自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

請問會有幾痛?我聽日要去政府醫院做呢個檢查,而家好緊張......有啲想退縮

大宅

joey.mama 發表於 23-3-7 08:04
請問會有幾痛?我聽日要去政府醫院做呢個檢查,而家好緊張......有啲想退縮 :laugh2 ...

個個都唔同,有些人話好痛,有些人話
唔痛

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

少少痛,一陣啫。

唔好擔心咁多,唔好問咁多知知太多,唔好自尋煩惱。

侯爵府

回覆 joey.mama 的帖子

我過多幾個月都要做,約咗 東華, 我都係第一次咋上網見人哋都唔係個個話痛,因人而異
但人到中年,冇可能唔做

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實都唔係痛得咁緊要,壓住唔舒服咁啫,我覺得可接受

伯爵府

請問會有幾痛?我聽日要去政府醫院做呢個檢查,而家好緊張......有啲想退縮 :laugh2 ...

可以忍受得到的痛,都是幾分鐘,好快

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

聽講3D 冇咁痛,2D好痛

公爵府

虎到金來勳章

放鬆D就得, 加上只係一陣之麻, 你越唔合作就越辛苦, 自己唸

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

放鬆d 就得, 痛都係幾秒

男爵府

唔太痛,放鬆,盡量挨近個儀器,唔(emoji)(提高)肩膀

珍珠宮

回覆樓主:

新年前喺北角東華做2d,覺得個胸似俾部影印機夾實影印,仲有邊照得唔清楚要照多次,之後嗰兩日都痛

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ohmygosh 發表於 23-3-7 08:11

我過多幾個月都要做,約咗 東華, 我都係第一次咋上網見人哋都唔係個個話痛,因人 ...

40歲以上先話要做夾胸,之前做ultrasound 都得既

珍珠宮

ohmygosh 發表於 23-3-7 08:11

我過多幾個月都要做,約咗 東華, 我都係第一次咋上網見人哋都唔係個個話痛,因人 ...

我喺東華做2d,俾我再揀會去播道/私家照3d,照完只寄個報告俾我,要我自己打上去問,留口訊又要過兩日先有人覆,感覺麻麻

男爵府

我媽廣華照3d好痛, 我播道照又唔覺特別痛, 之後我媽轉去播道, 話舒服好多, 最緊要放鬆啲,唔使咁緊張

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

pomanlife 發表於 23-3-7 08:13
聽講3D 冇咁痛,2D好痛

3D 嘅痛可以接受,2D 嘅痛令我怕咗檢查。

水晶宮

pomanlife 發表於 23-3-7 08:29
40歲以上先話要做夾胸,之前做ultrasound 都得既

In general 係嘅,如果 ultrasound 見到粒粒,都可能要夾

十一哥    發表於 23-3-7 08:41

彩鑽殿

pauline_c 發表於 23-3-7 08:39
In general 係嘅,如果 ultrasound 見到粒粒,都可能要夾

兩個檢查睇唔同既野,ultrasound 睇水襄嗰啲,mammogram 睇鈣化點

十一哥    發表於 23-3-7 08:42

水晶宮

其實痛都係一剎那,放鬆個人,跟指示,好快夾完,無幾分鐘咁耐

彩鑽殿

pauline_c 發表於 23-3-7 08:37
3D 嘅痛可以接受,2D 嘅痛令我怕咗檢查。

我仲未敢去夾

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小小啦...又唔算好痛的..
放心啦

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊