自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cattz288 發表於 23-3-8 16:26
駛唔駛出咭費?

如沒加價咭費20元(我始終係10幾年前買,唔知有冇加),退咭時可退

侯爵府

MsBusy 發表於 23-3-7 18:17
買張深圳通,又可以搭公交,類似八達通

遲d 香港8達通都可以用到全大灣區

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

leungszeon 發表於 23-3-9 09:15
如沒加價咭費20元(我始終係10幾年前買,唔知有冇加),退咭時可退

謝謝
放下自在

子爵府

回覆樓主:

點解唔得?

翡翠宮

micsin 發表於 23-3-9 09:25
遲d 香港8達通都可以用到全大灣區

希望快d成事

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

cattz288 發表於 23-3-8 16:25
我今日試左用小程式問客服,佢幫我整左喇,啱啱試,已經開通左喇

...

即是自己做唔到?冇國內電話亦用唔到?thanks

珍珠宮

15週年勳章

kckammy 發表於 23-3-8 09:16
回覆 cheongt001 的帖子

我試過用WECHAT 乘車碼,又再同一部電話嶺南深圳通(仲有8折) , 2人同時 ...

呢個乘車碼, 見佢全國都可以開通, 去到边用到边, 好方便

子爵府

全完冇問題,同時間用過支付寶乘車碼、微信乘車碼、深圳通乘車碼幫屋企人、小朋友入閘搭地鐵

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

phchan 發表於 23-3-14 11:46
即是自己做唔到?冇國內電話亦用唔到?thanks

係呀,佢用內地電話做登記,但又有d人之前登記左,咩都唔駛做都可以照用
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 23-3-14 12:05
係呀,佢用內地電話做登記,但又有d人之前登記左,咩都唔駛做都可以照用
...

好奇怪,我在微信能夠登記地鐵乘車碼,
但登記不到公交乘車碼,説必須要有國內身分證才可登記,
即是不能坐巴士?

象牙宮

phchan 發表於 23-3-14 12:28
好奇怪,我在微信能夠登記地鐵乘車碼,
但登記不到公交乘車碼,説必須要有國內身分證才可登記,
即是不能 ...

你整到小程式深圳通嗎?果度寫公交地鐵 一碼通行喎
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 23-3-14 12:44
你整到小程式深圳通嗎?果度寫公交地鐵 一碼通行喎

深圳通要國內身分證實名,
所以做唔到?有其他方法嗎?thanks

象牙宮

phchan 發表於 23-3-14 12:48

就係搵深圳通客服就整到囉
放下自在

翡翠宮

phchan 發表於 23-3-14 12:48

都可以試下深圳通app,揀銀行卡實名,有回鄉證填。掃二維碼官網下載。
attach0/tmp/phptiwdKF
attach1/tmp/php2tPWs4

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

lyh80115 發表於 23-3-14 14:21
都可以試下深圳通app,揀銀行卡實名,有回鄉證填。掃二維碼官網下載。

唔得嫁,同小程式一樣。都係搵客務手動做,成功就兩邊都一齊成功。

伯爵府

pauline_c 發表於 23-3-14 15:38
唔得嫁,同小程式一樣。都係搵客務手動做,成功就兩邊都一齊成功。

揾客服做都一定要有國人電話才可以做,香港電話做唔到

水晶宮

phchan 發表於 23-3-14 15:40
揾客服做都一定要有國人電話才可以做,香港電話做唔到

係呀!國內電話號碼唔少得,有國內電話號碼同銀行戶口,方便好多!

翡翠宮

pauline_c 發表於 23-3-14 15:38

關於深圳通app實名,多日來有jm話成功實名,又有啲唔成功。我剛才親自試驗一下,先試建行卡,試咗2次,到最後一步硬係話我卡號不正確;再試農行就一take成功。原來唔同銀行會有唔同結果。

所以有大陸戶口嘅jm,不妨先試下深圳通app實名,唔得先搵客服
attach0/tmp/phpz1YuQa

水晶宮

lyh80115 發表於 23-3-14 16:22
關於深圳通app實名,多日來有jm話成功實名,又有啲唔成功。我剛才親自試驗一下,先試建行卡,試咗2次,到 ...

我用工商

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-3-14 16:22
關於深圳通app實名,多日來有jm話成功實名,又有啲唔成功。我剛才親自試驗一下,先試建行卡,試咗2次,到 ...

我係中銀,微信的「深圳通+」及「深圳通」APP都唔洗實名

首頁

尾頁

跳至