親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問大家有冇去過?值得去嗎?係咪隔離都有個海洋公園咖?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

christyheihei 發表於 23-3-9 11:51
請問大家有冇去過?值得去嗎?係咪隔離都有個海洋公園咖?

值得去
大,多動物,多表演

分兩個園區:
1) safari park:動物放養,遊客坐 coach 遊一圈,唔可以落車,隔住車窗睇
2) marine park:一般動物園咁,咩動物都有啲,又有 show 睇 (大象、海豚、海獅、飛鳥等等),有食肆有小食亭

侯爵府

doughnut_cyc 發表於 23-3-9 18:30
值得去
大,多動物,多表演

唔該晒你,一般係咪都要用全日時間咖?同埋喺市中心係咪要call 車去?唔會有鐵路咖可?thx

伯爵府

我call grab去

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

christyheihei 發表於 23-3-9 20:17
唔該晒你,一般係咪都要用全日時間咖?同埋喺市中心係咪要call 車去?唔會有鐵路咖可?thx
...

我同小朋友 stay 咗六個鐘

我都係由酒店搭 grab 去

侯爵府

doughnut_cyc 發表於 23-3-9 20:38
我同小朋友 stay 咗六個鐘

我都係由酒店搭 grab 去

請問下車程大約幾耐呀?

侯爵府

christyheihei 發表於 23-3-10 10:10
請問下車程大約幾耐呀?

我好似接近一個鐘。。。

你可以用 google map 㩒吓由你間酒店出發要幾耐

侯爵府

doughnut_cyc 發表於 23-3-10 12:21
我好似接近一個鐘。。。

唔該晒

大宅

回覆 doughnut_cyc 的帖子

餵長頸鹿同埋老虎仔飲奶係safari park?定另一邊?謝謝

大宅

Grab 搭左幾錢?我見到有話call grab 要等司機好耐以前好多年前去係截的士,依家係咪難截到的士,多數要用apps 先得?

侯爵府

sweetynnzoe092 發表於 23-3-10 16:48

餵長頸鹿同埋老虎仔飲奶係safari park?定另一邊?謝謝 ...

長頸鹿是同一批,但要去 marine park 果邊餵
(safari park 不能落車)

虎B飲奶都係 marine park
attach0/tmp/phpheolna
attach1/tmp/phpOtjfea

侯爵府

sweetynnzoe092 發表於 23-3-10 16:50

Grab 搭左幾錢?我見到有話call grab 要等司機好耐以前好多年前去係截的士,依 ...

唔好意思,已忘記了

依家多咗 bolt,叫唔到 grab,就叫 bolt 啦

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

4月去咗, 以下小小分享:-
1. 小心財物, 有疑似印x人, 企圖伸手偷我褲袋裏的電話, 被我發現後逃走。
2. 動物園吾俾帶外面買的水, 但如果係自己的樽又容許, 驚我們棄至膠樽在園內, 園內都有水買, 20泰幣。
3. 個人認為可以吾睇特務和牛仔show, 吾好睇!
4. Safari其實好近chocolate ville, 玩完1700可考慮去埋影相, 晚飯! Safari 去 chocolate ville 大約20 mins, 我call bolt 260泰幣, reserve table 1830晚飯, 1730-1830打卡影相, 黃昏好靚, 撞啱有人扮公仔出來影相, 大約2030離開又撞啱放飄雪, 又影一陣, 最後又係call bolt返酒店。

複式洋房

近市來講,值得去
超多長頸鹿,其他一般啦,長頸鹿個到好壯觀

水晶宮

回覆樓主:

我4 月頭去咗,我係klook 包車去
Safari park 嗰邊小朋友睇得好開心
Marine world 嗰邊淨係餵咗長頸鹿同食咗個lunch, 之後太熱,我細女好抆憎,唯有提早返酒店
不過淨係睇動物同餵長頸鹿都值,我兩個小朋友睇得印象深刻

男爵府

BK Milk勳章

4月尾kkday包車去左 車程一個鐘鬆d , 9點半鬆就到左先餵最期待既長頸鹿
一共睇左4個表演都好睇!
槍戰有d悶但爆炸場面係正既!
4月尾真係好熱 早上餵完長頸鹿就睇左3個show沿路行動物園,跟住lunch去左animal cafe食飯之後再睇左個show , 司機就拎車揸車遊park果邊近距離睇動物
3點半左右就司機就車返出市區

公爵府

牛年勳章

MRS_LIN 發表於 23-5-4 22:51
4月尾kkday包車去左 車程一個鐘鬆d , 9點半鬆就到左先餵最期待既長頸鹿
一共睇左4個表演都好睇!
...

我同你差唔多,不過我係疫情前去
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

doughnut_cyc 發表於 23-3-10 12:21
我好似接近一個鐘。。。

想問下你CALL GRAB 去, 咁買飛經邊到買, 如果離開, CALL 車易嗎

侯爵府

charmWY 發表於 23-11-16 23:17
想問下你CALL GRAB 去, 咁買飛經邊到買, 如果離開, CALL 車易嗎

當年我係經 klook 買飛

離開時 call 車較難,等咗一段時間先有人肯接 order

大宅

吾該哂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊