自由講場

跳至

首頁
34567...22

尾頁

侯爵府

amy730 發表於 23-3-12 18:08

樓主成日講英國窮,大陸朋友有錢過香港人,偶然一次去咗深圳未發達地區,咁就變咗黃人,BK ...

愛去米去羅冇關系。唔鍾意唔去羅。冇人任何人強迫你去。香港系自由社會,大陸,英國,西方各國任你去,冇阻止出入。
最後系問黃人在大灣區能否呼吸!有坐號就入坐啦!
kckammy

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kckammy 發表於 23-3-12 18:12
愛去米去羅冇關系。唔鍾意唔去羅。冇人任何人強迫你去。香港系自由社會,大陸,英國,西方各國任你去,冇 ...

我替樓主慘啫,BK專業人士好鐘意對號入座

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

香港人真係以為自己大晒

大宅

購物狂媽媽 發表於 23-3-12 14:57
呢到好多jm 返咗深圳都覺得好好wor, 無人講過有呢個問題,又好食又平,治安又好無乞丐 叫人取消電動 ...

行商場係無問題,但係街行真係好誇張,單車同電單車真係。。。行人同四個碌嘅都怕左佢哋,可以話係橫行霸道

侯爵府

人哋地方唔理得咁多,仲之香港無呢啲事發生就得!

男爵府

電車主要是美團多左,其實美團係資本起家,並非主打技術、科研,創辦人亦熱衷炒所謂加密幣
疫情過後完成歷史任務後,深圳政府應該會調整下

話分兩頭,上面外賣小哥技術、儀容同裝束都較香港專業

大宅

Pa123 發表於 23-3-12 15:12
香港外賣車手單車會行行人路、行人班馬線、安全島、座頭、大厦門口,深圳七成有自行車徑和自行車道,駁位有 ...

可能你少去深圳,好多時電單車係有專用嘅路,但佢地都唔會理,又行馬路又行行人路,你係條街行係前後都要望,非常危險

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

十一哥 發表於 23-3-12 15:15
咁大地方你要去東門呢啲街外冇辦法,你試下去會展中心,購物城中心呢啲商場不知幾好行,又多鋪頭有多嘢食 ...

X 2

真的幫佢語到、現在邊有人去東門,國貿那邊舊城區~

全部都去了新發展區、大商場啦~

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ricecooking 發表於 23-3-12 17:38
其實即係去中環定深水埗的分別,全世界都係咁

所以我唔去果區,而家蓮塘開左,淨係東部都夠我發掘啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

美味 發表於 23-3-12 18:16
香港人真係以為自己大晒

某啲香港人真係見識少得可憐,容祖兒係美國,手袋放車上車有上司機,賊人都照打爛玻璃攞走手袋,其實唔同地方都有唔同文化,唔會到到都跟香港一樣囉

男爵府

媽媽最勁 發表於 23-3-12 18:27
可能你少去深圳,好多時電單車係有專用嘅路,但佢地都唔會理,又行馬路又行行人路,你係條街行係前後都要 ...
之前密檢封控、放棄清零政策令好多實體店關門,近期最快灰復嘅係唔使裝修嘅外賣廚房,所外外賣電車係多左,疫情只是過左一兩個月,上面已好多店裝修緊

伯爵府

你地返深圳又係仲意玩挑戰嘅,去舊城區,坐黑的,想有啲咩美好體驗呢?食得咸魚抵得渴,正如我去深水埗都唔會攞佢來同中環比啦。睇你自己揀乜嘢啫。

男爵府

baby668 發表於 23-3-12 14:37
疫情3年幾冇返深圳,返到去令我十分驚嘆,對深圳印像差咗好多,發現喺羅湖一出之後,無論國貿同東門,所有行人路 ...

廣州深圳都係行人道亂黎 左右前後都亂插 電動車世界
te quiero mucho mi amo

男爵府

大力大力 發表於 23-3-12 18:31
X 2

真的幫佢語到、現在邊有人去東門,國貿那邊舊城區~

有咩推薦 最新係咪福田
te quiero mucho mi amo

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

樓主講<電動單車>喎
大家係咪睇錯咗電單車

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我啱啱東門返港,仲响港鐵,東門係多人,但冇你講到咁,車多但都慢駛亦都冇俾人撞。一個人就咁食碗牛肉麵就算
attach0/tmp/phpMDzL3E

子爵府

媽媽YAN 發表於 23-3-12 18:59
你地返深圳又係仲意玩挑戰嘅,去舊城區,坐黑的,想有啲咩美好體驗呢?食得咸魚抵得渴,正如我去深水埗都唔 ...

就係想畀深水埗嘅價錢,又要中環咁嘅質素囉

大宅

Pa123 發表於 23-3-12 18:46
之前密檢封控、放棄清零政策令好多實體店關門,近期最快灰復嘅係唔使裝修嘅外賣廚房,所外外賣電車係多左, ...

咪亂講啦,疫情果陣更加少人出街食,更多人叫外賣,宜家條街食店好多都排隊,疫情果陣拍烏蠅架,九成靠外賣,咁相對果陣條街少人,佢哋慣晒亂咁開囉

侯爵府

回覆樓主:

c6話想上深圳渣26周圍去 唔知吸唔吸到牌。
大陸特色,人車爭路,係咁架啦,我又ok
19年上過大陸飲,有坐人電單車尾,好爽

子爵府

blackberry 發表於 23-3-12 19:22
我啱啱東門返港,仲响港鐵,東門係多人,但冇你講到咁,車多但都慢駛亦都冇俾人撞。一個人就咁食碗牛肉麵就 ...

但係樓主行一轉差啲畀車撞十幾次喎,真係好得人驚,係咪啲車特登追住佢撞㗎

首頁
34567...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊