自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

夜晚洗完第二日下午就立,已經洗得好乾淨,又用風筒吹乾個頭

有乜好用洗頭水

伯爵府

DHA勳章

kk135788 發表於 23-3-12 19:55

有乜好用洗頭水

好用.無頭油味
attach1/tmp/phpNq1LQL

伯爵府

用無矽洗頭水

水晶宮

用無矽的洗頭水會好d。萬寧或屈記好多選擇。

大宅

Jane1983 發表於 23-3-12 20:12
用無矽的洗頭水會好d。萬寧或屈記好多選擇。

用開無矽洗頭水,效果差不多
頭髮都係咁立

大宅

artai430 發表於 23-3-12 20:06
好用.無頭油味

請問你有冇用過,真係有效?

子爵府

改早上洗

水晶宮

畀面勳章

avalon 有隻lemon除多餘油脂的

子爵府

有乜好用洗頭水

我除咗會出油,之前都會斷或甩頭髮。
喺佐敦廟街買過一支藍色1L裝,
甩少咗頭髮之外keep到全日清爽。
唔好意思,宜家冇圖,有機會再影你睇。

珍珠宮

有乜好用洗頭水

https://www.themedicube.hk/products/soyxidill-shampoo

大豆滋養防脫髮洗髮水

✓ 7天内見證有效減少脫髮量
✓ 低刺激日常天然防脫髮洗髮水
✓ 一次解決出油、角質、頭皮痕癢、異味等問題

……………………

呢隻洗完,頭髮唔乾爭爭,但又保持到清爽,幾好用
attach0/tmp/phps0lR4v

男爵府

係hktvmall 買左想支試
用完個頭好爽
本身我係晚上洗頭早上起身就會笠既
用完前一晚唔洗都唔笠
attach1/tmp/phpmSHdnR

大宅

lovelybaby2015 發表於 23-3-12 21:34
avalon 有隻lemon除多餘油脂的

檸檬嗰隻用過,唔係好得
而家用緊呢隻,專為頭髮易油立用,只係好少少
attach0/tmp/phpOCygo2

男爵府

kk135788 發表於 23-3-12 23:25
檸檬嗰隻用過,唔係好得

番梘可能好d,用緊loccitane. 但一出汗又會立

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

呢隻洗頭水去頭油

唔駛日日用,一星期用1-3次,每次洗兩回。

永安、Logon/City'super etc有售,約$6x 一枝

我大仔青春期見效
attach0/tmp/phpn982ew
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

伯爵府

回覆 kk135788 的帖子

Hair Recipe 日本製的,幾好。連鎖藥妝店有。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

kk135788 發表於 23-3-12 23:25
檸檬嗰隻用過,唔係好得

用呢隻牌子
茶樹油個款

子爵府

回覆樓主:

你試下用番梘洗頭啦 ,試完一次包你話好。依個方法係髮型師教

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Himawari 同 Hair Recipe
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

有乜好用洗頭水

2個月轉一次洗頭水

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我最近都深受頭皮頭髮困擾,頭皮落雪咁,頭髮又立,頭油味又勁,洗頭甩頭髮超級勁。早前係用開紅色普通版呂的
,好過一排,越用越差,轉用防脫髮紫色呂,用左兩三次都放棄左,冇改善之餘仲好似原本唔打kick都變到好kick。跟住我因為想改善唔好甩咁多頭髮問題,轉用50惠,吹完頭仲立次次,諗住再俾多次機會佢啦,第2次一樣立,冇解。
最後我曾經諗過用肥皂洗頭,但未實行之前,我揀左TRESemme 無矽添加天然草本精華 - 洗頭水,我未用之前只係以為無矽會冇咁多泡,同會kick啲,點知...一用改善哂所有問題
我浴室而家擺左紅呂 紫呂 五十惠 tresemme 四枝洗頭水 都唔知點算

首頁

尾頁

跳至