自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

uglytwins 發表於 23-3-8 22:01
Recycle都唔得

咪係

伯爵府

Glau 發表於 23-3-8 21:58
清潔工人都講,佢講咗個善意嘅大話。今次唔房署事,食咗隻死貓。

被人咗擺上枱水洗都唔清,房署今次食死貓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goco28 發表於 23-3-8 08:58
有街坊近日經過葵涌邨一間垃圾房時,發現牆上掛滿各類錶上畫框的人像畫及風景畫,還掛上多個時鐘,她讚揚是 ...

擺得咁靚 , 點解要還原呢

男爵府

MMVV 發表於 23-3-8 13:31
呢D嘢就等於D人放鞋在走廊。呢到一對,無管理處理,第二户又一對無人理,第三户兩對都無人理。最後整棟大 ...

同意,雖然最後知道唔關房處事,但如果房署要清理都無可厚非, 如果樣樣酌情處理點樣做管理?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

就咁掛未必有事,但有人去打卡咪出事囉
垃圾站外人根本就唔俾入去,有咩意外點搞?

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

Lilyforest 發表於 23-3-8 22:18
被人咗擺上枱水洗都唔清,房署今次食死貓

所以話呢... 造謠一張嘴,澄清跑斷腿

侯爵府

jon12345 發表於 23-3-8 09:13
放生左, 點管治.
到時間間垃圾房都改造, 你估拍空間大改造咩.

始終都係工作嘅地方. 我以前公司老頂都唔俾員工“佈置”自己個枱面, 都可以話不近人情嘅.

複式洋房

goco28 發表於 23-3-8 08:58
有街坊近日經過葵涌邨一間垃圾房時,發現牆上掛滿各類錶上畫框的人像畫及風景畫,還掛上多個時鐘,她讚揚是 ...

男爵府

好可惜呀!睇得出個伯伯好用心打理個垃圾房,敬業樂業!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有咩好可惜,這是工作的地方,又是政府地方,不能任意擺放好正常,如果政府連這小事都管不了,如何管理整個香港?你掛畫叫好靚,人家掛假花一樣好靚,你掛這個他掛那個叫政府如何管?樣樣講人情對社會管治不利。

珍珠宮

回覆樓主:

可能真係有人投訴,但如果係個別,都可以比較番網上反應ga!
都好明顯係支持多過反對~
見樓上有人話,唔管治,個個都咁就亂晒籠~
咁諗法只係怕事,將悲觀放大,要考慮唔好嘅野發生,可以有無限個可能,規矩係死,人先係生,可能我唔識野,只覺得如果真係由咁樣諗法嘅人做上司,係好失敗,內心究竟有幾弱,先要驚成咁?!

子爵府

414928 發表於 23-3-9 01:13
有咩好可惜,這是工作的地方,又是政府地方,不能任意擺放好正常,如果政府連這小事都管不了,如何管理整個 ...

又等於公司以前,一個同事枱頭整缸魚仔,好靚。之後隔離同事見靓又養,愈養愈多,個個台前一缸鱼。全公司部門整缸鱼,陰公。

首頁

尾頁

跳至