自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

bkgp 發表於 23-3-11 15:57
系,夫婦同女,成年吾使讀書啦,因為佢地本身住緊300幾尺,一個廳,廚廁,加2間房,以家想搬,budget又無話 ...

最多可以出幾$呢?

水晶宮

佢哋租開都大概知巿價啩?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

bmuimami 發表於 23-3-11 16:13
佢哋租開都大概知巿價啩?
吾知啊,佢地原址住左二十年啦,以家重新搵樓都迷茫

大宅

Fishqqma 發表於 23-3-11 16:10
最多可以出幾$呢?

佢地2個人番工,最多比得起萬五,班人猶豫緊,當然越平越好啦,本身佢地本身生活水平都吾高,2個人各自搵個份工都系得一萬出頭,有平租過得去的掛可能跨區番工都得

大宅

bkgp 發表於 23-3-11 16:22
吾知啊,佢地原址住左二十年啦,以家重新搵樓都迷茫

原址唔洗比租?

點都好,預1萬佐右就差唔多。

伯爵府

333s 發表於 23-3-11 14:59
香港6大搵樓網比較:28Hse/Hse730/591等

天璽一單位,月租十萬元潘鑾彬與女兒潘巧賢同住天璽一單位

3人月租酒店唔化算,無得煮食無得洗衣已經係問題啦。

大宅

bkgp 發表於 23-3-11 16:24
佢地2個人番工,最多比得起萬五,班人猶豫緊,當然越平越好啦,本身佢地本身生活水平都吾高,2個人各自搵 ...

比得起1萬5,唔算窮人啦。萬5就多選擇,直接搵agent啦。

珊瑚宮

佢地2個人番工,最多比得起萬五,班人猶豫緊,當然越平越好啦,本身佢地本身生活水平都吾高,2個人各自搵 ...

咁預8, 9千好了。唔好太花係呢方面,留多個$旁身好過!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沙田,11k-12k,2房

水晶宮

畀面勳章

新界村屋,應該最平,屯元天嗰啲,六七八千好多選擇

水晶宮

bkgp 發表於 23-3-11 15:19
幾平,不過200幾尺又太細,最少有兩間房掛

有2房架。舊樓250多尺實用過好多納米樓,之前分享過。你找找「屯門三寶」,有好多呢種。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yanyan-mummy 發表於 23-3-11 16:29
沙田,11k-12k,2房

港島都租到

珍珠宮

回覆樓主:

邊區返工?
深水埗大角咀有四五十年舊樓唔貴租

大宅

回覆樓主:

萬五兩房區區都有
直接揾agent

男爵府

兩個月入咁低,租樓15000嘅話食都唔使食

象牙宮

回覆樓主:

租邊度先?偏遠村屋6000都有,屯門元朗有輕鐵到單棟舊樓,9000左右

珊瑚宮

無話可說 發表於 23-3-11 16:43
租邊度先?偏遠村屋6000都有,屯門元朗有輕鐵到單棟舊樓,9000左右

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

bkgp 發表於 23-3-11 15:57
系,夫婦同女,成年吾使讀書啦,因為佢地本身住緊300幾尺,一個廳,廚廁,加2間房,以家想搬,budget又無話 ...

咁佢哋本身住緊邊區,邊區返工?係咪一定要近地鐵先?唔介意唐樓既話,深水埗紅磡佐敦土瓜灣新蒲崗觀塘呢啲7仟幾8仟幾都租到300幾呎2房。你話佢哋2個人各搵萬頭,都仲俾得起$15000租?唔儲錢?好似太過樂觀喎。

珍珠宮

兩個加埋搵兩萬幾,仲有個女
諗住租金支出一萬五?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

又話窮又多要求,不如帶埋個細搬去出洞,再報東張喊苦喊覆要求恩恤安置,應該可以立刻上公屋,再打斷雙腳坐輪椅,可要求要間大d嘅公屋

首頁

尾頁

跳至