自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章

Linda日前上載了一段短片,片中講到Anika出生的過程,Linda在家中分娩,由一開始是準備Anika的出生到在浴缸分娩及剪臍帶的片段通通都在影片中可以見到。Linda並寫下自己成為3位小朋友媽媽的感想:「我分享我的產子過程是為了減輕其他很多母親的恐懼。」

Linda片中有做催生運動幫助Anika的出生,雖然她已經是第3次為人母,頭2胎亦是在家中分娩,但仍然難掩緊張,Linda在浴缸分娩時表情甚是痛苦,但當Anika出生後,Linda立即忘掉所有痛楚。

la_source    發表於 23-3-10 17:46

男爵府

好肥 實痛死媽媽

伯爵府

2024勳章

wewelala 發表於 23-3-10 09:31
Linda日前上載了一段短片,片中講到Anika出生的過程,Linda在家中分娩,由一開始是準備Anika的出生到在浴缸 ...

好辛苦咁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

以往覺得佢好柔弱,但係為母則強,好堅!祝佢幸福下去!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Linda日前上載了一段短片,片中講到Anika出生的過程,Linda在家中分娩,由一開始是準備Anika的出生到在浴缸 ...
好多頭髮
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章

蛋花湯 發表於 23-3-10 09:52
好辛苦咁

邊個話生仔唔辛苦,無論生過幾個都會痛㗎嘛
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Rita 發表於 23-3-10 10:11

我細妹喺加拿大都係生左三胎,最後嗰個都係家中水中分娩,佢話喺水度條腰骨冇咁痛,但當然都係好痛。

象牙宮

回覆樓主:

咁都好拍低

伯爵府

2024勳章

Rita 發表於 23-3-10 10:11

水中分娩會唔會仲痛呢

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 23-3-10 10:20
咁都好拍低

你有冇睇晒成條片先?我覺得好鼓勵性,亦都覺得好感動,放心冇血淋淋嘅嘢俾你睇。

侯爵府

2024年龍年勳章

條片拍得很好,很珍貴的記錄,bb長大後可以畀返佢睇

男爵府

回覆樓主:

好鼓勵性,起碼好過鄭太影埋d似足AV嘅大肚相,見到都反胃

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

登陸火星 發表於 23-3-10 10:39
條片拍得很好,很珍貴的記錄,bb長大後可以畀返佢睇

同埋佢生左三個,冇化妝都仲好得喎!

大宅

留返俾小朋友大個睇,孝順媽媽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好感動呀

翡翠宮

畀面勳章

呢度好多人笑佢老公醜樣,但我覺得佢地一家五口好幸福。人地另一半好唔好,人地自己知道,局外人好難用外貌、身家、職業黎評論。
日日是好日

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好厲害生第3個, 做媽咪真偉大, BB女好多頭髮, 好好的回憶!

大宅

2024年龍年勳章

辛苦哂……生一個小朋友已經唔容易

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

mother904 發表於 23-3-10 11:02
呢度好多人笑佢老公醜樣,但我覺得佢地一家五口好幸福。人地另一半好唔好,人地自己知道,局外人好難用外貌 ...

認同

首頁

尾頁

跳至