親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-20 21:32
我其實冇咩特別行程,所以都諗住去食嘢

我除咗通常落機第一晚就去拜四面神之外。。。第二日通常都會去捐棺和唐人街。。因為兩個地點好近。。。之後就冇特定節目都係飲飲食食同埋做Spa。。。

上次我12月中去嘅時候時間比較趕,所以唔參加一天團。。。今次諗住去六日,橫掂有一日諗極都諗唔到去邊不如參加KKday一個一天團囉。。。夜晚黑佢放低我,之後自己再去夜市行吓

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-20 21:35
我除咗通常落機第一晚就去拜四面神之外。。。第二日通常都會去捐棺和唐人街。。因為兩個地點好近。。。之 ...

我都諗住去唐人街食野同行夜市,請問邊個夜市比較值得行呀?

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-20 21:57
我都諗住去唐人街食野同行夜市,請問邊個夜市比較值得行呀?

而家最新嘅夜市 jodd fairs。。但係我上次已經行咗唔想再去食嘢,我又唔會坐低食。。。

所以我諗住去返以前有一個係 mrt Thailand culture centre 行下
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-20 22:09
而家最新嘅夜市 jodd fairs。。但係我上次已經行咗唔想再去食嘢,我又唔會坐低食。。。

所以我諗住去返以 ...

Jodd fairs 我都諗住去,但我睇片成日都超多人

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-21 09:12
Jodd fairs 我都諗住去,但我睇片成日都超多人

我12月中去過。。。最多人食火山骨。。。但位置太逼。。。。周圍坐得都逼。。。行下買杯飲品就走咗
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-20 20:28
我孤寒想睇下值唔值得,因為佢食得兩個鐘

你有冇入去佢Facebook睇吓?oranjii 都有啲人打卡嘅相
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-22 14:13
你有冇入去佢Facebook睇吓?oranjii 都有啲人打卡嘅相

咁我去望望先

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-20 17:48
你方便到時分享下嗎?因為我訂左食2499個餐,諗諗下又好似有啲貴心大心細諗緊去唔去好。:igiveu ...

我剛才已經到達店舖門口,佢哋好熱情呀。。。

不過而家先五點我未係太肚餓,所以喺門口問咗陣嘢仲未入去。。

我問咗佢散,叫有50% Off 。。。但係要比開爐費299bht 。。。因為今晚唔係好肚餓,所以可能未必食放題。。。可能會a la cart 。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-30 18:10
我剛才已經到達店舖門口,佢哋好熱情呀。。。

不過而家先五點我未係太肚餓,所以喺門口問咗陣嘢仲未入去 ...

好唔好食呀?

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-31 00:58
好唔好食呀?

好食呀。。。我老公仲問我點解揀最後先至食佢啊
。。。如果第一餐食可以臨尾encore。。

我見好多台都係食任食。。。有遇到香港人,佢哋應該係食最貴嗰個餐。。。本地人多數食中價。。。

喺泰國食嘢,真係食物同圖片幾乎100%

其實如果你真係鍾意食牛肉,呢間,真係值得任食。。。
attach1/tmp/phpHBWpqn
attach2/tmp/phpq7ZOPy
attach3/tmp/phpt0xKfK
attach4/tmp/phpW1ZcGV
attach5/tmp/phprNP366
attach6/tmp/phpwDH9xi
attach7/tmp/php9ZowZt
attach8/tmp/php8rQ8qF
attach9/tmp/phpFCs3SQ
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

christyheihei 發表於 23-3-31 00:58
好唔好食呀?

刺身,帶子好得。。。新鮮

我仲要另外叫多份豬肉同白飯。。。因為圓轆轆嗰隻豬肩肉好食

最好就坐到窗邊包廂。。好有私隱度,經常都幫你閂門。。送餐入嚟又會敲門。。。忘記咗影下個枱面好多醬料
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 seaheart88 的帖子

請問邊度可以訂到位

瑪瑙宮

大廚勳章

mimikitty28 發表於 23-4-13 15:23

睇錯咗個留言覆錯嘢

Oranjii? 你可以入Facebook搵佢哋,然後喺Facebookmsg留言俾佢預約

但係記得預約咗就一定要到啊,否則取消要通知呀。。。如果唔係佢哋俾人放得多飛機,大家都冇得約。。以後就要落訂先至book到㗎啦

侯爵府

唔該哂, 佢是否得一間? 因為我見有啲食日本野, 有啲又食sabusabu, 門面又似唔一樣, 是否paya thai那間先正宗?

瑪瑙宮

大廚勳章

mimikitty28 發表於 23-4-13 16:01

我去oranjii saphankwai

佢哋成幢都有,成日好多層。。。我見佢唔同層食嘅嘢都有啲唔同
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 23-4-13 17:09
我去oranjii saphankwai

佢哋成幢都有,成日好多層。。。我見佢唔同層食嘅嘢都有啲唔同

好的,謝謝妳,我已成功聯絡到佢地,佢問我要咩set,原來咁快要決定。我訂左2499個set

瑪瑙宮

大廚勳章

mimikitty28 發表於 23-4-13 18:02
好的,謝謝妳,我已成功聯絡到佢地,佢問我要咩set,原來咁快要決定。我訂左2499個set
...

其實到時要改變,都可以

其實如果我食牛肉,我一定揀2499 。。。

但係可惜如果我兩個人都叫2499任食,而我一個人唔食牛肉,好難翻本

你有冇request佢要窗口嘅房?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

我地2公婆都唔食牛, 但2499有魚生食, 1899好似只有壽司? 那人都知我唔食牛但佢話如果我喜好魚生就選2499. 初頭佢要我比2500訂, 我話無泰幣戶口, 然後我再3確認我一定會到佢才比我訂. 我唔知可要求窗口位, 多謝你提點, 我會去試問.

瑪瑙宮

大廚勳章

mimikitty28 發表於 23-4-14 08:55

兩公婆都唔食牛肉,千祈唔好揀2499朱餐。。。應該點樣都冇可能回本。。。
兩個人5000豬,又要加服務費叫兩個飲品起碼多過6000豬。。。

淨係食豬雞海鮮,我諗食到反肚都未夠6000

你咁嘅情況散叫仲抵a la carte 佢只需要開爐費,每人299豬。。之後叫所有食物都係半價。。。

最貴係A五牛肉。。你睇圖片都係700朱。。搬家係350朱。。。如果你唔食牛肉食北海道豬肉,鹿兒島豚肉都係好平。。我覺得好食仲encore兩碟。。。

attach1/tmp/phpseXcJZ
attach2/tmp/phpVaMsX9
attach3/tmp/phpm8FVbk
attach4/tmp/phpbpvEqu
attach5/tmp/phpkJKDFE
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

mimikitty28 發表於 23-4-14 08:55

我睇返最貴,嗰個牛肉係799朱。。。所以佢喺單度顯示就係400朱。。。

你可以入去Facebook睇吓佢嘅價錢。入面有18張圖片就係佢所有食物嘅價錢。。。左手邊最貴嘅銀碼就係正價。。第三個價錢就係半價左之後嘅價錢

你同時對一對我張單你就明白。。。就算你亂咁叫壽司刺身,只要你唔食牛肉好難食到6000豬

不過提一提你,小心對單。。當日我好肯定自己食咗最貴嘅A5和牛貴嘅各樣食咗一碟。。最後比我對到寫咗兩碟。。其實我叫咗兩碟嘅係鹿兒島豬肉
attach1/tmp/phpzy6I6T
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊