自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

29歲潘巧賢涉嫌聯絡遊艇公司職員安排船隻,協助蔡天鳳的前夫鄺港智出公海,再前往澳門。她日前在內地落網後被遣返香港,被控協助罪犯罪,周三(8日)被押往九龍城裁判法院提堂,案件押後至5月8日再訊。消息指,潘巧賢的父親為綽號「雙槍王」的悍匪潘鑾彬,多次持槍犯案,包括轟動一時的1993年太平館劫案及2002年「左軚車大王」林益明綁票勒索案。
attach1/tmp/phpGuDjo6

子爵府

回覆樓主:

哇。。。我以為誁警察,原來係賊

子爵府

又係犯罪世家
邊得嚟又咁富貴

伯爵府

..............

象牙宮

mcs74 發表於 23-3-11 07:44
29歲潘巧賢涉嫌聯絡遊艇公司職員安排船隻,協助蔡天鳳的前夫鄺港智出公海,再前往澳門。她日前在內地落網後 ...

潘巧賢背景複雜!生活頗富貴,居住在九龍站的天璽
父是雙槍王 ...「雙槍王」的悍匪潘鑾彬,多次持槍犯案,包括轟動一時的1993年太平館劫案及2002年「左軚車大王」林益明綁票勒索案。省港旗兵

蔡天凤闺蜜
潘巧賢的父親潘鑾彬曾兩次持槍犯案,其中一次是在1993年1月,他聯同3名省港旗兵持槍闖入油麻地太平館餐廳打劫,劫走47萬元財物,但被警方在街頭追截後駁火,最終在九龍城被捕入獄10年。另一次則是在2002年9月,潘鑾彬再次犯案,聯同3名在獄中認識的人士,擄走「左軚車大王」林益明並勒索其家人5000萬元,被警方在灣仔南洋酒店破門拘捕。潘鑾彬因綁架勒索罪被重判入獄21年。

據知,潘鑾彬出獄後與女兒潘巧賢同住天壐高層單位,月租約10萬元。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

..............

伯爵府

333s 發表於 23-3-11 08:26
潘巧賢背景複雜!生活頗富貴,居住在九龍站的天璽
父是雙槍王 ...「雙槍王」的悍匪潘鑾彬,多次持槍犯案 ...

月租10萬,點解有咁多錢㗎?

伯爵府

回覆樓主:

人地正常都会係警察世家,点解个老爺搞到成家变犯罪世家,真係作孽,驚世大案,背後既关係更加恐怖

水晶宮

rubycourt 發表於 23-3-11 08:36

無數的黑錢⋯⋯
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

回覆樓主:

可能背後有個好恐怖既故事

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

水晶宮

him-bb 發表於 23-3-11 09:07
可能背後有個好恐怖既故事

一定,所有人都唔係普通嘅善男信女
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

rubycourt 發表於 23-3-11 08:36

就係囉,一出獄就咁有錢,好奇怪姐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

全部都唔係善男信女,唔怪之得可以咁凶狠去殺一個人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

2024年龍年勳章

珊瑚宮

真係非常複雜,識得嘅人冇個正常

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

newinewi 發表於 23-3-11 08:34
翁靜晶
14小時 ·
當真巧合如此?第七名被捕人真是阿彬的女兒?

請問前文後理係點㗎?睇完都唔明講乜嘅?14小時係乜東東?點解(對翁?)道歉同開槍?即係話翁認為呢個男人係佢亞爸係巧合定係乜嘢係巧合呢!閱讀理解零分⋯

男爵府

一開始拉個女仔果陣,佢報稱無業,但見佢生活咁富貴,我都估佢一係比人包養,一係做開黑市交易,依家揭埋佢背景,更加肯定係後者
呢單野完全展現咩叫物以類聚、蛇鼠一窩

伯爵府

2024年龍年勳章

全部涉事人都咁猛料

水晶宮

2024年龍年勳章

KUDOS 發表於 23-3-11 09:30
請問前文後理係點㗎?睇完都唔明講乜嘅?14小時係乜東東?點解(對翁?)道歉同開槍?即係話翁認為呢個男 ...

呢樣我都唔係好明,睇咗翁靜晶講的幾句,咩叫打劫係即興,咩叫收數佬窺探潘嫂美貌,咩叫潘鑾彬係個浪漫之人?古惑仔陳浩南嗎?佢似乎幫緊潘鑾彬講好說話,打劫就係打劫。當年有兩個警察受槍傷。

fawong    發表於 23-3-12 23:22
hungng    發表於 23-3-11 18:00
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁
12345...6

尾頁

跳至