自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

chuiyeebird 發表於 23-3-7 08:48
有分2D 同3D

mm有分2d及3d, 3d通常貴啲我通常做2d。 其實痛都係一陣啫

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Crystalivy 發表於 23-3-7 08:46
我個胸大sammi 小小點夾 諗到呢度好驚

有一間私家既診幾斷中心話啲機可以好平胸都夾到,唔知真唔真

公爵府

牛年勳章

YuYuMother 發表於 23-3-7 08:49
我做好痛!!因為最初用個大嘅夾個胸,之後佢話睇唔清楚再用個細嘅夾。完我覺得個胸冇咗
...

冇左? 夾扁左?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

ohmygosh 發表於 23-3-7 08:51
回覆 cheung2000 的帖子

係咪要你加錢至可以見醫生解釋報告?

見醫生要收費,最後有位姑娘電話解答我,同埋x光同cd都要收費,片70,cd100,要之後打去訂

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

chuiyeebird 發表於 23-3-7 08:51
咁即係都要夾?

當年醫生普通檢查 refer,保險包,夾2D,結果正常無事。
近年自己比錢做恆常檢查,做 3D。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

pauline_c 發表於 23-3-7 08:42
我唔記得做咩檢查,醫生覺得有異常要夾,唔係 mammogram,當時未夠40歲

異常當然唔同啦,講緊regular check up

大宅

回覆樓主:

我系完全無感覺。 幫我夾的姑娘話,非常久唔久都會有一個話無感覺

珍珠宮

我唔覺得痛

大宅

回覆樓主:

謝謝各位姐妹,我係街症醫生轉介我去政府醫院做,我唔知3d定係2d...
我肥人來的,也已過40
聽大家嘅經驗都係各佔一半
我明天還是要面對了,好緊張,但多謝大家解答,多謝晒

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Carol999 發表於 23-3-7 08:54
冇左? 夾扁左?

係「感覺」無左 誇張手法

因為個夾夾到好實超級痛!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

joey.mama 發表於 23-3-7 08:04
請問會有幾痛?我聽日要去政府醫院做呢個檢查,而家好緊張......有啲想退縮 :laugh2 ...

我剛上星期做完,比我想像中無咁痛。
左右胸正面及側面要各夾一次,每次都係大概幾秒,時間超短,所以即使痛,但個痛感快來快去,我覺得ok的。
不用太擔心

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pomanlife 發表於 23-3-7 08:41
我仲未敢去夾

我都驚左好耐,但去年聖誕,突然胸痛左3周,終於的起心肝去做婦檢。
其實早d照,早d發現無問題咪唔洗擔心囉。

子爵府

pauline_c 發表於 23-3-7 08:48
我幾有肉地,2D 都係好痛(唔覺意嚇親樓主)

我都係,做到要透大氣

珍珠宮

回覆樓主:

我做過幾次,係接受到嘅痛,不至好痛。

侯爵府

睇運氣, 新式那種唔係點痛, 係凍啲啫, 因為冇衫著

舊式金屬銀色板人手壓落去的痛到好想抽胸而逃, 一路照一路個心諗, 得未呀得未呀好痛呀 不過又不至於因為痛而以後唔敢照的程度

子爵府

joey.mama 發表於 23-3-7 09:10
謝謝各位姐妹,我係街症醫生轉介我去政府醫院做,我唔知3d定係2d...
我肥人來的,也已過40
聽大家嘅經驗都 ...

街症会直接轉介去政府照?要另收費嗎?(以前街症覺得有問題,轉介睇專科,專科有問題,才排期再照,所以都唔係咁快咁直接可以照)

男爵府

joey.mama 發表於 23-3-7 08:04
請問會有幾痛?我聽日要去政府醫院做呢個檢查,而家好緊張......有啲想退縮 :laugh2 ...

只係少少痛。我驚打針痛多過夾胸痛。
唔駛擔心,呢個檢查好普通。

象牙宮

pomanlife 發表於 23-3-7 08:13
聽講3D 冇咁痛,2D好痛
2款都做過,唔痛係私家做。

子爵府

胸大小都痛, 2D/3D都痛
唔好諗咁多, 都係痛嗰一陣間, 夾完就無事

象牙宮

馬明嫂 發表於 23-3-7 08:45
我係浸會做一啲都唔痛
仲問姑娘你夾實未架
呢間做過個女仔好好好細心,一d都唔痛。

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊