自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

carcar0909 發表於 23-3-11 21:36
佢直程佗衰香港啦,人哋去咁多個省都冇事,一到香港就俾人偷!

來香港就淨係記得,喺香港畀人偷咗部單車

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

mcs74 發表於 23-3-11 21:17
在抖音擁有逾100萬粉絲的內地網紅「潮汕阿秋(騎行中國)」,前日(9日)上載片段指,單車於旺角被人盜去, ...

好多網民話大6人做

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

Onlok 發表於 23-3-11 21:53
好多網民話大6人做

宜家衰啦,本地人呀

珍珠宮

自2019年起開始踩單車遊遍中國,包括福建、上海、江蘇、北京、天津、遼寧、內蒙古、山西、河南、安徽、廣東、海南、廣西、四川、西藏、新疆、寧夏、陝西、湖北等地。不過自稱是90後的他,就網民質疑年齡,更笑稱他像「50後」大叔,令「潮汕阿秋」不得不出示證件力證自己是真真正正的90後,1992年出生的他目前31歲。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 23-3-11 21:17
在抖音擁有逾100萬粉絲的內地網紅「潮汕阿秋(騎行中國)」,前日(9日)上載片段指,單車於旺角被人盜去, ...

講明係個賊係本地人,唔會俾人上岡上線

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 23-3-11 22:00
自2019年起開始踩單車遊遍中國,包括福建、上海、江蘇、北京、天津、遼寧、內蒙古、山西、河南、安徽、廣東 ...

好好笑嘅係各地嘅網民話記得要搽防曬,否則衰老得好快

伯爵府

Anpanmama 發表於 23-3-11 22:01

呢個真係錯重點
佢個樣真係老咗啲

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

LekGirl 發表於 23-3-11 21:44
45歲姓胡本地男子

又會話係新港人

公爵府

LekGirl 發表於 23-3-11 21:26
個賊都冇諗過自己今次好偷單車偷到全港甚至大陸都知道…
...

咪就係

水晶宮

要防哂

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-3-11 21:45
今次事件, 真係覺得香港好失禮, 希望真係好似你咁, 有正面價值!

祝願阿秋搵得返佢 "老婆" ! : ...

我又吾覺得咩失禮,邊度都有賊加啦,曾經系亞娒斯特單,朋友架單車都比人偷左,佢自已都衰通街泊,阿秋幾樂觀無講香港不是重讚香港人處事認真

男爵府

回覆樓主:

單車平貴都有人偷,好多有不良嗜好人做,另外黑單車鋪都會搞單車,拆緊d野,如前輪、坐位…當零件之餘、也等你幫親返佢,或修理或買車,我唔見過三架,受破壞兩架勒。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

快d 貼個賊樣出黎
男人老狗 四十零歲
正經嘢唔做
要咁cheap 偷二手單車
搵份工做幾半日都賺到個幾百蚊啦

公爵府

回覆樓主:

拉得好

水晶宮

LekGirl 發表於 23-3-11 21:26
個賊都冇諗過自己今次好偷單車偷到全港甚至大陸都知道…
...

個賊都紅埋
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

禁止訪問

琥珀宮

Anpanmama 發表於 23-3-11 22:01

阿秋先生又真係唔似30歲,似50歲。

侯爵府

angiehouse 發表於 23-3-11 22:13
我又吾覺得咩失禮,邊度都有賊加啦,曾經系亞娒斯特單,朋友架單車都比人偷左,佢自已都衰通街泊,阿秋幾 ...
唔好意思, 我真係覺得好失禮好羞家, 唔可以一句邊度都有賊就合埋化件事。

侯爵府

回覆 Prosperous 的帖子

咪就係人哋遍全中國都無失單車反宜來香港就比人偷單車, 唔失禮就假, 頂, 影衰晒香港

首頁
12345...6

尾頁

跳至