自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

睇到 Hk Express都幾平,但同行話驚坐平價飛機,佢話因為要節省開支,所以氣流雷暴都照衝入去唔會晒油避開 佢試過遇氣流狂跌千尺
佢話寧願坐peach,咁其實peach好似都係廉航。
大家有冇坐過hk express?請分享下覺得點

象牙宮

回覆樓主:

呢次去大阪坐國泰,之前坐過香港航空去沖繩都正常!express就泰國返香港,迫囉…坐巴士咁,都係正常升降

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

坐過3次hk express, 3次天氣晴朗坐程機都好定。不過見到架機咁細架其實都有啲驚,諗諗下要跌部落嚟嘅根本大架細架都一樣

侯爵府

華妹妹 發表於 23-3-11 13:13
睇到 Hk Express都幾平,但同行話驚坐平價飛機,佢話因為要節省開支,所以氣流雷暴都照衝入去唔會晒油避開 ...

我坐咁多次 hk express 都非常滿意喎,升降穩定又準時。係冇飛機餐同電視睇啫

珍珠宮

睇到 Hk Express都幾平,但同行話驚坐平價飛機,佢話因為要節省開支,所以氣流雷暴都照衝入去唔會晒油避開 ...

去日本通常係搭ANA或樂桃,樂桃雖然係廉航,但都好坐,HK Express 未搭過,比較唔到,不過因為聽過呢間幾多負評,所以先至唔搭

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

hke 安合穩陣不 delay, first choose

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

成日坐 hke 都無問題,超準時,都幾定。聽講 peach 坐椅好直吾好坐。其實2間都差多,睇價錢就廉航 la.

子爵府

疫情坐過好多次HK express, 非常正常

大宅

HK express已經比國泰收扣咗。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

昨晚上剛買了HK EXPRESS 機票、下星期飛福崗釣魚、上年11月飛冲繩、都係坐佢 ~

子爵府

多數坐JAL 或者ANA
Parking 位近閘口,service 好
如果廉航,HK express 座位好過peach

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

大力大力 發表於 23-3-11 14:33
昨晚上剛買了HK EXPRESS 機票、下星期飛福崗釣魚、上年11月飛冲繩、都係坐佢 ~
...
尋晚都買左去大阪既,貪佢時間好。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Hk Express 係舊飛機,
仲未發生嚴重事故,
你驚死,就唔好搭。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我買左2024 CNY
無理咁多,真係算平
其實都係睇彩數
就算其他唔係廉航,都有機會罷工

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

caryfox 發表於 23-3-11 15:01
Hk Express 係舊飛機,
仲未發生嚴重事故,
你驚死,就唔好搭。

我常常諗、在非洲落後地方、大把古董飛機天天不停升降、包括螺旋槳飛機、機師祗著短褲穿拖鞋、但也沒有什麼飛機失事,安全系數很高。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

飛機是最安全的交通工具

伯爵府

大力大力 發表於 23-3-11 15:16
我常常諗、在非洲落後地方、大把古董飛機天天不停升降、包括螺旋槳飛機、機師祗著短褲穿拖鞋、但也沒有什 ...

其實我朋友唔想我book hke 係因為佢上次跌千尺有陰影,唔係驚死
佢話直接撞死ok,但唔想遇extreme turbulence ,佢玩唔到機動遊戲
我自己就最怕冇電視,悶死

子爵府

回覆樓主:

多數坐 hk express, 其他廉航都有
Ana,cx 都有
廉航就迫啲似坐巴士,
但搭幾個鐘就平好幾千,我覺得值得

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你個同行嘅膚淺無知真係笑死人
架飛機有咩損毀貴過油$
唔好話炒一隻,有咩冬瓜豆腐見報
真係有排衰

男爵府

回覆樓主:

多數坐香港航空,服務幾好

首頁
12345...8

尾頁

跳至