所有地區都係額滿..

男爵府

star1402 發表於 23-3-4 15:37
囝18歲 但我地網上預約左2星期 都冇辨法預約到 入佢個網已經要等一個鐘內入到去所有地區都係額滿.. ...

我仔舊年情況同你一樣,最後阿仔12點上網約到,可選的時間與地點不多,到正式換領日期已經超個法定一個月內。

大宅

囝18歲 但我地網上預約左2星期 都冇辨法預約到 入佢個網已經要等一個鐘內入到去所有地區都係額滿.. ...

今朝大約九點到觀塘係咁一日一日放8-9am嘅位出嚟,終於成功比我book到個星期六唔需要請假。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我玩咗10日,每晚試到2/3點,終於昨晚預約到30號9點幾,不過係屯門,都要啦,否則又唔知攪到幾時,今日順手請埋假啦

公爵府

我仔11歲做兒童身分證,我book咗就嚟三個星期都book 唔到

子爵府

明白!現在換身份證是要不停上網⋯,有時按佐入曬資料之後又話冇位
我按佐3日先book到
人都儍⋯
好像有walkin籌!你看吓

男爵府

回覆樓主:

我都book咗成個星期, 11歲限期一個月內, 點算好?

洋房

回覆樓主:

我都book極都book唔到

男爵府

kaifn 發表於 23-4-3 00:44
我都book極都book唔到

我等咗個幾鐘, 入到去都係quota full, 咁一早話無位啦!
attach0/tmp/phpC5lnKZ

男爵府

回覆樓主:

其實入境處可唔可以有d進步, 或改善

男爵府

回覆樓主:

早幾日見入境處成版廣告, 又話去邊去邊, 攪好自己香港人換証先啦!

男爵府

入境處真係好唔掂,臨開關就閂晒啲換證站,逼啲人去入境處換,但又永世都預約唔到,最衰係去網站排完一輪隊,入晒所有資料先話你知無位,回鄉證都可以睇下有冇位先決定排唔排隊。

大宅

我仔換11歲身份證,2月頭開始約到今晚先預約到,唔理咩日期時間有間近嘅換證中心就即揀….
到預約左先醒起我果時冇幫個仔換新嘅身份證,而家都唔知可唔可以一次過換

goldpiglet    發表於 23-4-3 04:08

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

[email protected]

我剛用上述email 反映意見,提議重開一兩個中心比11/18歲換領人仕walk in 去做,等市民唔洗晚晚捱夜去book,希望佢地考慮,大家都一齊send, 等入境處知道我地的苦況

大宅

回覆樓主:

而家乜証都等好耐

男爵府

FJmom 發表於 23-4-3 03:18
我剛用上述email 反映意見,提議重開一兩個中心比11/18歲換領人仕walk in 去做,等市民唔洗晚晚捱夜去boo ...

正有此意,香港政府高官攞高薪但超離地,應該叫佢哋自己上網去試吓約唔約到!

首頁

尾頁

跳至