自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

當年我有追㗎!劇情其實係好老土嘅,不過,唔知點解睇睇下又覺得幾ok!

珍珠宮

回覆樓主:

其實最好睇係漫畫
睇人靚就應該大陸版
韓版個衫菜好似麻麻地
唔太match個角色

珍珠宮

Zahn 發表於 23-3-7 18:02
20幾年前, 無睇過流星花園, 知道當時好收得, 而家睇咗台版幾集, 覺得啲人啲戲都幾屎, 點解咁受歡迎呢? 個 ...

我覺得好睇,演技吾系最重要,套戲好夢幻,重睇過卡通板,系vcd, 都好好睇

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

道明寺我揀韓版, 花澤類我揀台版, 西門日韓都可以, 美作隨便

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

him-bb 發表於 23-3-7 20:07
韓版場景最靚 台版果時既場景話系民宿黎
韓版有飛機有輪船高級好多 但系男主個頭好惡頂
...
好似話韓版男主個頭係跟返原著

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

mother904 發表於 23-3-7 20:18
第一次睇,覺得杉菜好醜,唔明點解要搵個咁醜樣既人做呢個角色

大s 當年紅嘛, 雖1杉菜呢個角色設定本身就唔係一位美女, 但都可以搵個好樣D既人囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

cbeyond 發表於 23-3-7 20:34
雖然台版唔靚,但醜唔過韓版
個妝嚇人, 又老,又粗魯
韓版女主好唔掂,我睇完之後,話過以後唔睇佢嘅戲。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

當年台版真係好hit, 日版唔掂, 其他版冇睇

子爵府

回覆樓主:

先係見動畫,之後睇台劇,都覺得好好睇

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

第一套追嘅劇,一日一夜煲晒成套
最初鐘意仔仔,後來都係鐘意言承旭

睇過日版,松本潤做道明寺真係麻麻

動畫版都好睇,同台版道明寺、花澤類真係好似

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

當年柴智屏想拍流星花園
但資金唔夠,只可以搵個係台灣有d名氣嘅女星做號招力,F4 就搵d新人做
貪價錢無咁貴,連佢地d衫都要去西門町買
劇中d名車其中有架係柴智屏自己嘅。
原本係放係星期六定星期日開半夜播
點知一出就火爆,後來又有贊助商先叫好d

公爵府

Lihoma 發表於 23-3-7 18:55
我覺得韓版嘅李敏鎬,和陸版嘅王鶴棣最靚仔

agree 男一 韓陸都好俊 男二就韓靚仔d

公爵府

Lihoma 發表於 23-3-7 20:45

女主 所有版本都唔靚 陸版仲要肥矮

大宅

台版男二好正,韓版男一最似,夠高,連個髪型都跟。日本啲男太矮,男二小栗旬M K到不得了,仔仔正好多。綜合韓版最正,人靚、景夠豪,雖然誇張但有原著神韻。台版只睇男一同男二。日版簡直浪費原著。大陸版睇咗一集己放棄。

水晶宮

happy55 發表於 23-3-7 20:06
我嗰時個個星期都追睇呢套動畫,好好睇

我都有睇,不過miss左開頭,一睇已經講個女主角去到道明寺屋企,好搞笑

男爵府

Zahn 發表於 23-3-7 18:02
20幾年前, 無睇過流星花園, 知道當時好收得, 而家睇咗台版幾集, 覺得啲人啲戲都幾屎, 點解咁受歡迎呢? 個 ...

好好睇,20年前甘耐

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我淨係睇過動畫版

男爵府

Lihoma 發表於 23-3-7 20:45

都唔係好差

公爵府

hashtag影視迷勳章

當年睇都覺得佢哋核突㗎,嘲笑㗎,但睇多幾集就將佢哋外觀擺埋一邊,睇浪漫,發下夢,都唔錯。

首頁
12345...6

尾頁

跳至