自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

tkop 發表於 23-3-6 21:08
係咪蒙牛

肯定唔係,蒙牛我會記得。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 21:11
好,你除咗牛奶,仲要買某隻牌子嘅酸奶,包你個女飲到舔舔脷
...

正呀

水晶宮

回覆樓主:

預4月先開始上

別墅

係咪卡士酸奶?但係咪要帶冰袋買?

瑪瑙宮

大廚勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 19:35
佢話佢賣凍肉水果唔敢加價,甚至有d再平啲

我公司個商場業主開關之後第一時間加租。。。即刻執咗幾間唔續約。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 21:12
肯定唔係,蒙牛我會記得。

我都覺多左好多牌子同膠袋裝奶/yogurt
放下自在

水晶宮

2024勳章

去左6次,不過都係辦事居多
每次一定要帶啲嘢食返黎

水晶宮

cattz288 發表於 23-3-6 21:12
yogurt 都係我北上行超市既動力
期待分享牛奶 :laml ...

請問你食開邊隻?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 19:34
佢話同大陸通關之後,生意好明顯差咗好多,………………不過佢仍然問我大陸有乜好嘢介紹?佢話性價比實在太 ...

我返咗6次咋。

洋房

可惜我身邊冇乜人會上去玩,冇人帶我

水晶宮

Tii0113 發表於 23-3-6 21:19
係咪卡士酸奶?但係咪要帶冰袋買?

我真係唔記得咗個名,你等我前兩日上去,再上嚟報告。

我冇帶冰袋,我嗰日抬咗4支,佢送咗個大冰袋俾我。

不過我覺得唔使冰袋都得,我搭幾個站返蓮塘口岸,跟住直接揸車返屋企,都好快,冇咁易壞。

伯爵府

同埋放寬佐口罩令後,明顯d人出街食飯多佐,少在家煮食,自然街市少人佐。我買餸時我都覺得少人佐

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-3-6 20:53
我有買牛奶同埋酸奶回港。

牛奶有北海道地道嘅風味,唔喺香港買到嘅北海道牛奶,簡直冇得比

係?邊個牌子?我下次上去買嚟試下

BTW,問咗銀行,賣樓的錢可向銀行申請匯返港。

水晶宮

白毛毛 發表於 23-3-6 21:27
係?邊個牌子?我下次上去買嚟試下

BTW,問咗銀行,賣樓的錢可向銀行申請匯返港。

唔該你

我星期五返去買牛奶同yogurt, 再影相比你哋睇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Reibb 發表於 23-3-6 21:24
可惜我身邊冇乜人會上去玩,冇人帶我

我都係自己一個,習慣睇地圖,無難度

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 21:35
唔該你

我星期五返去買牛奶同yogurt, 再影相比你哋睇

我都好有興趣,麻煩晒你

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實未通關前,街巿好幾檔相熟的,無論菜,肉,芽菜,都不約而同同我講,街巿人流小咗好多,冇乜生意,我都覺奇怪,我話煮飯係基本,啲人唔買餸?有啲就話多咗人唔入街巿,寧願喺出面啲地攤檔買(價錢平但唔肯定來源),街巿有啲檔直情一星期減咗日子開檔。 另一個現象,就係請外傭,以前一直都係外傭挑僱主,但近期,多咗外傭揾工,最近,我竟然可以揀外傭,係輪到我同外傭講,我要考慮,見咗5, 6個,全部話肯做,反而到我揀請邊個,因為我只請完約,發現情況係外傭前僱主多數係唔再用外傭,而唔係換人。

公爵府

回覆樓主:

如果同疫情時比較,實差左,疫情時期個個拉架車仔買幾日餸,一日自己煮幾餐,開疫情緩和左,就多左人出街食,去旅行,買餸都未必買咁多,如果同返疫情前比較就可能差不多
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wcandtt 發表於 23-3-6 21:23
請問你食開邊隻?

疫情前買卡士,上次試左蒙牛,都唔錯,下次再試其他牌子,牛奶太重唔會買,不過你地咁高度讚好,又想試下
放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

bbbusy 發表於 23-3-6 19:58
借問聲,上深圳除咗回鄉證外,仲有冇其他文件需要帶? 過關需唔需要排長龍?
...

行福田。。。少好多人。。。我回程行福田幾番直行直走
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁
12345...10

尾頁

跳至