自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

牛年勳章

更新:注册到美團+大眾點評喇!1樓字數所限,詳情請到25樓

請教一下,我WeChat係入香港電話,咁大眾點評&美團要不要都用香港電話注册?還是可以選“用其他手機號注册?
事源,我首先係在WeChat裡面search大眾點評小程式嚟注册,用中移1卡2號嘅中國電話號注册,收到驗證碼但注册不成功,跟住試美團又係咁,試入香港電話又係咁,如下圖的顯示,download app再試都係咁。
問咗大眾點評客服係咪要解鎖,佢叫我去手機商城下載多一次試,我手機無手機商城嘅樣嘢,得Play store
有無jm之前一樣情況,之後攪得掂?係咩問題呢?WeChat要更新做中國電話號?
Thanks
attach0/tmp/phpoYl591

翡翠宮

回覆樓主:

所有大陸apps永不會用play store安裝,人哋google都無入大陸市場,點會有最新apps裝到。

翡翠宮

回覆樓主:

喺官網裝個美團app啦,再試下用大陸手機註冊。
http://m.dianping.com/awp/hfe/block-page/call-native/meituan.html

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

微信入面小程序都有... 可以5裝APPS

Stay Hungry , stay foolish !!

子爵府

牛年勳章

lyh80115 發表於 23-3-11 17:34
http://m.dianping.com/awp/hfe/block-page/call-native/mei ...

呢個得喎
請問有無大眾點評的~昨天去官網想下載但無嘢download咗~

子爵府

牛年勳章

lyh80115 發表於 23-3-11 17:34
http://m.dianping.com/awp/hfe/block-page/call-native/mei ...

另外,請問使唔使實名&挷定WeChat?
Thanks

伯爵府

回覆樓主:

大眾點評(or美團)好似一定要用大陸手機號碼註冊

伯爵府

野人好索子 發表於 23-3-11 17:45
大眾點評(or美團)好似一定要用大陸手機號碼註冊

點評可以用香港手機註冊, 連香港餐廳都有評價

goldpiglet    發表於 23-3-12 17:42

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RT 發表於 23-3-11 17:48

最近好似唔得,一定要大陸電話。

翡翠宮

BeAhappyC9 發表於 23-3-11 17:42
呢個得喎
請問有無大眾點評的~昨天去官網想下載但無嘢download咗~
...

呢個係點評app。美團同點評喺多年前已經合併咗,屬同一間公司。
https://h5.dianping.com/app/app-m-user-growth/download.html

男爵府

我用線上客服通知美團,他們要求upload 上次用美團的微訊記錄,就解鎖了° 一個成功,其他app 也自動解鎖

子爵府

牛年勳章

lyh80115 發表於 23-3-11 17:57
呢個係點評app。美團同點評喺多年前已經合併咗,屬同一間公司。
https://h5.dianping.com/app/app-m-user- ...

呢個無反應 請問係咪淨美團都夠用?Thanks!!

伯爵府

RT 發表於 23-3-11 17:48

真係唔得,大約15mins前唔忿氣試下微訊小程式搵大眾點評下載(用香港號碼),收到驗證碼但都註冊唔成功!

子爵府

牛年勳章

loveman 發表於 23-3-11 18:00
我用線上客服通知美團,他們要求upload 上次用美團的微訊記錄,就解鎖了° 一個成功,其他app 也自動解鎖
...

請問妳係咪新注册情況?Thanks

翡翠宮

BeAhappyC9 發表於 23-3-11 17:44
另外,請問使唔使實名&挷定WeChat?
Thanks

可以綁定微信

實名唔清楚,你可以玩下,但可能只受大陸身份證。

翡翠宮

BeAhappyC9 發表於 23-3-11 18:01
呢個無反應 請問係咪淨美團都夠用?Thanks!!

咁齋美團都ok,啲飲食券差不多

子爵府

牛年勳章

lyh80115 發表於 23-3-11 18:04
可以綁定微信

實名唔清楚,你可以玩下,但可能只受大陸身份證。

唔該晒
如果唔實名都用到啲功能,咁唔做實名了

子爵府

牛年勳章

lyh80115 發表於 23-3-11 18:05
咁齋美團都ok,啲飲食券差不多

Thanks jm

珍珠宮

15週年勳章

早幾日用大6机裝大眾点评, 入大6電话注册怎也不成功, 搵客服搅左陣都唔成功, 後來上網search 方法, 將Sim卡轉卡位, 終於收到sms , 成功注册了

複式洋房

回覆樓主:

其實呢兩個app有咩用

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊