自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

大眾點評 (or美團) 一定要用大陸手機號碼註冊。

無其它方法?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

BeAhappyC9 發表於 23-3-11 17:27
請教一下,我WeChat係入香港電話,咁大眾點評&美團要不要都用香港電話注册?還是可以選“用其他手機號注册 ...

今日試過,同你一樣,冇理,擺埋一邊。

子爵府

BeAhappyC9 發表於 23-3-11 17:27
請教一下,我WeChat係入香港電話,咁大眾點評&美團要不要都用香港電話注册?還是可以選“用其他手機號注册 ...

我同您一樣都係唔得,等緊wechat help centre幫我將賬戶香港號轉大陸號。我嘅情況應該係回收號碼lock住左微訊戶口,我自己轉唔到。

珍珠宮

野人好索子 發表於 23-3-11 18:02
真係唔得,大約15mins前唔忿氣試下微訊小程式搵大眾點評下載(用香港號碼),收到驗證碼但都註冊唔成功!
...

我都攪左好耐都唔得,連客服,線上人工客服都聯絡左唔知幾多次,次次都話解凍左,但我始終都係登入唔到 激死我喇,今日上大陸都係叫朋友幫我買美團優惠,我用住先咋

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

更新:
我用3樓jm提供嘅link dl美團app,注册到
然後見其他jm分享,開到美團/大眾點評是但一個,就會開到埋另一個,所以我又用WeChat小程式開大眾點評再試注册~又得喎! 唔該晒各位jm

子爵府

牛年勳章

野人好索子 發表於 23-3-11 18:02
真係唔得,大約15mins前唔忿氣試下微訊小程式搵大眾點評下載(用香港號碼),收到驗證碼但都註冊唔成功!
...

jm, 我昨晚注册到喇~~~可以參考25樓更新

子爵府

牛年勳章

cheongt001 發表於 23-3-11 22:51
其實呢兩個app有咩用

可以攞位,搵當區吃喝玩樂資訊,仲有coupon,其他功能唔清楚
我主要想bookmark定想去嘅舖頭,攞位功能未試

子爵府

牛年勳章

333s 發表於 23-3-11 22:55

無其它方法?

呢個唔清楚,我用中移1卡2號,終於成功注册了

子爵府

牛年勳章

SandyKL 發表於 23-3-11 23:04
今日試過,同你一樣,冇理,擺埋一邊。

伯爵府

BeAhappyC9 發表於 23-3-12 10:30
更新:
我用3樓jm提供嘅link dl美團app,注册到
然後見其他jm分享,開到美團/大眾點評是但一個,就 ...

即係始終都要一個內地實名認證的電話號碼至得,睇黎我要睇睇邊間電訊商的號碼抵至得啦!

伯爵府

BeAhappyC9 發表於 23-3-12 10:39

因為我琴晚註冊美團,係註冊到登入到喎,但係當我嘗試去買一啲餐飲優惠嘅時候(內地),佢話我個手機號碼要係11個字,所以應該都係唔得!

瑪瑙宮

大廚勳章

333s 發表於 23-3-11 22:55

無其它方法?

其實最緊要係佢磅到銀行戶口先得?。。。否則就算俾你註冊咗你只能夠當佢係OpenRice。。。

大众点评同美团好多優惠券購買。。。所以一定要有戶口俾佢扣錢
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

牛年勳章

hihisasa 發表於 23-3-11 23:20
我同您一樣都係唔得,等緊wechat help centre幫我將賬戶香港號轉大陸號。我嘅情況應該係回收號碼lock住左 ...

jm, 我注册到喇!
唔知妳啱唔啱用,可以參考25樓更新 我WeChat無轉中國號,之前注册點評/美團時已按過“使用其他手機號”入中國號,昨晚再試注册時有得選呢個中國號,就用呢個號注册了。

子爵府

牛年勳章

野人好索子 發表於 23-3-12 10:52
因為我琴晚註冊美團,係註冊到登入到喎,但係當我嘗試去買一啲餐飲優惠嘅時候(內地),佢話我個手機號碼要係11 ...

請問妳係用香港電話,定係1卡2號中國號碼?

子爵府

牛年勳章

姸媽 發表於 23-3-11 23:27
我都攪左好耐都唔得,連客服,線上人工客服都聯絡左唔知幾多次,次次都話解凍左,但我始終都係登入唔到 :i ...

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

seaheart88 發表於 23-3-12 10:57
其實最緊要係佢磅到銀行戶口先得?。。。否則就算俾你註冊咗你只能夠當佢係OpenRice。。。

大众点评同美 ...

意思是在app到加入大陸戶口?

瑪瑙宮

大廚勳章

phchan 發表於 23-3-12 11:03
意思是在app到加入大陸戶口?

對。因為你見到優惠券需要付款前購買咗先。。。所以冇戶口點扣?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

BeAhappyC9 發表於 23-3-12 10:58
jm, 我注册到喇!
唔知妳啱唔啱用,可以參考25樓更新 我WeChat無轉中國號,之前注册點評/美團時 ...

唔該您,剛剛試您提供方法都係唔得,應該係我新開國內手機號之前已綁定美團,而上手仍有賬號,我都唔知點攪好。

大宅

hihisasa 發表於 23-3-12 11:05
唔該您,剛剛試您提供方法都係唔得,應該係我新開國內手機號之前已綁定美團,而上手仍有賬號,我都唔知點 ...

你那個大陸電話在深圳開嗎? 如果係可以去開卡店鋪搵店員幫手同你開通美團,我之前都試過,我話個號碼被人用過,註冊唔到美團,於是佢幫我搞掂返可以用到。

子爵府

牛年勳章

seaheart88 發表於 23-3-12 11:04
對。因為你見到優惠券需要付款前購買咗先。。。所以冇戶口點扣?

係咪可以綁定微信錢包去付款?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊